bir insan öyle ya da böyle eşinden boşanmak isteyebilir.her ne kadar iyi tanısan da demek ki arkadaşına göre eksik olan bişeyler var,ya da sana söyleyemediği başka şeyler...
ama benim anlamadığım konu şu, siz avukatlar durumdan hiç haberdar olmayan birine eşin senden boşanmak istiyor demek durumunda mısınız,sizin böyle bir göreviniz var mı?
zaten anlaşamıyorlardır,birisi evi terk etmiştir ya da ortada ciddi bir durum vardır,o zaman eşine haber vermeden boşanma davası açmasını,avukat tutmasını anlarım...ama böyle bir durumda bence eşiyle kendisi konuşmalı?
sen tam olarak sebebini bile anlayamadığın bir durumu arkadaşının eşine nasıl anlatabilirsin?adam sana bişey sorsa ne cevap verebilirsin?adamcağızın hesap sorma hakkı var karısına,bağırıp çağırma hakkı var,çatır çatır kavga etme hakkı var böyle bir durumda..kaldı ki,eğer gerçekten bu kadar sorunsuz bir evlilikse; bunca zamanın,yaşanan onca şeyin hatrına bu kararı karısından duymaya hakkı var adamın,bir avukattan değil....
bence arkadaşınla konuş, eşiyle o konuşsun,eğer boşanmak için ortak bir karar alırlarsa ve sana gelirlerse davayı alırsın...ama eğer arkadaşın ben konuşamam diyorsa o zaman kendine başka bir avukat bulsun...sen de arkadaş olarak bu ilişkinin düzelmesi için çabalarsın o zaman..
bu arada eşinden veya sevgilisinden ayrılmak isteyip de kendi söyleyemeyenler için bu işi üstlenen firmalar varmış,bana bunu hatırlattı bu olay :)