• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim filmi çekileceğim, korkuyorum :(

Amin inşallah.Teşekkür ederim.
Ben de size sağlıklı doğumlar dilerim.

Yaa ben de 2 buçuk yıllık evliyim.
Ama smear testi yaptırmadım hiç. :S
Dr da sormadı valla.

Çok mu önemli?

Yaa drlarla hiç aram yok valla 15 ay geçmese çocuk için bile gitmeyecektim.
O derece yok yani :KK43:
Benim doktorum ilk randevuda sordu hiç smear testi yaptırdın mı diye.
Yok dedim çok geç kalmışsın dedi:110:
Yaptırırsan iyi olur canım.
Bir daha ki sefere sen sor doktora

Önce smear testi isterler.
Sonra vajinal muayene ile yumurtalıkları kontrol ederler ki korkulacak bir şey değil.
Bütün bunlardan sonra eşim sperm testi yaptırdı sıkıntı çıkmayınca doktor rahim filmi istedi.
Bence doktorunuzu değiştirin.
eşimde problem olduğu için bunları es gecmiş olabilir belki bilemedim

Kızlar bende bebiş istediğim için ilk kez alttan kontrol oldum çatala bile oturmamıştım daha, 23 ünde doktora (devlet hast.) gittim hamilelik için gereken her ne test varsa yapın dedim içerisinde HSG de var.

HSG benimde gözümü korkutmuyor değil ne yalan söyleyim, bebişim için değer. Kendimce şöyle rahatlatıyorum kendimi: Doğumun yanında sivri sinek ısırığı :) Kendini şartlandırma kötü geçecek diye.

HSG testi regl bitiminde hemen yapılıyor çünkü: yumurtlama henüz oluşmamış olması gerekiyor olası bir gebelik riskine karşında reglin hemen sonrası oluyor.

Yarında: fsh , lh , e2 testlerimi yaptırcam hsg gününe karar vercek

Benim doktorum ilk randevuda sordu hiç smear testi yaptırdın mı diye.
Yok dedim çok geç kalmışsın dedi:110:
Yaptırırsan iyi olur canım.
Bir daha ki sefere sen sor doktora

Hmm peki tam olarak niçin yapılıyor bu test gebeliğe etkisi var mı canım?

Hmm peki tam olarak niçin yapılıyor bu test gebeliğe etkisi var mı canım?
Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve hem enfeksiyonlar hem de kanser- kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir.
alıntı

Önce smear testi isterler.
Sonra vajinal muayene ile yumurtalıkları kontrol ederler ki korkulacak bir şey değil.
Bütün bunlardan sonra eşim sperm testi yaptırdı sıkıntı çıkmayınca doktor rahim filmi istedi.
Bence doktorunuzu değiştirin.
eşiniz nerde test yaptırdı bizde yaptırmak istiyoruz ama özelemi gitsek devlet hastanesine mi gitsek bilemedik yardımcı olursanız sevinirim teşkkürler şimdiden

eşiniz nerde test yaptırdı bizde yaptırmak istiyoruz ama özelemi gitsek devlet hastanesine mi gitsek bilemedik yardımcı olursanız sevinirim teşkkürler şimdiden
Özelde yaptırdık bütün testlerimizi.
Eşim ürolojiye gitti kan ve sperm testi 150 tl gibi bir şey tuttu.
Benim rahim filmi biraz pahalıya geldi :) 600 tl ödedik.

Arkadaşlar merhaba öncelikle;

15 aydır göremediğim hamilelik üzerine ertelediğim dr ziyaretini yapmış bulunmaktayım.
Kanlar alındı,ultrasonla bakıldı, eşimden de sperm ve kan alındı.
Ancak ne var ne yok en ufak bir bilgilendirme yapılmadan hsg filmi istedi dr.
Film ile birlikte değerlendirilecekmiş.
Biraz tiroidin yüksek 3,5 çıkmış. Gebelikte 2,5 üstü istemeyiz onun için
dr a git, ilaçla düşürmeye çalış dendi.

Kafam karmaşık, bilginize, deneyimlerinize ihtiyacım var.
Okuyarak, araştırarak konu açmaya karar verdim.
Çünkü sorularıma cevap bulamadım.

Şimdi benim adetlerim zaten çok sancılı olur, çok büyük ağrı yaşanıyor film esnasında diyorlar ama
sanırım dayanabilirim.

Beni endişelendiren şu ki okuduğum kadarıyla bu film adetin 11. gününe kadar yapılırmış normalde.
Sanırım yumurtlama günlerini kaçırmamak adına.

Ama benim adetimin ilk günü 21 mart, hsg için 2 nisana gün verdiler, öncesi dolu olduğundan.
12. gün oluyor yani. Film sonrası bir kaç gün de birliktelik önerilmiyormuş galiba.
Bunu hemşireye sordum bir kaç gün sonrası sorun olmaz dedi.

Sizce de sorun olmaz mı?

Hastane uzak, ben stresliyim.
Keyifsiz bir dönemdeyim zaten, ihmaller uğruna daha da yıpranmak istemiyorum.

Bu gittiğim ilk dr pek çok kişiden duyarak tercih ettim.
Ama açıkçası içim rahat değil yine de çok şanssız biriyimdir. :KK43:

Yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkür ediyorum şimdiden..
ben narkozla yaptırdım çok korkuyordum çünkü hatta birde üstüne rahimime çizik attılar kürtaj olmaktan rahimim hücreleri ölmüş yenilenmesi ve bebeğin daha rahat tutunabilmesi için doktor 3 ay bekleyeleim dedi bekledik ama tık yokk ,doktor konusuna gelince bende çok şanssızım o kadar proflara gittim insanın yüzüne bile bakmıyorlar verdiğim paralara yazıkk ,bebek için nelere katlanacaz dahaaa kimbilirrr herşeyin hayırlısıııı

bu filmi benim de çekilmem gerekiyor ağrılıymıymış gerçekten... :KK43: :KK43:
tam olarak nasıl oluyor rahme bir şey sokuluyor mu
rahime karbonlu su veriliyor sonrasında kamereyi içerde rahat rahat gezidiyorlarr,sonrasında 4 kg su fazlalığım vardı tüplerimden karnıma sızmışş ::(::(::( sancıdan öldümmm narkoz sonrası o kadar ağrı çektim bayılmadan heralde ölürr insannnn korkutmak istemem ama narkozlu girin işlemeeee

Öncelikle çok geçmiş olsun canım. İnşallah tez zamanda allahım sana ve isteyen herkese yawrularını sağlıkla kucağın almayı nasip etsin. (Benimde :)
Bende rahim filmi çekindim çok korkuyordum çok stres yaptım hatta o kadar stres yapmıştım ki film çekineceğim gün hastaneye yatışım olduğunda tansiyonumu ölçmüşlerdi 8 e 6 çıkmıştı stresten düşmüş. Ama korkulacak hiç birşey yok anestezili yaptırdım ben işlem 10 dk sürüyormuş. Ben hatırlamıyorum orasını ama eşim 10 dk da çektiler dedi. Çekildikten sonra biraz ağrım olmuştu ama ağrı kesici ile hemen geçti. Korkma ve stres yapma.

ben narkozla yaptırdım çok korkuyordum çünkü hatta birde üstüne rahimime çizik attılar kürtaj olmaktan rahimim hücreleri ölmüş yenilenmesi ve bebeğin daha rahat tutunabilmesi için doktor 3 ay bekleyeleim dedi bekledik ama tık yokk ,doktor konusuna gelince bende çok şanssızım o kadar proflara gittim insanın yüzüne bile bakmıyorlar verdiğim paralara yazıkk ,bebek için nelere katlanacaz dahaaa kimbilirrr herşeyin hayırlısıııı
Doktor ne kadar önemli değil mi bende bir iki doktora gittikten sonra üçüncüsünde doktorumu buldum. Çok güler yüzlü konuşan sorun var mı bana merak ettiğin birşey diye kendiliğinden soran beni rahatlatan bir doktorum var sonunda. Yeni başladım bende tedavime umarım güzel sonuçlar alırız.

kızlar rahim filmini ertelemeyin.korkulcak birşey yok.anestezili olarak güzel bi hastanede yaptırın.uyandığınızda hiçbirşey olmuyor.benim sadece çekildikten 15 dk sonra sancım olur gibi oldu hemen iğne vurdurdum.onun dışında bişey olmuyor yani.

Doktor ne kadar önemli değil mi bende bir iki doktora gittikten sonra üçüncüsünde doktorumu buldum. Çok güler yüzlü konuşan sorun var mı bana merak ettiğin birşey diye kendiliğinden soran beni rahatlatan bir doktorum var sonunda. Yeni başladım bende tedavime umarım güzel sonuçlar alırız.
o kadar doktor gezdim bir tane denk geldi öyle oda çare olmadı her duyduğum doktoara gidiom zaten eşimde çok kızıyoo proflar çok suratsız kendini beğenmiş oluyo zateee.napcaz bilmiommm böle

Konu sahibiyle ayni durumdayim bi dunya kan verdim sonuçları bekliyorum benden de hemen rahim filmi istedi her hastanede yokmus kadin dogumlarda var dedi bilmiyorum napacagimi cok moralim bozuk cok korkuyorum bu filmden :'(

Konu sahibiyle ayni durumdayim bi dunya kan verdim sonuçları bekliyorum benden de hemen rahim filmi istedi her hastanede yokmus kadin dogumlarda var dedi bilmiyorum napacagimi cok moralim bozuk cok korkuyorum bu filmden :'(
Bence hic korkmayin ben iki defa cektirdim cok kisa bi islem zaten. Herkesin agri esigi farkli cok arastirmayin nasil oluyo falan diye korkutmaktan baska bi ise yaramiyo. Ozel merkezler var ceken echomar betatom radyomar gibi. Fatih univ hast de cekiliyo. Gecmis olsun cok

mrb kızlar,doktor benden de rahim filmi istedi ben ankara dayım .. bugün adetimin biteli 3 gün oldu.. randevu için geç mi kaldım bu film adet hemen bittikten sonra mı çekilmeli, yoksa bir daha ki ayı mı beklemek zorunda kaldım.. :KK43: bir de bu film için mı randevu alınıyo yoksa gidip kadın doğuma muayene olup orada ki doktor mu yönlendiriyo ?

Back
X