Bambaşka bir şikayetle gittiğim hastane... ultrasonla farkedilen ve hayatımda adını hiç duymadığım bir şeyler yumurtalıklarımda... dört aydır adet olmuyordum ve hep erteliyordum muayene ettirmeyi...doktorumun söyledikleri halen kulağımdadır bir an önce hamile kalmalıymışım malesef beklemek gibi bir şansın yokmuş o da olursaymış çünkü ben dört dörtlük polikistik overmişim ! dudaklarımın etrafında biriken sivilceler kalan lekeler büyük konuşmayım ama mecbur kalmadıkça bir daha kullanmayı düşünmeyeceğim o doğum kontrol hapları, alınan kilolar, on ay süren berbat bir psikoloji... ve sonra açılan bir kapı o mucize adam ibrahim saraçoğlu, kadın için yaratılmış dediği soğan ve soğan kürüyle yaşadığım mucize ! :)
ultrasonda farkedilmişti ve kadın doğum doktoruna yönderilmiştim tahlilleri ve görüntüleri incelediğinde hormonlarımın altüst olduğunu yumurtalığımın 6cm olduğunu doğum kontrol hapını en az bir sene kullanmam gerektiğini söylemişti. ilk bir ay içinde kilo almaya başlamıştım bile psikolojim bozulmuştu. internetten okuduğum o bilinçsizce yazılanlar beni umutsuzluğa sürüklüyordu çünkü. polikistik over öldürmez süründürürmüş. ve soğan kürünü duydum ben ki yemeğin içinde bi parça soğan görsem yemeği bırakırdım suyunu mu içecektim ? on ay ilaçla geçen sürede hiç denecek kadar az küçülme olmuştu yumurtalıklarımda diğer yandan da o hapları daha fazla kullanamazdım iştahımı aşırı arttırmıştı çünkü...
sabah akşam aç karna bir buçuk bardak kaynamış klorsuz suya bir orta boy soğanı dörde bölerek atın altı dakika haşlayın ılıyınca için diyordu ilaçları bıraktım bütün itirazlara rağmen kürü uyguladım ve bir sonraki doktora gidişimde duyduğum o kelime "muhteşem!" :)
ki doktoruma soğan kürünü denemeli miyim diye sorduğumda tek kelimeyle hayır demişti...
neyse adet oldum ben on beş günün kürü uyguladıktan sonra bir hafta içinde. kürü bıraktım ve tam 28 gün sonra günü gününe tekrar adet gördüm :)
başka bir doktora gittim bu sefer tahlil oldum ultrasonda bakıldı ve bana şunu söyledi "sana polikistik oversin diyen kimdi bilmiyorum ama ya kullandığın ilaçlar işe yaramış ya da bahsettiğin kür, çocuğunun olmama gibi bir durumun da yok gayet sağlıksın :)"
önceki tahlillerimi ve ultrason görüntülerimi gördüğünde kendisi de şok oldu :)
bir seneden fazla oldu ve ben ilaç falan kullanmıyorum adetim de günü gününe geliyor çok şükür, şiddetle tavsiye ediyorum :)