• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Putin: Atatürk mezarında ters dönmüştür

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Putin: Atatürk mezarında ters dönmüştür
  • 8 saat önce
Paylaş
151217095341_vladimir_putin_624x351_reuters_nocredit.jpg
Image copyrightReuters
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uçak krizinin ardından "Türkiye'nin mevcut lider kadrosuyla ilişkilerin geliştirilmesi ihtimalini görmediğini" söyledi.

Putin bu yılki gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında "Türk yönetiminin İslamlaştırma politikası yüzünden Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür. Suriye'deki teröristler Türkiye'de ağırlandı, hastanelerde tedavi gördü. Mevcut Türk liderlerle bir uzlaşmaya varmamız imkânsız değilse bile çok zor." dedi.

TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDAKİ UÇAK KRİZİYLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Putin, Rus uçağının düşürülmesini "düşmanca bir hareket" olarak tanımlarken, Türkiye'nin bunu neden yaptığını anlayamadığını belirtti.

TIKLAYIN - İKİ 15 AĞUSTOSUN ÖYKÜSÜ: 1997-2015

Putin, "Uçağın düşürülmesinde bir başka ihtimal ya da üçüncü bir taraf olabililir mi" sorusu üzerine, "Türk hükümeti içinde ABD'ye yalakalık edenler varsa bilmiyorum" yanıtını verdi.

Rus lider "Ellerine ne geçti? Belki Suriye'den kaçıp gideceğimizi düşündüler ama Rusya öyle bir ülke değil" diye konuştu.

Türkiye'nin uçağı düşürerek kendi çıkarlarına aykırı bir adım attığını vurgulayan Putin, Ankara'nın olayı Moskova'ya açıklamak yerine derhal NATO'dan yardım istemesine de şaşırdığını belirtti.

'Hadi şimdi uçsunlar'
Vladimir Putin, Suriye'ye Rus hava savunma füzelerinin konuşlandırılmasının Türk uçaklarının Suriye hava sahasını ihlaline son verdiğini kaydetti.

151217103632_putin_presser_for_social_624x351_ap.jpg
Image copyrightAP
"Suriye'deki varlığımızı genişlettik, hava operasyonlarımızın sayısını artırdık. Orada Rus füze savunma sistemi yoktu, şimdi S-400 var. Eskiden orada Türk uçakları uçuyor ve sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyorlardı, hadi şimdi uçsunlar." dedi.

RUSYA'NIN TÜRKİYE'YE KARŞI YAPTIRIMLARINDA İKİNCİ DALGA BEKLENİYOR

Rus lider ayrıca "Rusya, uçağı düşürüldükten sonra bölgeden geri çekilecek bir ülke değil. Türkiye ile yaşadığımız anlaşmazlıkta üçüncü bir tarafın etkisi var mı bilmiyorum. Belki de Türk yönetiminden birileri ABD'lilere yalakalık yapmak istemiştir. Belki de ABD ve AB'ye Türklerin 'onların İslamcıları' olduğunu göstermek istemişlerdir. "diye konuştu.

Basın toplantısını izleyen gazeteci Suat Taşpınar'ın bildirdiğine göre Putin ayrıntıya girmeden önemli bir bilgi paylaştı.

Antalya'daki talep
Rus lider, G-20 zirvesinde Antalya'da Türk hükümetinin Türkiye açısından çok hassas bir konuda kendilerine bir taleple geldiğini, uluslararası hukuk çerçevesine uymamasına rağmen "evet" dediklerini, bugün ilişkiler bozulmuş olsa bile konunun ne olduğunu açıklamayacağını söyledi.

Rus lider, bu talebi kabul etmelerini, Türkiye'ye o zaman duydukları güvene örnek olarak gösterdi.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/12/151217_putin_turkiye

Ayy inanki haberi okurken sen kimsinde Atatürk'ü ağzına alıyosun diye söyleniyodum. Aklın yolu bir .
Adamin kullandigi cumleye bak ya

"Türk yönetiminin İslamlaştırma politikası yüzünden Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür.Suriye'deki teröristler Türkiye'de ağırlandı, hastanelerde tedavi gördü. Mevcut Türk liderlerle bir uzlaşmaya varmamızimkânsız değilse bile çok zor."

Lafa bakk

Bi laf varr.

Suan s....çti..... siviyor

Putin Türkiye'yi Türklerden daha çok seviyor yeminle. Bir keresinde Türkler kötü insanlar değil, cumhurbaşkanını sevmiyorum demişti.

Türkiye'deki vatanseverlerin hapis korkusundan söyleyemedikleri çıkmış söylemiş helal olsun.

Kendi de diktatörden hallice ama bugünlerde çok doğru teşhisler koyuyor. Bakalım sırada ne var :)

Adamin dediklerinden cikartilan anlama dikiz: Ataturk musluman miymis, degil miymis?:rolleyes:

Adam Islamci diyor, Islamist diyor, anlamini bilen? Ataturk bir Islamci, ya da Islamist degildi, liyakati destekledi, hatta "Turkiye laik bir hukuk devletidir" maddesini degistirilemez kanun maddesi olarak da TC anayasasina koydu, bunu ilk defa benden duydugunuzu soylemeyin sakin, sir miydi yoksa?:rolleyes:

Amerika icin Hristiyanci desen adamlar bunu kendilerine hakaret algilar, cunki o ulke her tur din ve inanctan insanlarin huzur icinde ve kanunlar onunde esit olarak yasadigi, yasatildigi bir ulke. Ne Avrupada, ne Amerikada, ne de diger baska bir ulkede asiri dincilerin yonetimi ele gecirip dine dayali politikalar yapmasini kabul etmez, dune kadar Turkiyede de bu boyle idi, taa ki AKP basa gelinceye kadar. Bu politikalar o kadar cirkin ki, bir yandan din adina yapildigi halka belletilirken, aslinda emperyalist belli ulkelerin kuklaligini yapmakta da sakinca gorulmuyor bu zamanda.. Turkiye artik terorist ulke olarak aniliyor. Teroru destekleyen ulke. Komsulari ile sulh degil, savas isteyen bir ulke. Putinin soyledigi Suriyeli teroristler sisme botlari batirilan, surunen zavalli multeciler degil, hastanelerde tedavi ettirilen yarali OSO, ISID militanlari.. Yoksa hala bu isin gizlisi saklisi mi kaldi?

Uyanin beyler, bayanlar, adim adim savasa surukleniyoruz hep birlikte.. Eskiden avlamak icin Irak daglarina ciktigimiz, daglarda pesinden kostugumuz PKKli itleri bugun ISID da onlara eklenmis bir sekilde Turkiye sinirlari icinde, Diyarbakirda, Surda, cizrede vb. halkin icinde catismalarla avlamaya calisiyoruz, yetmiyor Istanbulda bile catisiyoruz, tehlikenin boyutlarinin farkinda misiniz acaba? Yakinda sokaga cikamaz hale geleceksiniz.. Senelerdir bugunlerin gelecegini anlattik burada, AKP politikalarinin ulkeyi goturdugu yeri anlattik, Tayyipi cekemez ilan edildik, simdi ne oldu?

Su videodaki adam size ne dedigimi daha iyi anlatir, bir yorum da ondan dinleyelim, Ataturku bu Islamistler mezarinda nasil dondururmus daha iyi anlarsiniz belki:

Adamin dediklerinden cikartilan anlama dikiz: Ataturk musluman miymis, degil miymis?:rolleyes:

Adam Islamci diyor, Islamist diyor, anlamini bilen? Ataturk bir Islamci, ya da Islamist degildi, liyakati destekledi, hatta "Turkiye laik bir hukuk devletidir" maddesini degistirilemez kanun maddesi olarak da TC anayasasina koydu, bunu ilk defa benden duydugunuzu soylemeyin sakin, sir miydi yoksa?:rolleyes:

Amerika icin Hristiyanci desen adamlar bunu kendilerine hakaret algilar, cunki o ulke her tur din ve inanctan insanlarin huzur icinde ve kanunlar onunde esit olarak yasadigi, yasatildigi bir ulke. Ne Avrupada, ne Amerikada, ne de diger baska bir ulkede asiri dincilerin yonetimi ele gecirip dine dayali politikalar yapmasini kabul etmez, dune kadar Turkiyede de bu boyle idi, taa ki AKP basa gelinceye kadar. Bu politikalar o kadar cirkin ki, bir yandan din adina yapildigi halka belletilirken, aslinda emperyalist belli ulkelerin kuklaligini yapmakta da sakinca gorulmuyor bu zamanda.. Turkiye artik terorist ulke olarak aniliyor. Teroru destekleyen ulke. Komsulari ile sulh degil, savas isteyen bir ulke. Putinin soyledigi Suriyeli teroristler sisme botlari batirilan, surunen zavalli multeciler degil, hastanelerde tedavi ettirilen yarali OSO, ISID militanlari.. Yoksa hala bu isin gizlisi saklisi mi kaldi?

Uyanin beyler, bayanlar, adim adim savasa surukleniyoruz hep birlikte.. Eskiden avlamak icin Irak daglarina ciktigimiz, daglarda pesinden kostugumuz PKKli itleri bugun ISID da onlara eklenmis bir sekilde Turkiye sinirlari icinde, Diyarbakirda, Surda, cizrede vb. halkin icinde catismalarla avlamaya calisiyoruz, yetmiyor Istanbulda bile catisiyoruz, tehlikenin boyutlarinin farkinda misiniz acaba? Yakinda sokaga cikamaz hale geleceksiniz.. Senelerdir bugunlerin gelecegini anlattik burada, AKP politikalarinin ulkeyi goturdugu yeri anlattik, Tayyipi cekemez ilan edildik, simdi ne oldu?

Su videodaki adam size ne dedigimi daha iyi anlatir, bir yorum da ondan dinleyelim, Ataturku bu Islamistler mezarinda nasil dondururmus daha iyi anlarsiniz belki:

Bunu halkımıza anlatamazsınız. Halkımız hala devlet yönetiminde dine, duygusallığa yer olmadığını anlayamadı. Din kulla Alah arasındadır. Devletin dini olmaz. Türkiye laik bir devlettir. Ben de müslümanım ama Türkiye'nin İslam devleti olmasını istemem. Laiklik dinsizlik değil ama halkımız hala laiklik=dinsizlik sanıyor.

Ülkeyi yöneten ateist olsun, satanist olsun adam gibi yönettikten sonra bana ne ki? Halkımızın kafa bunu hala alamadı. Varsa yoksa din,din,din ne dinmiş kardeşim? Yönetimin dini olmaz, yönetenin dini de bizi ilgilendirmez. Halkımız dinle kafayı bozdu.

Atatürk müslüman olsa ne, budist olsa ne, hristiyan olsa ne? Churchill de aynı, Washington da, Merkel de, Kraliçe Elizabeth de. Bu insanların iddiaları siyasetçi olmak, peygamber olmak değil bize ne dinlerinden ???

Atatürk de Türkiye'ni n şeriata dönmesini istemezdi. Din bireysel bazda kalsın, dinle yönetim olmaz dedi ama insanların vardığı son: Atatürk müslüman değil miydi? Ne alaka??? Olsa ne olmasa ne zaten bu da insanları ilgilendirmez. Bu kafadaki bir halka Erdoğan gibi bir yönetici fazla bile. Türk halkı millet olmayı haketmiyor çünkü istemiyor, madem ümmet olmak istiyırlar gitsin olsunlar içim şişti yeter.

Hele ki radikal İslam gibi bir garipliğin ülkemizi ele geçirmesini asla istemem.

Boşverin yazmayın insanların anlama kapasitesi mi sınırlı, yoksa işletine geldikleri gibi mi.....neyse.

Son düzenleme:

Üslubunu özlediğim :)
Aklımdakini kim yazmış diyecektim ki senmişsin.
Hoşgeldin!

Üslubunu özlediğim :)
Aklımdakini kim yazmış diyecektim ki senmişsin.
Hoşgeldin!

özlenen iki iyi yorumcu sonunda aramızda.

Liyakat dinsizlik degil, tam tersine inanc ozgurlugudur. Laik bir ulkede ister camiye gidersin, ister kiliseye, istersen de patates dininden olursun. Cocuguna ister Kuran, ister Incil egitimi aldirirsin. Herkesin inanc ozgurlugu kanunlarla garantiye alinmistir, kimseye ayricalik taninmaz. Kimse kimseyi inancindan dolayi ezip sen cennetliksin, sen cehennemlik diye yargilayamaz.

Atatürk düşmanlarının Atatürk ü savunuyor gibi şakayla karışık yorum yapmaları da pek ironik:KK53:

Atatürk putinin ağzına bile sizinkinden çok yakışıyor ,sizin ağızlarda eğreti durmuş
Din ile alakalı olguları övgü olarak kabul eden zihniyetten başka ne bekliyoruz ki themis?

yazıyorum yazıyorum siliyorum .... hayır yani çok garip bi cümle -islamla yönetilen ülke yıkıldı öyle ya da böyle o zman (o ayrı bi konu) da neden ters dönüyor bunu sen neden bu kadar dert ettin sana ne oluyor

uçak krizi ile ülkenin islamlaşmasının ne alakası var bu konuya neden geldin

Bunu halkımıza anlatamazsınız. Halkımız hala devlet yönetiminde dine, duygusallığa yer olmadığını anlayamadı. Din kulla Alah arasındadır. Devletin dini olmaz. Türkiye laik bir devlettir. Ben de müslümanım ama Türkiye'nin İslam devleti olmasını istemem. Laiklik dinsizlik değil ama halkımız hala laiklik=dinsizlik sanıyor.

Ülkeyi yöneten ateist olsun, satanist olsun adam gibi yönettikten sonra bana ne ki? Halkımızın kafa bunu hala alamadı. Varsa yoksa din,din,din ne dinmiş kardeşim? Yönetimin dini olmaz, yönetenin dini de bizi ilgilendirmez. Halkımız dinle kafayı bozdu.

Atatürk müslüman olsa ne, budist olsa ne, hristiyan olsa ne? Churchill de aynı, Washington da, Merkel de, Kraliçe Elizabeth de. Bu insanların iddiaları siyasetçi olmak, peygamber olmak değil bize ne dinlerinden ???

Atatürk de Türkiye'ni n şeriata dönmesini istemezdi. Din bireysel bazda kalsın, dinle yönetim olmaz dedi ama insanların vardığı son: Atatürk müslüman değil miydi? Ne alaka??? Olsa ne olmasa ne zaten bu da insanları ilgilendirmez. Bu kafadaki bir halka Erdoğan gibi bir yönetici fazla bile. Türk halkı millet olmayı haketmiyor çünkü istemiyor, madem ümmet olmak istiyırlar gitsin olsunlar içim şişti yeter.

Hele ki radikal İslam gibi bir garipliğin ülkemizi ele geçirmesini asla istemem.

Boşverin yazmayın insanların anlama kapasitesi mi sınırlı, yoksa işletine geldikleri gibi mi.....neyse.
aynen oyle...devletın dini olmamalı
doktorun , ogretmenın, askerın dini olmaması gerektıgı gıbı...cunku her, dınden her mılletden ınsanlar var cok seslı ve cok renklı bı ulke en laik bu sekılde yonetılır;ataturk hrıstıyan olsaydıda severım ben o adamı.
kım olduguna degıl ne yaptıgına bakarım;
putıne zaten kıl oluyorum.bıde din ile ataturku aynı cumlede kullanmıs ıyıce sinir oldum
ne ima ettıgı bellı degıl ,ne dedıgı bellı degıl ...ortaya bı laf atmıs akıllı olup o kuyuya dusmemek gerek .

Back