Sn PinkFloyd ben de açtığınız başlığı şimdi gördüm.
ınsanları bu hastalık konusunda bilinçlendirmek adına zaman ayırdığınız için sizi tebrik ederim.
Ben de deneyimlerimi sizin açtığınız başlıkta, ihtiyacı olan arkadaşlarla paylaşmak isterim.
bende bu aşıdan olmak istiyordum halada istiyorum gerçi ama fiyat olarak gerçekten bana pahalı geldi
şu durumda bunu yaptırabileceğimi sanmıyorum evet sağlık herşyeden önemli ama yapacak bişey yok
keşke ssk karşılasaydı bu aşıyı o zaman benim gibi olamayn diğer arkadaşlarımızda faydalanabilirlerdi
Anladığım kadarıyla bazı dünya ülkelerinde devlet bu tarz aşıları da karşılıyor. Eminim bir gün ülkemizde de sigorta tarafından karşılanacaktır. Hatta belki tehlikenin büyüklüğünü anlayan yöneticiler, insanları aşılanarak korunmaya teşvik edecektirler.
Ama şu an için kendi cebimizden bu aşıyı olmak zorundayız.
Ben şöyle bir hesap yaptım; aşılanma süresi altı ayı buluyor. Yani üç doz aşı toplam altı ayda yapılıyor. İlk önce tüm aşı masrafını altıya böldüm.
Ardından da her ay düzenli olarak kuaför, dışarıda yemek ve giyim masrafımdan belli kesintiler yapmaya başladım.
Şu an neredeyse aşının dozunu olacak kadar para biriktirdim. Yani altı taksidin ikisini:)
Bu şekilde tasarruf yapmaya devam edebilirsem en kısa zamanda aşının ilk dozunu olacağım.
Tabii ki herkesin bütçesi, kazancı, harcamaları farklıdır. Ben sadece kendi bulduğum yolu anlatarak belki insanların kafalarında bir çıkış yolu oluşturmalarına yardımcı olabileceğimi düşündüm.
"Ne de olsa bir gün devlet karşılayacaktır" düşüncesine ben de katılıyorum:) ama devlet karşılayıncaya kadar aşılanmayı ertelemenin mantıklı olmadığını düşünüyorum.
Bece bu para bir şekilde denkleştirilip aşı olunmalı.
Son zamanlarda gazetelerde ne kadar çok HPV konulu haber çıktığının farkında mısınız?
Zaten en son muayeneye gittiğimde doktorumuzun sekreterine "çok aşı olan var mı" diye sormuştum. Kız "son zamanlarda çok arttı" demişti. Sadece aşı olmak için bizim gittiğimiz doktora gelenler bile varmış.
Sevgili aceliker, son mesajınızı oluduktan sonra düşündüm de benim çevremdeki kadınların büyük bir çoğu da son zamanlarda aşılanma kararı verdi. Şirkette pek yakın olmadığım arkadaşlarımın da ya aşı yaptırmaya başladıklarını ya da çoktan aşı olduklarını duyuyorum.
Umarım her kadın çevresini de bu konuda bilgilendiriyordur.
Hanımlar benim çevremde de aşılananların veya aşıyla ilgili bilgilenmek isteyenlerin sayısında artış var. Umarım en azından çevremizdeki kadınların kanser oranını azaltmayı başarıyoruzdur.
Dün dişçimin bekleme odasında Hello dergisinin bir sayısını okuyordum.
Ünlü doktor Tekzen Bey ile sayfalar dolusu röportaj yapmışlardı, tek konu rahim ağzı kanseriydi. Dergide çıkan o yazıyı internette bulabilseydim buraya yapıştıracaktım ama yok.
Eğer okuma ihtimaliniz varsa derginin o sayısını bulup okuyun hanımlar. Çok yararlı bilgiler var.