3 kez yaptiriliyor kalcadan diye biliyorum.. yanliz evli bayanlarda yada cinsel yonden aktif bekar bayanlarda eger kanser lezyonu varsa tetikleyecegini soyledi doktorum. en iyisi kizlarimizi zaman gecmeden bu asidan yaptirmamiz..
Sn aceliker,
Sizin mesajınızı okuduktan sonra bende internette küçük bir araştırma yaptım. gördümki bu aşı her kadın için gerekliymiş.
yaş konusunda farklı web sitelerinde farklı yorumlar var fakat haber sitelerine yansıyan çok yakın tarihli bir habere göre gardasil isimli aşı tüm AB ülkelerinde 45 yaşına kadar onaylanmış. yani sizde kızınızla birlikte rahatlıkla bu aşıyı yaptırabilirsiniz gibi görünüyor.
Öte yandan Sn _artemisia_ eğer zamanınız varsa aşı olmuş birisi olarak bizimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız? Nasıl bir aşıdır, nasıl olunuyor, handikapları varmı?
3 kez yaptiriliyor kalcadan diye biliyorum.. yanliz evli bayanlarda yada cinsel yonden aktif bekar bayanlarda eger kanser lezyonu varsa tetikleyecegini soyledi doktorum. en iyisi kizlarimizi zaman gecmeden bu asidan yaptirmamiz..
Hpv nin yüksek onkojenik riskli tipini taşıyorum. Ve doktorum hemen aşıyı olmamı söylemişti. Eğerki bu aşı böyle bir şeyi tetikliyor olsa idi, böyle bir riskim varken aşı önerilmezdi sanırım.
Bu aşı duyduguma göre çok pahalıymış bilgisi olan var mı?
sizi çok iyi anlıyorum benim de kızım var ama küçük.>Ben iki gün önce dr gittim malesef hpv virüsü var bende tedavi oluyorum ama aşı için geç kaldım dr.bayandı ve dediki kızım 14 yaşına geldigi zaman hemen aşısını yaptırıcam dedi aynı şeyi bende yapıcam bize bu konularda yardım eden aydınlatan kimse olmadı ilk regli oldugumu bile söyleyemedim kimseye neyse bizim yaşadıgımız sıkıntıları çocuklarımız çekmesin biz bilinçli anneler olarak onlara onları her konuda bilinçlendirip (tecrübelerimizden dolayı) yavrularımızın hep yanında olalım...
Aşının rahimden yapılmadığını ben de dün öğrendim.
Buraya yazıncaya kadar diğer arkadaşlar yazmış bile, sağolsunlar.
Biraz önce rahimagzikanseri.org sitesini inceledim. Gerçekten süper bilgiler var.
Ayrıca bu sabah doktorumla konuştum, aybaşında aşıyı yaptırıyorum:)
Benim anlamadığıım birşey var, bu hastaık cinsel yaşam aktif olduğunda mı görülebilirmiş. Yani cinsel yaşamı aktif olduktan sonra mı daha çok tehlikeli oluyor?
Sevgili 06ankara,
Merak ettim, acaba aşı yaptırdınız mı?
Geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Evet hafta sonu ilk dozu oldum, Çok mutluyum kaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?