• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Putin: Atatürk mezarında ters dönmüştür

Çok kafa tutuyorlar gerçekten. Önlerine atılan eurolar karşılığında mültecileri barındırmayı kabul edip, beceremeyip onları da perişan ettiler zaten.

Rusya'yla savaş sözde kalır. Hükümet ancak artislik yapar, tırlar ifşa edilip rezil olunca, meyveler çevrilince, işadamları sepetlenince o zaman yiğidoluk biter tabi. Yiyorsa Rusya'nın yaptıklarının aynılarını yapsınlar ama Rusya'nın ayağına daga fazla basmayı yemez tabi. Isıramayacağın elmaya diş geçirmemek gerek tabi.

Evet, Suriye savaşına katılmak çok akıllıca, çok Avrupa'ya kafa tutmak !!!! Çok akıllıca bir strateji kesinlikle gerizekalılık değil.
işte bu şekilde düşünen korkak halk yüzünden adım adım gidiyor birden bastıramıyor.. Bir uçak düşürdü Devlet Bahçeli nin dışında destek çıkan muhalefet olmadı.. Acaba dediğiniz gibi Ruslara aynı ambargoyu uygulasak ne yaparsınız eminim bir çoğu vatandaşlıktan çıkıp korkudan Rusyaya sığınır .. İsraile kafa tuttuk noldu özrü diledi tazminatıda veriyor Mısıra kafa tuttuk noldu eskisi gibi olalım diye diplomatik girişime başladılar Putin özür istedi kafa tutup dilemeyeceğiz oda tıpış tıpış gelecek kapımıza ... Mültecileri ülkem para için değil muhacir ensar kardeşliği için en baştan beri yapıyor onları rezil eden devlet değil içlerine kabul etmeyen sizlersiniz.. Baştan beri Suriyelileri istemiyoruz diyen zavallı zihniyet ..

işte bu şekilde düşünen korkak halk yüzünden adım adım gidiyor birden bastıramıyor.. Bir uçak düşürdü Devlet Bahçeli nin dışında destek çıkan muhalefet olmadı.. Acaba dediğiniz gibi Ruslara aynı ambargoyu uygulasak ne yaparsınız eminim bir çoğu vatandaşlıktan çıkıp korkudan Rusyaya sığınır .. İsraile kafa tuttuk noldu özrü diledi tazminatıda veriyor Mısıra kafa tuttuk noldu eskisi gibi olalım diye diplomatik girişime başladılar Putin özür istedi kafa tutup dilemeyeceğiz oda tıpış tıpış gelecek kapımıza ... Mültecileri ülkem para için değil muhacir ensar kardeşliği için en baştan beri yapıyor onları rezil eden devlet değil içlerine kabul etmeyen sizlersiniz.. Baştan beri Suriyelileri istemiyoruz diyen zavallı zihniyet ..

Ben hiçbir zaman Suriyelileri istemiyorum demedim.
Aksine bu insanların perişan olmasına karşıyım. Ensar oldukları için değil insan oldukları için. Dinleri beni ilgilendirmiyor.

Madem bu insanlara zaten kucak açmıştık, neden vize kolaylığı+para karşılığında burda kalmaları kabul edildi??? Bu neyin diyeti o zaman? Kim kime yük olarak bakıyor? Kim mültecilerin sırtından para kazanıyor?

Putin bir yere gelmez doğalgaz vanası onların ülkesinde. Rusya Türkiye ekonomisinde 2., Türkiye ise Rusya ekonomisinde 7. Yani bizi kaybetmekten bir kayıpları olmaz, kapiş? Biz onları kaybedersek donarız. Pardon ithal saman yakarız.

Ben hiçbir zaman Suriyelileri istemiyorum demedim.
Aksine bu insanların perişan olmasına karşıyım. Ensar oldukları için değil insan oldukları için.

Madem bu insanlara zaten kucak açmıştık, vize kokaylığı+para karşılığında burda kalmaları kabul edildi??? Bu neyin diyeti o zaman?
paranın kabul edilmiş olması kötü bir şey mi ? Zaten istedikleri gibi gelip kalabiliyolar sınırda engel yok ki ? Ha avrupadan para alıyorsak buda ülkenin bütçesi içindir.. Siz karşı olmayanlardan iseniz ne mutlu ki insanlığınızı kaybetmemişsiniz bu arada ensar onlar değil muhacir onlar .. Zaten onları insan olarak görüp kabul ettiğimiz için biz ensar onlar muhacir ..

paranın kabul edilmiş olması kötü bir şey mi ? Zaten istedikleri gibi gelip kalabiliyolar sınırda engel yok ki ? Ha avrupadan para alıyorsak buda ülkenin bütçesi içindir.. Siz karşı olmayanlardan iseniz ne mutlu ki insanlığınızı kaybetmemişsiniz bu arada ensar onlar değil muhacir onlar .. Zaten onları insan olarak görüp kabul ettiğimiz için biz ensar onlar muhacir ..

Ehhh, mültecileri güya kabul edecekti Avrupa; onun yerine mülteci kampı parası verelim ama gelmesinler dediler biz de tamam dedik. Üstüne vize kolaylığı da ortaya kondu.

Para kötü değil ama para karşılığında geçimini sağlayamayacağın, imkan sağlayamayacağın insanları Avrupa'ya gitmesinler diye ülkende tutmak....para karşılığı Avrupa'nın mülteci kampı olmaya benziyor.

Para gelmeden önce insanları postalamaya hazırlanan hükümet parayı görünce nedense! fikir değiştirdi. Madem Avrupa'ya kafa tutuyorduk! , neden vize karşılığı plan değişikliği yaptık? Parayı görünce tutulan kafa yere düştü galiba??

Kıbrıs Barış Harekatını bir daha okumalısın bence . Erbakan kısmını es geçmeden .
Taraflı tarafsız yayın arama .
X bir Siyasal Bilgiler Fakültesinde okutulan Türkiye Tarihi dersinde bu başlıkla ilgili konuları oku mesela .

Hangi teröristler , hangi hastane , hangi ülke :rolleyes:

Ben mesajımda ; dün düşmanla (mesela İngilizler olsun örneğimiz ) rejim değişikliğine karşı durmak için iş birliği yaptıkları iddia edilip , asılan insanların ''vatan haini '' ilan edildiklerini hatırlatmak istedim sadece . Anlayana gitmiştir mesajım zaten .

ben ikisini bir tutmuyorum.. siz bu kanıya hangi ortak noktalardan vardınız?..
pkk neyse o zamanki vatan hainleri de aynı benim için..
siyaset neresinde diyorsun ya bu işte.. ben gerçekleri görmezlikten gelmek ne demek bilmiyorum.. o yüzden sordum..neyse..

ben ikisini bir tutmuyorum.. siz bu kanıya hangi ortak noktalardan vardınız?..
pkk neyse o zamanki vatan hainleri de aynı benim için..
siyaset neresinde diyorsun ya bu işte.. ben gerçekleri görmezlikten gelmek ne demek bilmiyorum.. o yüzden sordum..neyse..

Çok özür dilerim , cehaletime ver ; yazdıklarını benim mesajımla neden ilişkilendirdiğini hala anlamıyorum .

Bence de neyse ...

korkak düşünen halk yüzündenmiş.
Lafa gelince çoğunluğun oyunu aldık diye kabaranlara bak. :)

Kıbrıs Barış Harekatını bir daha okumalısın bence . Erbakan kısmını es geçmeden .
Taraflı tarafsız yayın arama .
X bir Siyasal Bilgiler Fakültesinde okutulan Türkiye Tarihi dersinde bu başlıkla ilgili konuları oku mesela .

Hangi teröristler , hangi hastane , hangi ülke :rolleyes:

Ben mesajımda ; dün düşmanla (mesela İngilizler olsun örneğimiz ) rejim değişikliğine karşı durmak için iş birliği yaptıkları iddia edilip , asılan insanların ''vatan haini '' ilan edildiklerini hatırlatmak istedim sadece . Anlayana gitmiştir mesajım zaten .
O Erbakan kısmını eş gecmeme kelimen için canı gönülden alkış..:KK9::KK9::KK9::KK9:

Suriyelileri istemeyenlerden biri de benim.Daha doğrusu ülkemde artık kalmamış olan huzur ve düzeni bozan hiçbir şeyi istemiyorum.Ve asıl zavallıca olan da işin başını sonunu düşünmeden "gelsinler ya ne olacak" diyen zihniyet.Bu zihniyet yüzünden ülke kocaman bir mülteci kampına döndü şu an.Bu durumda neden suç ben de oluyor ki?Kayıt kuyut yapmadan sorumsuzca sınırları açan ben miyim?Gelen mültecileri kamplara gönderip orada kalmalarını sağlamak yerine sokaklara salan ben miyim?Ve en önemlisi Suriye'nin iç işlerine burnunu sokup savaşı daha da körükleyen ben miyim?Sana bi sır vereyim mi?Ensar kardeşliği filan hikaye.Dünyaya,"Bakın biz ne kadar büyük ülkeyiz,bunca mülteciye sahip çıkıyoruz" demek için alındı o mülteciler,ama elimizde patladı.Tabi bu bahsettiğim en basit sebep,daha neler neler var.
Türk halkı olarak biz hiç kimseyi içimize kabul etmek zorunda değiliz.Çünkü bizim onları kabul etmemizle yürüyecek bir gemi değil bu,kişisel çabalarla olmaz.O insanları kamplara götürüp,orada yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak devletin sorumluluğu.
Nice doktor,mühendis,akademisyen,vs. gibi meslek sahibi bilim insanları var mülteci olarak gelen.Kaçabilen Avrupa'ya kaçtı,kaçamayan sefil gibi yaşıyor burada.Çünkü devletin bunları istihdam etmek gibi bir derdi yok.Çalışma izinleri yok,hadi olsa,diplomaları burada geçerli sayılmıyor,kısaca bu insanlara sahip çıkacak hiçbir sistem yok burada.Bunun da sorumlusu ben miyim?
Velhasıl suçu sade vatandaşlara atmadan önce bi bakmak lazım,devlet sorumluluklarını ne kadar karşılıyor diye.Tabi toz kondurmak istemeyip gözünü başka yerlere çevirmek bunu yapmaya engel olabiliyor.

Putin orada Atatürk'ün dininden mi bahsediyor yahu?Atatürk'ün kurduğu laik devletin islamcıların elinde ne hale geldiğini görse mezarında ters döner diyor.
Atatürk yaşasaydı Rus uçağını düşürmekten fazlasını yapardı diyenler,Atatürk'ü zerre tanımamış demektir.Atam bizzat cephede savaşmış bir asker olarak sudan bahanelerle ve kişisel hırslarla ülkeyi savaşa sürüklemeyecek kadar akıllı bir adamdı.
Bununla birlikte "mezarında ters dönmek" deyimi İngilizce ve Almanca'da olduğuna göre Rusça'da da bi benzeri vardır herhalde

Atatürk'ü bari mezarında rahat bıraksınlar.
O iyi bir lider iyi bir komutandı.

Kıbrıs Barış Harekatına niye geldi konu?
Çok özel, kırıcı ve ırkçı olacağı için Barış harekatını yaşamış (bizzat yakınım olur kendisi) kişinin anlattıklarını anlatamıyorum maalesef, siyaset bilimleri okumadım, Kıbrıs Barış Harekatının rahmetli Erbakan'lı veya Erbakan'sız tarihteki yazılmış şeklini bilmem, ben yaşayanların yaşadıklarını biliyorum.

Kıbrıs Barış Harekatı zamanı genç kız olan, annesi ve kardeşleriyle Kıbrıs'ta yaşayan Kıbrıs Türk'ünün hem kendisi, hem annesi, hem kardeşlerinden duyduklarımı biliyorum.

Tarih Nasıl yazdı? Kıbrıs Türk'lerinin gerçek tarihini söyleyeyim biraz, onlar EOKA canlarına, ırzlarına, evlatlarına kastederken rahmetli Ecevit'in onları kurtardığını ve ölene kadar minnettar olduklarını söylüyorlar.
Şimdilerde rahmetli Denktaş'a da edilmedik laflar bırakmayanlar var maalesef hem burada hem Kıbrıs'ta, lakin 1974 senesini ve EOKA'yı yaşayanlar Bülent Ecevit'i de Rauf Denktaş'ı da rahmetle anarlar.

Maalesef bu işler böyledir, halk için çabalarsınız ama sonra mezarınızda bile rahat bırakmazlar, Bülent Ecevit belki bir dönem kandırılmıştır, malum kandırılabiliyor bazen siyasiler yasıyoruz, görüyoruz böyle şeyleri, lakin rahmetle anılacak bir adamdır, hizmet etmiştir memleketine.

Back