Maske Tarifleri Pütür pütür cilter için ?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

roxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
10
0
Arkadaşlar cildim cok kuru ve pütür pütür.
Ama suratımda ne sivilce ne gözenek var.Beyaz düzgün bi yüz ama elimle ne zaman dokunsam ten renginde pütür pütür şeyler geliyor genelde burun ve yanaklarımın çevresinde.
O kadar maske,peeling yapıyorum ama ne fayda.
Önerisi olan var mı ? :bbo:

merhaba.. ben bir cilt bakımı öğretmeniyim ve aynı şekilde sizin gibi kupkuru bir cilde sahibim. öncelikle bana yaşınızı ve bulunduğunuz iklimden bahsederseniz daha da yardımcı olurum. bunun dışında; mevsim dolayısıyla bu tip problemlerle karşılaşmanız doğal, günlük (sabah-akşam) cilt bakımınızı yapmıyorsanız ara sıra kullandığınız peeling-maske yada nemlendiriciler hiç bir işe yaramayacaktır. özellikle bol su tüketimine özen göstermeye çalışın ve yüzünüzü temizlerken asla sabun benzeri ürünler kullanmayın. bunların hepsi cildinizdeki sorunu tetikler :) sevgiler

17 yaşındaym ama kendimi bildim bileli bu sorun var.Birden yok oluyor sonra yine cıkıyor..
Sabah aksam yapmıyorum 2 günde bir yapıyorum genelde..

herşeyden önce ergenlik çağındasın, aslına bakarsan yaşın itibari ile maskeler sana ağır gelebilirler. yani cildinin bir kısmını aşırı kuruturken diğer taraftan burun kenarlarında aşırı yağlanma olabilir. cilt kuruluğu ve aşırı yağın en belirgin özelliğide pullanmadır zaten. yani sanırım senin burun kenarların ergenlik dolayısıyla yağlanmaya başlamış diğer bölgeler kuru olduğu için bu pullanmalarla karşılaşıyosun. şu an ergenlikte olduğun için salgıladığın hormonlardan dolayı ara ara bunlarla karşılaşmanda doğaldır.
önerime gelince; sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce cildini mutlaka yumuşak bir temizleme ürünü ile yıka, haftada bir defa sadece pullanma gördüğün bölgelere peeling yap. fakat bu peeling kesinlikle kalın granürler içermesin (hafif olsun) maskelerden ve yoğun nemlendiricilerden şimdilik uzak dur. bu tip ürünler 25 yaş sonrasında kullanılır. cildini kesinlikle tırnaklarınla sıkma.. sadece temiz tut, yavaş yavaş geçtiğini göreceksin :)

Öneriler için çok teşekkür ederim! ben uzun zamandır maske ve yoğum nemlendiriciler kullanıyordum.. cildim kuru olduğu için yoğum nemlendirici aldım hatta..

Peki tavsiye edebileceğin bi ürün var mı ? bilmiyorumkismile

Merhaba konu sahibi arkadasla ayni sorunu bende yasiyorum.Burun ve yanak bolgemde hafif sekilde alnimda da pullanmalar mevcut.Yaklasik 1 yildir bu sekilde ve gecmedi.
Sivilce problemim de yok. Eger bana da oneride bulunursaniz cok memnun olurum.
23 yasindayim ve yaz-kis sicak ve kurak bir iklimde yasiyorum.
Gunde ortalama 1-1.5 litre su icmeye calisiyorum.Simdiden tesekkur ederim

denemediğim şey kalmamıştı ....çözümü bepanten kremde buldum ...makyaj bile yapamıyodum ki yaşım 28 şimdi kurtuldum şükür

Hmm bepanten'i deniyelim bakalım.. bende bi sürü şey denedim.hep zarar hep zarar :/

denemediğim şey kalmamıştı ....çözümü bepanten kremde buldum ...makyaj bile yapamıyodum ki yaşım 28 şimdi kurtuldum şükür

Bepantol kullanmistim bi ara bende..

Roxx konuyu iyi ki actin belki bi caresini buluruzboshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…