Rahim az kanseri (Serviks)

Rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalı mıyım?

• Kızına yaptırmana gerek yok

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    20
paylaşım için teşekkürler arkadaşlar.Bence önce bir tahlil yapılması lazımki allah korusun bılmediğimiz bir durumda kanser varsa tetikler sonra bu aşıda. yerimseniben

Arkadaşlar hepinize fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bugün doktorla konuşup Cumartesi günü ilk iş olarak kızıma aşı yaptırmaya karar verdim.
Sonraki ilk fırsatta ben de aşılanacağım.
Lütfen bana karşı gösterdiğiniz bilgilendirici tavrınızı ve desteklerinizi yakın çevrenizden de esirgemeyin.
Arkadaşlarınızı ve komşularınızı da rahim ağzı kanseri konusunda bilinçlenirin.
Umarım yakında bu aşı ülkemizde de zorunlu aşılar arasına girer ve kızlarımız kanser korkusu olmadan yaşar.

Aldığınız bu karar nedeniyle sizi kutlarım.
ınanın kızınızın rahim ağzı kanserinden korunmasını sağlayarak ona en büyük iyiliklerden birini yapıyorsunuz.
Darısı benim başıma.
tabii birde sizin

3 kez yaptiriliyor kalcadan diye biliyorum.. yanliz evli bayanlarda yada cinsel yonden aktif bekar bayanlarda eger kanser lezyonu varsa tetikleyecegini soyledi doktorum. en iyisi kizlarimizi zaman gecmeden bu asidan yaptirmamiz..

Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ben şimdi doktorumu aradım sormak için ama ulaşamadım ve bugün programı çok yoğunmuş.
İnternette okuduğum bilgiler arasında hiç böyle bir şeye rastlamamıştım gerçi.
Ama yine de bence her şeyi öğrenmek lazım...
Fakat böyle bir lezyon söz konusu olsa doktorlarımız mutlaka açıklardı diye düşünüyorum.
En iyisi ben veya bir başka arkadaşımız doktoruna danışıp, en güncel bilgiyi buraya yazsın.

Hpv nin yüksek onkojenik riskli tipini taşıyorum. Ve doktorum hemen aşıyı olmamı söylemişti. Eğerki bu aşı böyle bir şeyi tetikliyor olsa idi, böyle bir riskim varken aşı önerilmezdi sanırım.

merhaba biraz geç oldu ama kusura bakmayın..
aşıyı bana şirket doktorumuz önermişti bende aaraştırdım baya ve olmaya karar verdim kesinlikle düşünülmesi gereken bi bişey..aşı 3.kere yapılıyo ve hiç bir yan etkisi yok kesinlikle korkmayın son derece güvenilir. koldan yapılıyo normal bi aşıymış gibi acısı ağrısıda yok :) yerimseniben

3 kez yaptiriliyor kalcadan diye biliyorum.. yanliz evli bayanlarda yada cinsel yonden aktif bekar bayanlarda eger kanser lezyonu varsa tetikleyecegini soyledi doktorum. en iyisi kizlarimizi zaman gecmeden bu asidan yaptirmamiz..

Bu konuyu bende doktoruma danıştım.
Sanırım Sn mandm küçük bir yanlış anlaşılma yaşamış.
Çünkü Dünya Sağlık Örgütü'nünde önerdiği Gardasil isimli aşının, vücudumuzda kanser lezyonu varsa bile tetiklemesi söz konusu değilmiş. Çünkü aşının içinde canlı virüs yokmuş.
Bu nedenle de Dünya Sağlık Örgütü gibi birçok kuruluş aşıyı yaptırmadan önce smear testi yaptırmaya gerek olmadığını söylüyormuş. Eğer kanser lezyonu olan birine yapıldığında kanser tetikleniyor olsa, bu kuruluşlar da aşıyı olmadan önce mutlaka smear testi yaptırın derlerdi diye düşünüyorum.
Onedenle içiniz rahat olsun Sn sidelya79.

sizi çok iyi anlıyorum benim de kızım var ama küçük.>Ben iki gün önce dr gittim malesef hpv virüsü var bende tedavi oluyorum ama aşı için geç kaldım dr.bayandı ve dediki kızım 14 yaşına geldigi zaman hemen aşısını yaptırıcam dedi aynı şeyi bende yapıcam bize bu konularda yardım eden aydınlatan kimse olmadı ilk regli oldugumu bile söyleyemedim kimseye neyse bizim yaşadıgımız sıkıntıları çocuklarımız çekmesin biz bilinçli anneler olarak onlara onları her konuda bilinçlendirip (tecrübelerimizden dolayı) yavrularımızın hep yanında olalım...

Bu aşı duyduguma göre çok pahalıymış bilgisi olan var mı?

Merhaba sevgili gulsn,
Öncelikle aşının fiyatının doz başına 268 TL olduğunu söylemeliyim.
Toplamda 3 doz aşı oluyoruz. Ama bunu altı ay içinde oluyoruz. İlki bugün, ikici dozu 2 ay sonra, son dozu ise 4 ay sonra oluyoruz.
Aslında pahalı gibi görünüyor ama altı aya yayıldığı için hiçde öyle değil.
Ben kendi adıma altı ay içinde kozmetikten, kuaförden, giyimden kuşamdan biraz sıksam bu parayı rahatça ödeyebilirim diye düşünüyorum.
Zaten o nedenle de bir an önce aşılanacağım.

Geç kaldığını düşünmüyorum çünkü HPV virüsünün birçok farklı türü var.
Aşı olarak sende olmayanlara karşı koruma sağlayabilirsin diye düşünüyorum.

Daha önce de söylediğim gibi dün kızım ilk doz aşıyı oldu.
Aşı koldan yapıldı ve hepde koldan yapılacakmış.
Kızım dün gece herhangi bir ateş, kaşıntı gibi yan etki yaşamadı.
Canı biraz tatlı olduğu için bizi uzun bir gece bekleyecek diye korkuyordum ama gayet sakindi.
Biraz önce de arkadaşlarıyla dışarıya çıktı.
Sanırım bütün gece telefonda yaptığı bilgilendirme seansına bugünde yüztüze devam edecek:)
Neyse bir anne olarak benim için büyük bir sorun olan rahim ağzı kanseri konusundaki ilk adımı böylece atmış oldukç
Gelecek ayda ben aşı olacağım. Böylece kızımla peşpeşe dönemlerde aşının ikinci ve üçüncü dozlarınıda alacağız.
Umarım tüm kadınlar bu kanserden uzak durmak için aşılama kararını bizim kadar kolay alabilirler.

bende bu aşıdan olmak istiyordum halada istiyorum gerçi ama fiyat olarak gerçekten bana pahalı geldi
şu durumda bunu yaptırabileceğimi sanmıyorum evet sağlık herşyeden önemli ama yapacak bişey yok
keşke ssk karşılasaydı bu aşıyı o zaman benim gibi olamayn diğer arkadaşlarımızda faydalanabilirlerdi

Sn Aceliker,
Bu kararınız nedeniyle sizi tebrike diyorum. Umarım gelecek ay da sizin ilk dozu olduğunuz haberiyle seviniriz.
Sevgili nelit,
Ne yazık ki ekonomik şartlar bizi zaman zaman çok zorlayabiliyor.
Umarım en kısa zamanda bu zorluğu siz, ben ve tüm diğer arkadaşlarımız da aşarız.
Sonuç olarak hepimiz aşılanmış oluruz.

Sn aceliker, ben de kızınızın hayatını kurtarmak adına bu kadar önemli bir adım attığınız için sizi tebrik etmek istedim.
Eminim kızınız bir gün sizin kadar düşünceli bir annesi olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlayacaktır.

Biricik kızınızı rahim ağzı kanserine karşı aşılatarak bence ona çok büyük bir iyilik yaptınız, geleceğini kurtardınız.
Sizin gibi bilinçli anneler olduğunu görmek çok sevindirici.

Mesajlarınız için teşekkür ederim hepinize.

Lütfen siz de aşılanmayı ihmal etmeyin arkadaşlar.

Her iki dakikada bir kadının öldüğü bir hastalık ihmale gelmez, unutmayın!

Sevgili 06ankara,
Merak ettim, acaba aşı yaptırdınız mı?

Benim anlamadığıım birşey var, bu hastaık cinsel yaşam aktif olduğunda mı görülebilirmiş. Yani cinsel yaşamı aktif olduktan sonra mı daha çok tehlikeli oluyor?

Benim anlamadığıım birşey var, bu hastaık cinsel yaşam aktif olduğunda mı görülebilirmiş. Yani cinsel yaşamı aktif olduktan sonra mı daha çok tehlikeli oluyor?

HPV virüsü sadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyor canım.
Bu nedenle hayatında hiç cinsel ilişkiye girmemiş kişilerde de görülebiliyor.
Türk Kanser Araştirma Ve Savaş Kurumu Derneği ile Türk Jinekoloji Ve Obstetrik Derneği tarafından hazırlanan rahimagzikanseri.org adresindeki siteyi incelemeni öneririm sana.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Evet hafta sonu ilk dozu oldum, Çok mutluyum kaydirigubbakcemile2

Öncelikle hayırlı olsun, darısı hepimizin başına.
Özelinize de yazdım.
Ben bu konuyla ilgili bir başlık açtım.
Jinekoloji bölümünün altında HPV virüsünün etkileri (Rahim ağzı kanseri ve siğiller) başlığında sizinde deneyimlerinizi paylaşmanızı, soru soranlara yardımcı olmanızı isteyecektim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…