- 24 Mayıs 2013
- 786
- 169
- 53
- Konu Sahibi Fairy Tale
-
merhaba cnm getcekten ortunmek nasip meselesi allah sana nasip etmek istiyor ama bu tamamen senin verebilecegin bir karar cok iyi dusun derim yasin kac bilmiyorum ama kucuk yasta kapanmak kolay ama ilerisi zor olur heralde. ben 12 yasimdan beri kapaliyim simdi basini ac deseler mumkun deyil ama belki sinradan kapansaydim cok zorlanirdim. allah icine vermisse kolayligunida verir ortunmek allahin emridir ve herkes in kendi tercihidir. insallah hersey istedigin gibi olur ortunmek kolay.degildir.her kula nasip.olmaz insallah sana nasip.olur cnm cokda yakisir heralde allah yolunu.acik etsin
Canım dini sohbetleri dinleyerek daha kolay başarırsın ney ne için yapılacağını duymak motivasyon sağlar. İçinde istek varsa kaybetmeden hemen hislerine yoğunlaş rabbime çok dua et . Rabbim asla karşılıksız bırakmaz.
Îmanın zamanını Allah belirler diye bir söz vardır çok severim ve ameller niyetlere goredir siz kapanmak için niyet etmişsiniz kapalı birini görünce imrenmek bile Rabb'imin hoşuna gider diye düşünüyorum bu kararsızlık aşamasının bile tadını çıkarın:) estetik kaygım benim de çok maalesef okul zamanı açmak kapamak zor olur diye kapanamadım henüz sosyal hayatta zor oluyor gibi geldi bir arkadaşım dedi ki her kadının yüzü aslında örtününce daha güzel duruyor bence dikkat ettim ben beğenmediğim kadınları bile çok guzel bulmaya başladım kapandıktan sonra:)
Yaratan, yaşama kabiliyeti, gücü ve varlıklara işleyiş düzenlerini veren, koruyan, kontrol eden Rabbi ona:
İslâm'ı yaşayan müslüman ol, bana teslim olarak hükmüme razı ol" buyurunca,
Ben yaratan, yaşama kabiliyeti gücü ve varlıklara işleyiş düzenlerini veren, koruyan, kontrol eden, âlemlerin, bütün varlıkların Rabbine teslim olarak hükmüne razı oldum, İslâm'ı yaşayan müslüman oldum." dedi. *
İnşallah gerçek manasıyla teslim oluruz...
Şuan çok güzel duygular yaşıyorsunuz (maşallah)ama bu şeytanın hoşuna gitmeyecektir, sizinle çok uğraçşacaktır. bence iç sesinizi dinleyin ve namazlarınızı hiç aksatmayın Rabbimizin huzurundaymış gibi kılmaya çalışın. Rabbim doğru yoldan ayırmasın.
biz sizin, sizde bizim duacımız olun...Öncelikle hepinize tek tek teşekkür ediyorum, Allah razı olsun ...
Evet çok haklısınız, gerçekten nasip meselesi ki günlerdir başaramıyorum
27 yaşımdayım, size gerçekten çok imrendim. Ne güzel, benim yakın çevremde de ailemde de örnek alabileceğim, beni küçük yaşlarda işleyecek kimsem yoktu27 yıldır elimde ne var, kocaman bir hiç. Maddi anlamda demiyorum. Ya da evli olsaydım, ailem olsaydı da ben yine Rabbimin huzuruna yalnız çıkacağım, o mezara yalnız yatacağım
Çok teşekkürler. Hiç bişi yapamazsam akşama kadar iş yerinde bu tarz videoları izliyorum, makaleler okuyorum. (Vaktim oldukça)
Dualarınızı esirgemeyin lütfen
Ayyy maşallahŞuan gerçekten imrenerek bakıyorum, internette bile bu tarz görselleri inceliyorum. Hatta Çatı Katı İlkay ve Başı bağlı kız diye iki tane blog buldum. Bu arkadaşlar da benim gibi sonradan huzura ermişler, onlar ve onlar gibilerin hikayelerini paylaşıyorlar. Bloglarında tıklamadığım nokta kalmadı.
Ama işte dediğiniz gibi estetik ve sosyal kaygılarım varEstetik konuda bazen diyorum ki; Boşver Güneş yaa kimse beğenmesin de Allahın beğensin diyorum. Akşamları denemeler yapıyorum Sabahları bağlayıp bağlayıp çözüyorum, bi türlü evden öyle çıkamıyorum. Bir de yalnız yaşıyorum, ailem 600 km uzakta başka bir şehirde. Birileri yanımda olabilseydi de bana azıcık destek olabilseydi keşke
Ne güzel şeyler yazmışsınız, ilk paragrafınız duygularıma tercüman olmuş
Evet gerçekten de şeytan da boş durmuyor. Yalnız yaşıyorum, bu güne kadar hiç korkmadan uyur uyanır kendi halimde yaşardım. Şimdi ise sabah namazı için kalkıp, karanlıkta odamdan çıkamıyorumİnşallah bunu da atlatacağım. Dualarınızı esirgemeyin.
hakkını vererek örtünene sempati duyarım.ama daha dindar olduğunu göstermek için yada aile baskısı gibi nedenlerle başına örtü takanlardan gerçekten rahatsızlık duyuyorum.anladığım kadarı ile siz önce içinizi ve ruhunuzu doldurmuşsunuz bu birikiminizde baş örtüsü ile taclandıracaksınız.ne diyim kısmet olur umarım.ama bir cümle daha yazmak istiyorum.BİR PRENSES İSENİZ BAŞINIZDA TAÇ OLMUŞ OLMAMIŞ ÖNEMLİ DEĞİL.
affınıza sığınarak ufak bir eleştirim olucak neden TESLİM OLMAK!! gönül vermek yeterli değilmidir.neyin kavgasındayız ki teslim olalım.?
Merhaba,
Yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle. Evet hakkını vererek örtünmek diyerek çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Çevre baskısı, siyasi gösterge, yahut alışkanlık olduğu için değil, her şekilde her noktasını yaşayarak, huşu içinde yaşamak istiyorum. Cesaretimin kırık olması da bu yüzden zaten, ya başaramazsam diyorum hep. Zaten ailemden ve akrabalarımdan uzak yaşıyorum yıllardır, iş çevremdekiler de kapandı tekrar açıldı dese kaç yazar. Ama ben bu korkuyu, bu utancı Rabbime karşı yaşıyorum.
Taç konusunda haklısınız aslında, belki bir iki ay öncesine kadar sorsalar ben de aynı yorumu yapardım. Ama şuanki yaşadığım duygular yeterli olmadığını, tam bir teslimiyet olması gerektiğini söylüyor ısrarla.
Dualarınızı esirgemeyin lüften :)
Merhaba,
Baş örtüsü haricinde olmak kaydı ile, nasıl bir tesettür modeli tercih edecekseniz daha sonrasında, o tarzda kıyafetleri günlük yaşamda giyinerek, önce hem kendiniz, hem çevreniz için alışkanlık oluşturmakla başlayabilirsiniz. Sonrasında bir teferruat kalacak örtüyü ne siz, ne de çevrenizdekiler yadırgamayacaktır.
Tesettür modelleri biraz farklılık gösteriyor günümüzde. Kalın çorap, rengine uygun bilek üstü ve fakat dizin bayağı altında bir etek, bir gömlek, bol bir ceket ile kombin yapanlarda var.
Pardesü, Başörtü ile başlayanlar da..
Tesettür modelinize göre giyiminizi değiştirip, belki bir sene, süreyi siz daha iyi bilirsiniz, bu şekilde hareket etmek, başörtü kararını oldukça kolaylaştıracaktır.
İnşallah nasip olur da kapanabilirsiniz.Kendimden örnek vereyim:33 yaşıma kadar dindar yaşamadım diyebilirim.inanırdım ama yapmazdım.sonra bir kandil gecesi namaz kılayım bari dedim(devam edeceğimi düşünmemiştim)ama çok şükür ki devam etmeyi nasip etti Allah-ü Teala.ve geçen yıl da kapandım.hem de 1 sabah direkt parsesü ve eşarpla çıktım evden.destekleyen de oldu desteklemeyen de.Ama gerçekten olumsuz eleştirilerden hiç etkilenmedim gülüp geçtim.çünkü gerçekten isteyerek yapmıştım bunu.Hiç de zorlanmadım.Şu an 36 yaşındayım ve bu daha önce hiç bu kadar mutlu ve huzurlu olmamıştım.herkese de kendi istediği gibi yaşamasını tavsiye ederim.o ne der bu ne der deyip bunca yılımı başkasının hayatını yaşar gibi yaşadığıma yanıyorum hala.
Arkadaşlar Merhaba,
Aslına bakarsanız benim bir derdim yok, sadece yardımlarınıza ihtiyacım var. Alev alev yanıyorum, içinden çıkamıyorum.
Çok uzun uzun yazmak istemiyorum ama kısacaca özet geçeyim;
Normalde bakımlı ama mütevazi bi insanım, yani öyle çok uç noktalarda yaşayan, yahut çok uç giyinen bi insan değilim. Fakat son günlerde hayatımda öyle gelişmeler oldu ki, mütevazi giyimimle bile çıplak geziyorum gibi geliyorGarip olaylar yaşadım, tesadüf de değildu bunlar üstelik, tevafuktu..
Aslında anlatsam eminim tüyleriniz ürperecek ama büyüsü bozulur diye anlatmak istemiyorum. Yani yaşadığım şeyler, kalbime öyle bir his doğurdu ki sanki Rabbim benimle konuşuyor(Maşallah diyin ama )
Ve her tevafuk da bana Kuran-ı Kerimi işaret ediyor. Arapçam var, daha önce hatmetmiştim ama şimdi Türkçe mealinden okuyarak anlamaya çalışıyorum. Allah nasip eder de devam edebilirsem namazımı da kılıyorum. Yine namazla ilgili kitaplar edindim, nefsimi köreltmeye çalışıyorum.
Asıl içimi yakan olay ise örtünmek
Bir türlü cesaret edemiyorum, cesaretimi kıran gerekçelerim de var. Tabi bunlar bahane olamaz ama nefis işte
Kısaca, namazımla, abdestimle, giyimimle, oturmamla, kalkmamla, ahlakımla herşeyimle Rabbime teslim olmak istiyorum.
Bu yolculuğumda bana önerebileceğiniz her şeye hazırım.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.
Sevgi ve selamlarla..
Kötü bir sey oldu sandım var ya...Allah iyiligini versin.
Canım, yasadıgın sey nedir bilmiyorum, ama bu senin hayatın ve eger kapanarak mutlu olacaksan, yap. İnsanları dert ediyorsan, insanlar konusur, konusur, konusur...Ortak yönleri olmayan insanlar dedikodu yoluyla biraraya gelirler. Aralarındaki dostluk bagını kuran dedikodudur kimilerinin ve aslında farkında degiller ki bu bag yıkılacaktır eninde sonunda. Bir de senin hakkında bir konusurlar, iki konusurlar, üçüncü de dilleri geriye gider, cünkü sıkılırlar, kendilerine baska konu bulurlar...
Hiiiiç dert etme, bu senin hayatın, hayata bir kez geleceksin, o hayatı istedigin gibi, istedigin kılıkta yasarsın. Bu kadar gözüm diyecegim.
Sana benden tam destek hep destek...
Not: Arapcanın oldugunu bilmiyordum, ben de en azından türkcesini bitireyim istiyorum, ama nedense hep erteliyorum. Aklımdan gecti, benim de baslamama vesile olabilmiş olabilirsin su an.
Tamda ihtiyacım olan bir konu, son zamanlarda benzer şeyler yaşamışız, İnşallah daimi ve daha da samimi olur
Ben kapanmayı kafama koydum ve Allah nasip ederse bikaç güne yapacağım inşallah. Sana tavsiyem çok düşünme, ne kadar çok düşünürsen şeytan o kadar vesvese veriyor ve hevesini kırıyor. Ben hatta biraz daha ileri gidip saçlarımı kısacık ke stirerek kendimi kapandıktan sonra öyle kalmaya mecbur bile bırakmayı düşünüyorum. Çünkü insanız, şuan ne kadar istersem isteyeyim, an gelecek belki uymaya kalkıcam ama şuan ki isteğim, inancımı hatırlamak ve beni düşündürmeye itmesi için aynaya baktığımda karşılaşacağım saçlarımın etkisi olacaktır diye umut ediyorum. Bir Zat konuşmamak için ağzına taş koyarmış ya benim ki de onun gibi bir önlem olacak inşallah. Ben kitap okuyorum sürekli hiç boş kalmıyorum hep dini kitaplar okuyarak bilgilerimi ve isteğimi taze tutuyorum çok şükür. Namaz ise insanın Allah'ı unutmaması için en büyük nimet. Sen gün içinde dünyalık şeylere dalsan bile 5 vakit sana hatırlatmak için yetiyor Elhamdülillah.
Bu yolda Rabbim bizi yalnız bırakmaz inşallahhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?