rabbim günah yazmasın ölmek istiyorum

kendi ayakları üzerinde duruyorum, iyi bir işim var, saygınlığım var. işte o saygınlığımı kaybetmek istemiyorum. kimseler bilmesin istiyorum mutsuzluğumu

Evlenmeden toplumda değer ve saygınlık elde edemediğin bir ülkede bunları düşünmen o kadar normal ki.

boşanmak bizim ailemzide hiç yok...ve boşanmaktansa ölmek kurtuluş gibi geliyor...diyorum ki keşke kanser olsam, dermansız bir hastalığım olsa da tez zamanda kurtulsam şu hayattan

Boşanmak aile geleneği olan bir şey değildir zaten. Kimse sizin yaşadıklarınızı yaşamadığı için boşanmamış olabilir mi? Yoksa türk aile yapısında kadınlar sonuna kadar sabreder:) e siz de sona gelmişsiniz canım.

He bu arada bizim ailede de boşanma yok( bu ne demekse) ama halam evliliğinde sorunlar yaşadığında tüm aile halamı boşanması yönünde cesaretlendirdi. Onunki daha basit şeylerdi. Varlıklı olduğumz para ihtiyacı olmadığı halde hemen iş bulundu. Çocuğuna prensesler gibi bakıldı.. Ev alındı. Aileyle ne ilgisi var bunun? Mutsuzsanuz olması gereken yapılır.

Bosanmayi başarısızlik ilani olarak goruyorsunuz. Halbuki ayni evin icinde bi erkekle durabiliyor olmak bir basari degil. Kendiliginden iteklemeden yorulmadan yipranmadan olabiliyorsa olması gereken bir sey. Yanlis acilardan bakıyorsunuz yardim alip zihninizi saglikli bir seviyeye getirin once mantikli dusunmuyorsunuz psikolojiniz bozuk.

boşanmak bizim ailemzide hiç yok...ve boşanmaktansa ölmek kurtuluş gibi geliyor...diyorum ki keşke kanser olsam, dermansız bir hastalığım olsa da tez zamanda kurtulsam şu hayattan
NASIL DÜŞÜNÜYORSUN hayret ettim can taşıyorsun boşanmak ne demek bizim ailede yok nasıl bir aileymiş sizinki

Tövbe estağfirullah sizin aile şunumu söylüyor. Tamam kızım git as kendini , asla boşanma mı diyemi söylüyor? Arkamda duramıyacak ailemi aklımdan silerim:KK59:

maden beni o kadar sevmiyorsyn bosanalim de bitsin bu is cocukta istemiyomus ya bosvee

Babam benim diyorsunuz, bosanirsam uzulur diyorsunuz. Ve ayni siz bosanmak yerine öleyim, eşim beni öldürsün, hasta olayım diyorsunuz. Bunlar olunca o cok sevdiginiz, kiyamadiginiz babaniz hic uzulmeyecek degil mi?

Bosanirsaniz cok uzulecek ama ölürseniz, öldürülürseniz ya da hasta olursaniz uzulmeyecek degil mi? Babaniz size kiyamadan sizi buyutmus ama dilediginiz seylere bakilirsa siz babaniza kiyabilirsiniz.

Babanizin ne hale gelecegini dusundugunuze emin misiniz, dilediginiz seyleri bir daha okuyun da hayal edin.

Bence siz babanizin uzuntusu, ailenizin endiseleri ile basa cikmaktansa, yuzlesmektense daha kotu seyleri tercih ediyorsunuz. Tabi bosaninca onlarin uzuntusu ile yuzlesmek zorundasiniz. Bunun yerine öleyim de kimsenin uzuntusunu gormeyeyim derdinde gibisiniz.

Belki oyle dusunmuyorsunuz ama kusura bakmayin yazdiklarinizdan oyle anlasiliyor.

Evet, evlenmeyen insanlarin adam yerine konmadigi, saygi gormedigi bir toplum bizimkisi. Bosandiktan sonrasii ile ilgili endiselerinizde kismen hakli olabilirsiniz.

Ancak yazdiklariniza gore babanizi o kadar da dusunmuyorsunuz. Cunku azicik dusunseniz adamcagizin sizin olmeniz veya hasta olmaniz durumunda nasil kahrolacagini hesaplayip, keske kizim bosansaydi diyebilecegini hesaplardiniz.

Allah yardimciniz olsun.

bekarlık sultanlıktır çok doğru...evlenince hiçbirşey baba kapısındaki gibi olmuyor.hayatta seni en çok seven erkek babandır hiç şüphesiz.çünkü baba sevgisi bitmez, tükenmez, çıkarsız, çok derin ve saf bir sevgidir....baba ile kız çocuklarının ufak tefek tartışmaları olur ara sıra...fakat baba gönül almayı bilir...ama kocan öyle değil, ne hal bilir, ne kıymet bilir, ne şefkat gösterir, yüzü gülmez, despot, gönül almaz, sırtını çevirir yatar, sen varsın yooksun sorun olmaz, olmasanda olur, çocuk istemez, gezmek istemez, vs. vs. bazen bu da benim imtihanım diyorum fakat dayanamıyorum...ölmek istiyorum...o kadar tükenmişim ki, kendimden bile nefret eder oldum...çok tartışıyoruz...ve kimselerin bilmesini istemiyorum bu huzursuzluğun...rabbim kimseye aile huzursuzluğu vermesin...keşke evlenmeseymişim diyorum.ruh halim çökmüş durumda. Allah rızası için bir akıl verin
evlenmekten korkar oldum

X