- 31 Mart 2018
- 488
- 320
Ameliyat kağıdında 15 20 dk sürdüğü yazıyordu.Beni 8 buçukta aldılar ameliyathaneye. 9 buçukta odamda ve kendime gelmiş haldeydim Sürekli yatacaksın demedi.Ama ben tedbirli olmaktan yanayım o yüzden kalktıktan sonra da çok ayakta durmayı düşünmüyorum. Ev işi falan da yapmayacağım eşim yardımcı olacak.sadece yemeğimi yaparim kendimi çok yormayacak şekilde.Kan sulandırıcı tedbir amaçlı verilecektir. Ben hamileligimin başından beri kullanıyorum zaten.Size de hareketsiz kalacağınız için veriyor sanırım pıhtılaşma olmasın diye.Önceki dikişim enfeksiyondan dolayı attı ve bebeğim erken doğdu malesef.O yüzden haftada bir kanda ve idrarda enfeksiyon baktıracagim.Dikis sonrası bir gece yatış verildi.Cikarken de progestan antibiyotik ve fitil verildi ilaç olarak.Antibiyotik azitro 3 taneydi bitti zaten.Progestan ve fitil kullanıyorum.Kan sulandırıcılarımı da kullanmaya devam ediyorum.Arada da rahim boyunu ölctürmek lazım.yani enfeksiyon ve rahim boyu takibini sadece doktora bırakmak istemiyorum.Bazen unutabiliyorlar.ben gebeliğimi evimde geçiririm diye düşündüğüm için 14. Haftama kadar doktorda hiç kalkmayacaksın gibi bişey dememişti. Baştan bana dikiş atıldıktan sonra kalkmayacaksın demiş olsaydı bende baştan ailemin yanına gider dikişimi de orada attırır yola çıkma korkusunu yaşamazdım. Muayene derken yola çıkabilrisin bir problem olmaz dedi. Ama ayağa kalkmadan yatarak geçireceksin bütün gebeliği de dedi anlamadım ne iştir. Operasyon kaç saat sürüyor öğrenebilir miyim acaba bide idrar yolu enfeksiyonu yaşıyor musunuz hiç tedbir amaçlı bişey verdimi doktorunuz? Benim doktor bu operasyondan sonra kan sulandırıcı yazacağım dedi. İdrar yolu enfeksiyonu için henüz bişey vermedi. Bu dikişlerde en büyük korku enfeksiyondab kaynaklı olabiliyormuş benim ilkinde çok çektim sancısını