Göz Çevresi Bakımı Rahatlatici Göz Kremi

island

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
5.967
1.319
Kremi küçük bir kavanozla buzdolabında saklayın ve gece sürün. Soğuk olması rahatlatıcı etkiyi arttırır. Katıksız malzemeler kullanılması alerji yapması olasılığını ortadan kaldırır ve şişmiş olan gözlere bir ödüldür.

GÖZ KREMİNİN YAPILIŞI

Kremi yaparken sürekli karıştırın ve ateşi kontrol edin – krem çok çabuk koyulaşır ve eğer katılaşırsa yeniden başlamak zorunda kalırsınız. Gülsuyunu karışımı ısıttıktan sonra azar azar katın, yoksa hemen sulanıverir.

MALZEMELER:

3 çorba kaşığı (45 ml) mısır nişastası

5 çorba kaşığı (75 ml) gülsuyu

GEREÇLER:

Küçük bir tencere veya çelik kap

Kapaklı küçük kavanozlar

YAPILIŞI:

1. Mısır nişastasını kaynatma kabına koyun. Nişastayı ölçerken ölçüye dikkat edin.

2. 3 çorba kaşığı (45 ml) gülsuyunu mısır nişastasına katın.

3. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırmayı sürdürün.

4. Koyulaşır koyulaşmaz ateşten alın ama karıştırmaya devam edin ki topaklar oluşmasın.

5. İnceltmek için birer çay kaşığı olmak üzere azar azar gülsuyu katın – aşağı yukarı beş çay kaşığı kadar eklemeniz gerekecektir.

6. Karışımı kavanozlara küçük bir kaşıkla, katılaşmadan hemen aktarın.

Yardımcı İpucu: Eğer gülsuyu fazla gelir sulanırsa, kısık ateşte tekrar ısıtarak katılaşmasını sağlayın.

evet deneyen var mı bu tarifi nerden buldun acaba?

Canım bu topic bana aitmiş ama inan unutmuşum 2007'de açmışım çünkü.kaydirigubbakcemile3
Benim yaşım 22 gözlerimde bir sorun yok şükür
Netten bulmuştum denemek isteyenler olabilir diye.
Malzemelerde zarar verecek bir şey yok bence denenebilir.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…