• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim Ağzında Yara..

SonHat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2012
127
11
68
Selamünaleyküm arkadaşlar..
Yaklaşık bir aydır doktora gidip geliyorum.. Doktorum rahimde yara oldugunu söylemişti ve bugünde smear sonucunu alacaktım ama daha çıkmamış.. ayın 27'sinde bi daha gitcem.. Bugün yaranın yakılması gerektiğini söyledi korkuyorum nasıl olacak ne olacak.. Arkadaşlar ne yapcağımı bilmiyorum yakılması için uyuşturma yapılıyor mu bi bilginiz var mı? Bi de cinsel ilişkiye yara varken girilir mi? doktora sormayı unuttum.. bilen veya yaşayanlar varsa sormak istedim.. düşüklerden sonra bu şekilde operasyon olacağını bilmek moralimi bozuyor.. :(
Yara tekrarlar mı bütün sorunum biter mi bilemem ama hamile kalmak istiyorum.. Allah'ın izniyle.. İnşallah.. Tüm isteyenlerle beraber inşallah..

Bana bisey demeseniz de bi bilgilenebilecegim bi adres verir misiniz? Korkuyorum arkadaşlar..

yıllar öncesinde yaptırmıştım..
en kötüsüde çatala çıkıp rahim ağzının açıllıpda yaranın yakılışınııı ve yanan etin kokusunu duymak oldu..ama yapacak bişey yok haaa geçtimi dersen hayır yakılmayan ufak bir yer yüzünden tekrar yaranın oluşmasına neden oldu zaman içinde....hem canımın yanmasıyla hemde bi işe yaramamasıııyla kaldım . :43:
tek ii tarafı bu işlem sonrası hemen hamile kaldım..
yara dondurma işlemini araştır istersen..

ben kız arkadaşımın biri oldu daha 2 ay önce anestezi kullanmadan oldu biraz yaktığını söyledi eğer yok ben yapamam diyorsan bölgesel anestezi yapabilirsın . ama operasyon sonrası bir kaç gün hafif bir sızısı ve şükür şuan çok iyi :)

Yeni aklıma geldi bendede vardı ilaç antibiyotik ve fitil vermşti dr. Enfeksiyon ve yara var demişti. Normal doğum yapacakların dondurması gerektiğini söylemişti. Zaten hemn hamile kaldım. Bu sebeple tedavi olamadım. Hamile iken gittiğim dr hiç söylemedim çünki unutmuşum yeni aklıma geldi diorum ya:18: doğum yaptım sonraki kontrolede gitmedim. Doğumdan sonra kendi kendime geçermi. Halamın gelininde varmış geçtiğini söylemişti.:44:

Çookk geçmiş olsun kardeşlerim Rabbim şifa versin inşallah..
Korkuyorum ve neden korktugumu anlayamıyorum.. Doktor da bi tersliyor bi iyi davranıyor.. anestezi yapar mı acaba? yine tekrarlar yani büyük ihtimal..
hemen hamile kalmak mümkün yani? Bi de yakma mı dondurmamı daha iyi yaptıranlar önerilerinizi de alabilir miyim??

Son düzenleme:
1 sene arayla 2 kere yara dondurdum ,yakma nasıl oluyor bilmiyorum ama dondurma işleminde biraz ağrı oluyor.
15 gün fitil kullandım 1 ay ilişki yasaktı, dondurma işlemi sonrası sürekli sarı bir sıvı geldi hem fitil yüzünden hemde rahim kendi yeniliyor demişti doktorum.Çok korkulacak bir şey yok 10 dk bile sürmüyor...

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Saol kardeşim sana da çok geçmiş olsun.. Peki yara varken ilişkiye girilir mi? yara olduğunu öğrendiğimden beri giremiyorum ilişkiye.. bi de işlemden sonra bir ay yasak sanırım.. ayıptır söylemesi eşim belli etmese de bu duruma üzülüyor.. olur mu sizce?

Saol kardeşim sana da çok geçmiş olsun.. Peki yara varken ilişkiye girilir mi? yara olduğunu öğrendiğimden beri giremiyorum ilişkiye.. bi de işlemden sonra bir ay yasak sanırım.. ayıptır söylemesi eşim belli etmese de bu duruma üzülüyor.. olur mu sizce?

Ilişkiye girebiliyorsun ama biraz canın açıyor benim yaram sol tarafta rahim girişindeydi kanama ve yanma oluyordu ilişki sonrası,
Yarayı dondurduktan sonra 1 ay ilişki yasak demişti doktorum zaten vajinal fitil veriyor doktor...
Senin sağlığın için eşin azıcık dişini sıkacak yapacak bir şey yok.:49:

Ilişkiye girebiliyorsun ama biraz canın açıyor benim yaram sol tarafta rahim girişindeydi kanama ve yanma oluyordu ilişki sonrası,
Yarayı dondurduktan sonra 1 ay ilişki yasak demişti doktorum zaten vajinal fitil veriyor doktor...
Senin sağlığın için eşin azıcık dişini sıkacak yapacak bir şey yok.:49:

Çok haklısın.. ayın 18 de adet oldum ve kanamam oldu kan pıhtısı geldi önce parçamı düşürüyorum ne dedim ama eriyip gitti her neyse sonra koyu yeşile döndü renk acaip yeşil öğleden sonra başladı öyle devam etti şimdi de baya kan ve pıhtı geliyor.. 27 sinde sonuç ne çıkacak ne olacak hayırlısıyla bekliyorum artık.. :S

Çok haklısın.. ayın 18 de adet oldum ve kanamam oldu kan pıhtısı geldi önce parçamı düşürüyorum ne dedim ama eriyip gitti her neyse sonra koyu yeşile döndü renk acaip yeşil öğleden sonra başladı öyle devam etti şimdi de baya kan ve pıhtı geliyor.. 27 sinde sonuç ne çıkacak ne olacak hayırlısıyla bekliyorum artık.. :S

İnşallah temiz çıkar endişelenme içini ferah tut her şey iyi olsun....

Hamdolsun temiz çıktı smear sonucu.. Pazartesi yarayı yaktırcam.. Bi fitil verdi pazar akşamı yatmadan önce koycakmışı sabah aç ya da tok olsan farketmez dedi saat 2 de yakılacak.. Korkuyorum.. yakılacak yeri elbet uyuşturur o değil de bi aletle açması canımı çok yakacak diye korkuyorum.. Özür dilerim..

Selamünaleyküm arkadaşlar..
Yaklaşık bir aydır doktora gidip geliyorum.. Doktorum rahimde yara oldugunu söylemişti ve bugünde smear sonucunu alacaktım ama daha çıkmamış.. ayın 27'sinde bi daha gitcem.. Bugün yaranın yakılması gerektiğini söyledi korkuyorum nasıl olacak ne olacak.. Arkadaşlar ne yapcağımı bilmiyorum yakılması için uyuşturma yapılıyor mu bi bilginiz var mı? Bi de cinsel ilişkiye yara varken girilir mi? doktora sormayı unuttum.. bilen veya yaşayanlar varsa sormak istedim.. düşüklerden sonra bu şekilde operasyon olacağını bilmek moralimi bozuyor.. :(
Yara tekrarlar mı bütün sorunum biter mi bilemem ama hamile kalmak istiyorum.. Allah'ın izniyle.. İnşallah.. Tüm isteyenlerle beraber inşallah..

Konuyu yeni gordum oncellikle gecmis olsun. Rahim agzinda yara bende de vardi gecen sene temmuz ayinda dr um dondurma islemini uygun gordu. Ben once cocuk yapmaya karar verdigim icin dr a gitmistim. Smear testi falan yapti sonucunda yara oldugunu soyledigini fitil tedavisi yapti 15 gun fitil kullandim bitince kontrole gittigimde yaranin kuculdugunu soyledi bi 15 gun daha fitil uyguladim ( bu arada iliski yasak oldugunu soyledi). Yeniden kontrole gittim yaramin gecmedigi halen kuculup durdugunu soyledi ve donduracagani soyledi yakmayi onermem dedi. 3 dk lik bi islemdi hatta dondururken ekranda izletti.:rolleyes::rolleyes: Dondurma isleminden sonra 3 hafta iliski yasak deniz yasakti 3 hafta sonra yeniden kontrole gittigimde gecmisti. 2 ay sonra da hamile kaldim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende smear testi için gitmiştim doktor rahim ağzı yarası var dedi.2 tane fitil erdi...fitiller kullanılırken cinsel ilişkinin bir sakıncası oluyor mu acaba bilgisi olan var mı doktor bir sey söylemedi.

Konuyu yeni gordum oncellikle gecmis olsun. Rahim agzinda yara bende de vardi gecen sene temmuz ayinda dr um dondurma islemini uygun gordu. Ben once cocuk yapmaya karar verdigim icin dr a gitmistim. Smear testi falan yapti sonucunda yara oldugunu soyledigini fitil tedavisi yapti 15 gun fitil kullandim bitince kontrole gittigimde yaranin kuculdugunu soyledi bi 15 gun daha fitil uyguladim ( bu arada iliski yasak oldugunu soyledi). Yeniden kontrole gittim yaramin gecmedigi halen kuculup durdugunu soyledi ve donduracagani soyledi yakmayi onermem dedi. 3 dk lik bi islemdi hatta dondururken ekranda izletti.:rolleyes::rolleyes: Dondurma isleminden sonra 3 hafta iliski yasak deniz yasakti 3 hafta sonra yeniden kontrole gittigimde gecmisti. 2 ay sonra da hamile kaldim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba gül, bende de var aynı dert bir şey soracam dondurma işleminde çok can yanıyor mu ağrılı mı

Hamdolsun temiz çıktı smear sonucu.. Pazartesi yarayı yaktırcam.. Bi fitil verdi pazar akşamı yatmadan önce koycakmışı sabah aç ya da tok olsan farketmez dedi saat 2 de yakılacak.. Korkuyorum.. yakılacak yeri elbet uyuşturur o değil de bi aletle açması canımı çok yakacak diye korkuyorum.. Özür dilerim..
merhabalar ne yaptın yaktırdın mı çok geçmiş olsun çok acıyor mu nasıl oluyor anlatır mısın

bende yenı ögrendim yara oldugunu dr fıtıl ve antıbıyotık verdı adetten sonra tekrar kontrole gıdıcem ama yara buyukmu kuçukmu hiç söylemedı . ben ara kanama sıkayetıyle gıtmıştım sızdede varmıydı ara kanama

Back