- 21 Mart 2022
- 32
- 5
- 1
- 27
- Konu Sahibi deaneryss1907
-
Sagol canım bende suan ki özel doktorumda memnunum ona henüz gitmedim ayın 16 snda gitcem ama devletteki doktor biraz tedirgin etti daha doğrusu rahim ağzı kısa ölçtüm dedi kaç olduğunu vs de söylemediCanım benim ben neler çektim o doktorlardan iki kez düşük yaptım üçüncü gebeliğimde de farklı farklı söylemler biri başka diyor öbürü bambaşka psikolojim mahvoldu.Allah iyi doktordan ziyade iyi insanlarla karşılaştırsın şimdi 27.haftamdayım. Suat Karataş diye bir doktorla tanıştım instagramdan bakabilirsin araştır sen de para pul derdi yok adamın derdi hamile mutlu olsun kafası rahat olsun rahat bir doğum olsun dünyaya sağlıklı bir can getirme derdinde adam şimdi kafam aşırı rahat artık onca eziyete rağmen sadece haftamın dolmasını bekliyorum zerre başka soru işaretim yok bu tarz insanlara yönel her doktora güvenip aklını bulandırmalarına izin verme senin stresin bebişe de geçiyor unutma sag salim kucagına alırsın inşallah sen de.
İnsallah gerek kalmaz umarım gittiğimde belki fitil vs verir bu sürede de hep yatarım zaten dinlenirim daha önce ki düzenli gittiğim haftad abiyle bi sorun yoktuRahim ağzı kısalığı için 12. Haftadan itibaren belirli aralıklarla vajinal ölçüm yapilmasi gerekiyor. Ana haftayı geçmiş olsa da doktorunuz uygun görürse vajinal serklaj operasyonu yapabilir rahim ağzı için.
Kisalik fitille uzamaz ki. İstirahat etkileyebilir sadece o da haftanız erken diye, bebek ağır degilken istirahat etmek önemli.İnsallah gerek kalmaz umarım gittiğimde belki fitil vs verir bu sürede de hep yatarım zaten dinlenirim daha önce ki düzenli gittiğim haftad abiyle bi sorun yoktu
Benim de aynı durum var. Not alde özele gidiyordum bu hafta devlete gittim rahim ağzını 29mm ölçtü. Yani tam sınırda. Progestan kullanmaya başladım. Haftaya kendi doktoruma gidicem. Son zamanlar çok hareketliydim ondan mı oldu anlamadim? Şimdi yatıyorum evdeMerhaba kızlar 19+2 haftalık hamileyim normalde özele gidiyorum ve nolur nolmaz devlette de gittiğim bir doktor vardı ama devlete iki kere anca gittin neyse özelde bu zamana kadar doktorum hep herseyğn normal olduğunu söylemişti rahim açılma kısalık kesede hersey normal vs hatta iki hafta öncede bi sorun yoktu bugun devlete gittiğimde baktı sonra alttan Muayene edicem baktı sorna ayrıntılıya bir hafta on güne git dedi rahim agızını kısa ölçtüm dedi bunu doktorada söylersin dedi bende anlamadım çıkınca araştırdım ama kac mm kaç cm vs başka hiç bişey demedi ilac vs de yazmadı bende bayagı tedirgin oldum bilen nolur beni aydınlatsın
Bende sanırım biraz hareketli geçirdim bende anlamdım neden oldu simdi hep yatıyorum bolca dinleniyorum umarım geçer bu durum ben kaç mm olduğunu bilmiyorum ayın 16 sında gidince tam anlamıyla öğrenicem sanırımBenim de aynı durum var. Not alde özele gidiyordum bu hafta devlete gittim rahim ağzını 29mm ölçtü. Yani tam sınırda. Progestan kullanmaya başladım. Haftaya kendi doktoruma gidicem. Son zamanlar çok hareketliydim ondan mı oldu anlamadim? Şimdi yatıyorum evde
Yaaa öylemi bende bilmiyorum genelde herkes ilac kullanmış bende ondan acaba fitil progestan iyi gelirim diye düşündüm suanda bolca yatıyorum uzun yürüyüş hareketten kaçınıyorumKisalik fitille uzamaz ki. İstirahat etkileyebilir sadece o da haftanız erken diye, bebek ağır degilken istirahat etmek önemli.
Progestan kanama için özellikle ilk 3 ayda çok veriliyor. Sonrasında da rahmi yumuşatıyor. Plasenta nornalde progestan hormonu salgilar ancak yetmedigi noktada disatidan takviye veriliyor gebeye. Mumkun.mertebe dinlenin.Yaaa öylemi bende bilmiyorum genelde herkes ilac kullanmış bende ondan acaba fitil progestan iyi gelirim diye düşündüm suanda bolca yatıyorum uzun yürüyüş hareketten kaçınıyorum
Progestan fitilin bazı durumlarda serklaj kadar etkili olduğu söyleniyor. Bence mutlaka faydası olur. Ben de kullanıyorum.Kisalik fitille uzamaz ki. İstirahat etkileyebilir sadece o da haftanız erken diye, bebek ağır degilken istirahat etmek önemli.
Sizde demi kısalık var kaç haftalık bebeğiniz bende bi kanamam icin kullandım bir ay şimdi doktor muanem 16 sında o zamana kadar bolca yatarım insallah bi sorun olmazProgestan fitilin bazı durumlarda serklaj kadar etkili olduğu söyleniyor. Bence mutlaka faydası olur. Ben de kullanıyorum.
Evet benim de uzunluk sınırda. 29mm çıktı. Progestan kullanıyorum 1 haftadır ve salı günü kontrolüm var. Kontrol sonucuna göre yazarım buraya artma var mı diyeSizde demi kısalık var kaç haftalık bebeğiniz bende bi kanamam icin kullandım bir ay şimdi doktor muanem 16 sında o zamana kadar bolca yatarım insallah bi sorun olmaz
Cok sevinirim umarım hersey yoluna girmiştir sizdede bende bir hafta sonra gidicem detaylıya gircem bakalım hayırlısı hakkımızdaEvet benim de uzunluk sınırda. 29mm çıktı. Progestan kullanıyorum 1 haftadır ve salı günü kontrolüm var. Kontrol sonucuna göre yazarım buraya artma var mı diye
Bugun kendi doktoruma gittim ve 38 mm olduğunu söyledi bi risk olmadığını söylemedi devletteki doktor beni cok korkuttuDoktor sizi başından savmış resmen.
Ne demek rahim ağzını kısa gördüm.
Kac mm ise söylemesi gerekiyor.
25 mm altı risklidir.
Benim oğlumda kısaydı. Doktor beni hastaneden proluton depot olmadan göndermedi ve progesteron fitil attırıyordu sabah akşam…
34. Haftaya kadar İğne + fitil kullandım, ayrıca kasılmalarım vardı onun icinde nidicard vermisti.
Beklemeyin doktorunuza gidin bugün vajinal muayene ile rahim uzunluğuna baktırın kac mm.
Yeni yetişen the doctor lar maalesef yanlış ölçüyor.Bugun kendi doktoruma gittim ve 38 mm olduğunu söyledi bi risk olmadığını söylemedi devletteki doktor beni cok korkuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?