RAHİM AĞZI KISALIĞI 25.HAFTA

superstar3

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
30
22
8
34
Merhaba hanımlar,
25+2 haftadayım iki gün önce doktor randevum vardı. Serviks 2.7 çıktı. Doktorum kendini yorma dedi, başka bir şey demedi. Şimdi burada bakıyorum, benim gibi olup ilaç kullananlar, full yatanlar... Açıkçası aklım karıştı, doktoruma güveniyor idim şüphelerim oluştu şimdi. Bu arada bebeğim tup bebek ve ilk bebeğim.

Ben burada okuduklarıma bakarak anneme geldim 2 gündür yatıyorum sadece tuvalet ve yemek icin ayaga kalkıyorum.

Ne yapmalıyım kafam çok karışık. Doktorlara da bir şey denmiyor ki

Bir riskli gebelik uzmanına görüşün, rahim ağzı kısalığı ciddi bir durumdur. Aşka ihmal etmeyin. Bol bol istirahat edin. Başka doktordan görüş alın muhakkak.

Bir riskli gebelik uzmanına görüşün, rahim ağzı kısalığı ciddi bir durumdur. Aşka ihmal etmeyin. Bol bol istirahat edin. Başka doktordan görüş alın muhakkak.
Özel hastaneye gidiyorum ve doktorum bulunduğum ilde en iyi doktor... Sanirim başka doktora da görüneceğim

Özel hastaneye gidiyorum ve doktorum bulunduğum ilde en iyi doktor... Sanirim başka doktora da görüneceğim
Benimde kısalığım var başından beri yatıyorum. Size de tavsiyem yatmanız. Bir de genelde peogestan fitil verirler. Hatta beniö doktor günde bir verdi ama benim biraz daha kısalma olunca kendi kafama göre ikiye çıkardım. Çünkü burda okuduklarımda 3 tane filan kullanan vardı. Aşırı telaş yapmayın erken doğum için kısalığın yanında hunileşme açılma gibi etkenlerde oluyo demek sizde yok. Bende kendi doktorum haricinde iki farklı perinatolog görüşü almıştım. Şuan bizde 26 haftalığız yatmaya devam. Bende annemde kalıyorum herşeyimi o yapıyo.

Evet açılma yok tutan yer sıkı demişti doktorum. Şimdi kendisine ulaştım çünkü kasigimda ve vajinamda batisma var. Gel bakalım dedi. Bakalim ne diyecek.

Evet açılma yok tutan yer sıkı demişti doktorum. Şimdi kendisine ulaştım çünkü kasigimda ve vajinamda batisma var. Gel bakalım dedi. Bakalim ne diyecek.
Bende de oluyo o arada rahim büyüdükçe olur dedi doktor. İnşallah sizinde sıkıntınız yoktur. Gidin baksın içiniz rahatlasın. İçinizi rahat ettirmiyosa da başka bir doktor görüşü alın mutlaka. İnanın benim 3. Doktorda artık içime sinmişti. Hatta tam da sindi diyemem biraz kısalmam uzamıştı ondan sindi. Korkuyoruz sonuçta çok normal.

Amin cok tesekkur ederim insallah hayirla afiyetle kucagimiza aliriz bebeklerimizi. Evet korkmamiz normal ama panik görüyor doktorlar. Doktorum bana paniksin diyor mesela sanki anormal bir şey

Amin cok tesekkur ederim insallah hayirla afiyetle kucagimiza aliriz bebeklerimizi. Evet korkmamiz normal ama panik görüyor doktorlar. Doktorum bana paniksin diyor mesela sanki anormal bir şey
Benim daha önce 2 düşüğüm olduğu için doktorum normal böyle olman dedi. Sağolsun empati yapıyo. Hatta detaylı ultrasona giriceğim zaman rahim boyu kısalığımı içim rahat etsin diye kendisi de sorun dedi. Bazı doktorların mizaçları farklı olabiliyo. Önemli olan sizi tatmin edip etmemesi. Yine de ben buralarda çıkamıyorum valla mesela geçenlerde mide ve sırt ağrım olmuştu önemsemedim doktora söylemekte aklıma gelmezdi. Ama dün okudum biri bu şikayetlerle erken doğum yapmış gebelik zehirlenmesi yaşamış tansiyonu düşük olduğu halde. Yarın bende doktoruma söylicem. Karaciğerlerime filan bakılsın aklım takıldı.

Evet aslında her şeyi söylemek lazım Allah korusun onemsemedigimiz bir durum sorun olabilir. Şoyle ki ben afedersiniz taharet alirken bile kasiklarimda batisma yaşadım bugun yatarken de yasayinca noluyoruz dedim. Mesela dun rahattim. Allah 38. haftayı görmeyi nasip etsin sağlıkla

Benim rahim agzi kisaligim 1,3 cm di 25 haftalikken. O gun sancilarim olmustu, acil yatis verdiler bir hafta. Her ihtimale karsi ciger gelistirici verildi ve sancilari durdurmak icin ilac verdiler. Bir haftaya yakin hastanede yattim, durumum stabillesince eve yolladilar, extra ilac veya takviye olmadi. 40 haftalik olana kadar bakilmadi bile rahimagzinin durumuna, o gun baktiklarinda 2 cm acilmam vardi, ama hic sancim olmadi. Dogumu 40.6 yaptim, yani 6 gun en az 2 cm aciklikla gezdim. Tabi bu surecte ise gitmedim, evdede sakin bir hayat yasadim, kendimi hic yormadim ama yatmadimda. 36 haftaliktan sonra yavas yavas yuruyusler yaptim.

Benim 21 .haftada 3,2 dedi sence iyimi

Benim 21 .haftada 3,2 dedi sence iyimi
Benim o zamanki durumumdan cok daha iyi. Kendini yormamaya calis. Ben siz olsam hasta insanlardanda uzak dururum. Disardan fazla yemeyin, zehirlenirseniz belki sancilanmayi tetikleyebilir.
Teşekkür ederim suan 24 haftaya gircem birkac gün sonra çok aklıma takıldı bu konu merak ediyordum

Perinatologa gidiyor musun riskli haftalara girmişsin ayakta durmaman gerekiyor doktorun da biraz rahat gibi geldi en azından ilaç vermeliydi

Perinatologa gidiyor musun riskli haftalara girmişsin ayakta durmaman gerekiyor doktorun da biraz rahat gibi geldi en azından ilaç vermeliydi
Perinatologa gitmistim detayli ultrason icin böyle bir durumdan bahsetmemişti. 1 şubatta kendi doktorum da kontrolum vardi 3.1 mm dikkat et normal hayatina devam et ama kendini yorma cocugun basi asagida dedi. Sonra ağrılarım oldu, asagida baskı falan. Kan testi için devlet hastanesi doğum evine gittim. Gitmişken Perinatolog eşimin arkadaşıydi bir de o baksın dedim. Dedim ki: Doktorum 3.1 mm dedi bir de siz bakın diye. Perinatolog 10 gün önce 2.7 gördü, kafasi asagida dedi ve alttan muayene yapayım ona göre progestan baslanabilir dedi. Ben müsaade etmedim kendi doktoruma sormadan iş yapmak istemedim. Aynı gün kendi doktorumuzu aradık 2.7 ye inmiş diye, bizi çağırdı bir de ben bakayım diye 3.5 mm çıktı aynı gün içinde kafası dönmüş midemin oraya çıkmıştı. 15 şubatta tekrar gel dedi doktorum 2.7 ölçü. Simdi bugün baktı 3 mm olmuş ben tehlike görmüyorum tutan yer iyi dedi. Akıntım fazla dedim, akıntı için ilaç verdi. Güvenmekten başka çarem kalmadı. Yatiyorum

Karından ölçümle vajinal ölçüm bende 10 mm oynatıyodu. Mesela karından 41 çıktığından vajinadan 31 çıkmıştı tabi herkesin bir değildir. Açıklığınız yok hunileşme yok 30 mmle bence yatarak güzel geçer. Ama kontrollü gidin yine de içiniz rahat etsin geçmiş olsun.

Teşekkür ediyorum aynen yatmaya devam sağlıkla gelsin bebişler

Aşağıda olup olmaması önemli değil zaten son haftalarda asagida olucak. sürekli değişiyor olcumlerin dikkat etmen de fayda var her ihtimale karşı önlemini almalıydı doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…