Rahim az kanseri (Serviks)

Rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalı mıyım?

• Kızına yaptırmana gerek yok

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    20

aceliker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
56
0
86
İstanbul
Kızımla çok yakın bir ilişkimiz var, bana her şeyi anlatır. Bir süredir cinsel hayatı ile ilgili bir şeyler olduğunu sezmeye başladım, henüz bu konuda bana açılmadı. O benim her şeyim o yüzden kendisi ile cinsel hastalıklarla ilgili tüm bildiklerimi ve korunma yöntemlerini paylaşmak istiyorum. Bir yıl önce jinekoloğum beni özellikle rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgilendirdi. Yeni bir konu olduğu için ve cinsel yolla bulaştığı için pek çok kadının bu konuda bilgi sahibi olmadığının altını çizdi. Bu hastalık başlamadan yapılan bir aşı ile önleminin alınabileceğini, önlem alınmadığı taktirde bu hastalığın tedavisi olmadığını söylemişti. Kızımın son zamanlardaki hayatındaki değişimden dolayı bu konuda gerekli önlemi almam gerektiğini düşünüyorum. Kızıma ve hatta kendime bu aşıyı yaptırmak istiyorum. Daha önce böyle bir tecrübe geçirmiş birileri var mı onu da çok merak ediyorum açıkçası. Derin bir araştırma yapmadan elbette bir girişimde bulunmayacağım ama başka görüşlere ve deneyimlere de ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bilinçlendikçe anne olmanın yükünü daha da fazla hissediyorum.

Son düzenleme:
bence yaptırmalısınız artık gerekli olan bişey. 26 yaşındayım bende yaptırdım ve hiç bir sorunla karşılaşmadam yan etkiside yok kesinlikle güvenilir. ilerde sorun yaşamamak için çok iyi birşey.şutarafagitti

açıkcası böyle bir anket düzenlemeniz bana tuaf geldi.sonuçta her kadının yptırması gereken bir aşı zaten.bu hastalığa yakalanma olasılığı da gün geçtikçe artıyor.ikinizde aşı olmalısınız..gerek yok diye bişi yokki
birde ssk falan karşılamıyor bu kötü..3 iğne 750 tl gibi bir fiyat..paranız varsa hemen olun..ben olduğu anda olacağım

İlginize çok teşekkürler. 26 yaşından sonra yapıldığı taktirde bir yararı yok diyenler var. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

ona bakarsanız aslında 9-10 yaşındaki çocuklara uygulanmalı bu aşı..ee zaman 25 yaşındaki birisi yaptırsa boşa mı para vermiş olur..doktorlar yapmasın..siz yine tedbirinizi alın ,yaptırın..sonuçta 100%100 koyuculuğu da var denilmiyor

Sn aceliker,
Sizin mesajınızı okuduktan sonra bende internette küçük bir araştırma yaptım. gördümki bu aşı her kadın için gerekliymiş.
yaş konusunda farklı web sitelerinde farklı yorumlar var fakat haber sitelerine yansıyan çok yakın tarihli bir habere göre gardasil isimli aşı tüm AB ülkelerinde 45 yaşına kadar onaylanmış. yani sizde kızınızla birlikte rahatlıkla bu aşıyı yaptırabilirsiniz gibi görünüyor.
Öte yandan Sn _artemisia_ eğer zamanınız varsa aşı olmuş birisi olarak bizimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız? Nasıl bir aşıdır, nasıl olunuyor, handikapları varmı?

Kesinlikle bütün kadınların olması gereken bir aşı. Tabiki biraz pahalı. Ama sağlık inanın daha önemli. Böyle şeyleri yaptırmanız için illaki bir sebep sorun beklemeyin lütfen(benim gibi). Aşıyı oldum. Tamamlanmadı henüz. 3. dozunu olacağım kasım ayında. Hiç bir yan etkisini görmedim. Kızım var 8 yaşında. 12 yaşına geldiğinde onada yaptıracağım Allahım ömür verirse. Şuan bu konuda bilinçliyim. Eğerki durumunuz var ise yaptırın mutlaka. Yaş konusuna gelince, 9-26 yaş arası yapılıyor denmiş aşı ilk çıktığında. Daha sonra 45 yaşına kadar yapılmış bu aşı. Ben 30 yaşındayım. Bu yaşta yaptırdım aşıyı. Özellikle doktorum yaptır dedi zaten. 26 dan sonrası geç değil asla. Hastalık gelmeden önlemek hem maddi hemde psikolojik açıdan çok önemli ve gerekli. Sevgiyle kalın.

Canım ne gibi bir mahsuru olabilirki. Tabiki söylerim hemen. 3 doz halinde yapılıyor bu aşı. Bilindiği gibi ssk felan karşılamıyor. doz fiyatı 268 tl. ılk dozu oluyorsunuz. ılk dozdan 2 ay sonra ikinci dozu oluyorsunuz. ıkinci dozdan 4 ay sonra ise üçüncü dozu oluyorsunuz.

Sn sidelya79,
Aslında 268 lira pek bir şey değilmiş. Yani kuaföre filan verdiğimiz paraların yanında lafı bile olmaz.
Hem sonrasında yaşanacak olası bir kanser durumunda çekilecek eziyetle ve tedavisine harcanacak olan parayla kıyaslanamaz bile.
Ama bir şey daha sormam lazım:)
Ki inanın bunu bir size bir de doktoruma sorabilirim.
Bu aşı yapılırken de kendimizi muayenedeki gibi kötü hissediyor muyuz?
Yani yine o masaya oturup, yine rahmimizden mi aşı oluyoruz?

Eğer 3 doz için 3 taksit yapılıyorsa işin parasal kısmı çok büyük bir sorun değil gibi görünüyor. Çünkü o zaman 750-800 lira tek bir seferde ödenmiyor demektir. Yukarıdaki mesajdan anladığım kadarıyla aşının takvimi altı aya yayılıyor ki 6 ayda 800 lira kolayca ödenebilir gibime geliyor.
Ama bu aşının yapılış yöntemini ben de çok merak ettim şimdi.

evet 270 tl pek de pahalı değil ama keşke ssk karşılasa

Son düzenleme:

arkadaşlar aşı rahimden değil ,koldan yapılıyor

Kesinlikle yapılmalı, kızınıza da derhal yaptırmanızı öneririm, ömür boyu HPV riskli tiplerden korur.
26 yaş sınırı 40lara dayandı.
Elbette koruyuculuğu yaş ilerledikçe azalır ama mutlaka ciddi faydası olur,
Bilinçli oluşunuz da ayrıca beni çok sevindirdi, :)

Aşı vajinadan yada rahimden değil, koldan yada kalçadan yapılıyor. Kasa yapılıyor bu aşı. Deri altına değil. O yüzden hastanelerde hemşireler yapıyor. Benim ilk dozu koldan yaptılar. 2. dozu ise kalçadan yaptılar. Farklı il ve hastanede olunca değişti. Farketmiyor yani. Kasa yapılsında... Evet 6 aya yaydığımız zaman aşının parası çok çok değil aslında. Bu aşı için para biriktirip yaptıran arkadaşlarımızda var ufak ufak. Taksit yapılmıyor. Hani siz taksit yapılmış gibi düşünebilirseniz, 6 aya yayıldığı için, ve ciddi bir koruyuculuğu olduğunu göz önünde bulundurur isek, gerçekten birşey değil. Sağlıklı günler...

Sevgili nesrin111 ve sidelya79,
Mesajlarını okuyunca inanın yüzüm aydınlandı.
Aşının koldan yapıldığını öğrenmek gerçekten çok sevindirici.
Bu arada sabah ofiste kahvemizi içerken arkadaşlardan biri rahimagzikanseri.org adresini önerdi.
Kahve sonrası hemen gelip baktım. Sanırım bu site Türk Kanser Araştirma Ve Savaş Kurumu Derneği ile Türk Jinekoloji Ve Obstetrik Derneği tarafından hazırlanıyor. Çünkü sitede her iki derneğinde logoları var.
Neyse söyleyeceğim rahimagzikanseri.org/ adresinde rahim ağzı kanseriyle ilgili birçok faydalı bilgi var. Umarım tüm bayanların işine yarayacaktır bu site.

Aşının rahimden yapılmadığını ben de dün öğrendim.
Buraya yazıncaya kadar diğer arkadaşlar yazmış bile, sağolsunlar.
Biraz önce rahimagzikanseri.org sitesini inceledim. Gerçekten süper bilgiler var.
Ayrıca bu sabah doktorumla konuştum, aybaşında aşıyı yaptırıyorum:)

Bende kesinlikle tüm bayanların yaptırmasını öneriyorum.Koldan yapılıyor. Smear testimden sonra dr um yaptı.3 doz şeklinde uygalınıyor. Uygulandığı gün kolunuzdan hafif ağrı olabiliyor. ılk dozden 2 ay sonra 2. doz uygulanıyor. 2. dozdan 4 ay sonrada 3. doz uygulanıyor. Evet fiat yüksek gibi gelsede sağlığımız için gerekli bence. Ben geçen sene yaptırdım. Doktorum 50 yaşına kadar dahi yapılabiliyor artık dünyada demişti.Bu arada aklınızda olsun dr um bana aşı kartı vermişti.dozların hangi tarihlerde olacağı konusunda. Aşı günlerine yakın arayı haber veriyorlardı.Mutlaka tarihleri takip edin.Gününü en fazla bir hafta aksatabilirsin demişlerdi.Ben tümünü aksatmadan gününde yaptırdım.

bu aşının yaptırılmasından yanayım arkadaşım ama sadece aşı kızınızı korumaya yetmeyecektir ona cinsellik hakkındada en doğru bilgileri sizin verebileceğinizi düşünüyorum sağdan soldan duyupta gereksiz bilgilerle yanlış şeyler yapmasını engellemekte sizin sorumluluğunuz biliyorsunuz artık gençlerin şuursuzca bilinçsizce ve düşünmeden yaptıkları davranışlar ileride tamiri mümkün olmayan yaralar açıyor o yüzden cinsellik konusundada kızınızın bir an önce sizinle konuşmasını sağlayın

İlginize çok teşekkürler. 26 yaşından sonra yapıldığı taktirde bir yararı yok diyenler var. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Ben dostorumla konustum, 12-25 yaslari arasinda yapiliyor asi. 12 yasindaki kizima asi yaptirdim.
iki asamali yapti, ilk asi yaildiktan 4 ay sonra 2. yapildi.
Bütün kiz annelerine ve genc kizlara yatirmalarini tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…