Puregon/GonalF gibi yumurta uyarıcı ilaç kullanırken lekelenme yaşayan var mı?

momi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.355
30
116
Bursa
kızlar yardımınıza ihtiyacım vaaar...

ilk tup bebek denemem, uzun protokoldeyim ve bugün 3. puregonu mu yapacağım... dun aksam hafif koyu sarı-kahverengi gibi bir lekelenmem oldu miktarı çok az. sabah baktım biraz daha devam etmiş. doktorumu aradım adet kanaması gibi olmadığı sürece önemli birşey değil dedi. :1no2:

az önce baktım biraz daha açık kırmızıya dönmüş rengi ve miktarı artıyor. iyice huzursuzlandım şimdi... :a015: :a015:

aranızda hiç Puregon/Gonal F gibi yumurta uyarıcı iğneleri kullanırken lekelenme yada kanama yaşayan oldu mu? Varsa eğer tedaviniz nasıl devam etti? iptal mi oldu? yoksa hamile mi kaldınız yazar mısınız lütfen..

kafam çok karıştı içim çok rahatsız yardım edin noluuur mafoldumben

arkadaşım ben 5 gun gonal f 450 kullandım 450 ml vurdum bişey yoktu
ama ne zaman ki menogon cetrodite ve gonal f i aynı anda vurmaya başladım o zaman bende akıntı fazlalaştı koyu renk oldu ve bir parçaçık kan gördüm ama doktor bana bu ilaçlar biraz akıntı ypar demişti
ama sana tam yardımcı olamadım sanırım

Canım benim endişe etme nolursun
Ya bak bende şimdi telaşlandım
ılaçlardan değilde acaba kont.den sonra olmuş olmasın.
Ben aşılama olduğum zaman ilk randevudan sonra benimde az miktar kanamam olmuştu.Belki öyle bişeydir.
Doktorumuz zaten önemli bişey olsaydı çağırırdı dimi
Nolur sıkıntı yapma kendine....nolur tatlım

denizcim insallah senin dedigin gibi normal bir akintidir diyecegim ama rengi acik kirmiziya donunce meraklanmaya basladim bende...

susamuru birtanem tesekkur ederim ama ne bileyim dusunmemek elimde degil. kontrole de gitmedim ki kanama ondan olsun. offfff
benim normalde adetim cok duzenlidir. ne gun sasar ne de standart dışı kanamam olur. uzun protokole basladiktan sonraki adetim de biraz standart dışı oldu kanamam hem fazlaydı hem uzun surdu normale gore anlamadım... acaba tedaviden mi yoksa baska sebebi var tedaviye mi denk geldi bilmiyorum.

herhalde vucudum tepki veriyor bir sekilde ilaclara alışık değil ya napsın....

uuffff ne bileyim yaaaa canımı sıkmayayım önemli değildir diyorum ama içim içimi yiyor. cumartesi günü kontrole gitsem de bir baksa büyümüş mü bu yaramaz yumoşlar... yarını da bir atlatsam hayırlısıysa sonra cumartesi çıkacak ak koyun kara koyun meydana....

Son düzenleme:
Vücut alışkın değil tabi o iğnelere zaten stress var üstünde ondandır tatlım
Yapma sıkıntı ama inşallah olmazda devamı gelirse
Hiç çekinmeden ara doktoru yada hemşireyi öle demediler mi bize ne zaman olursa arayın diye

stress yapmadıgımı dusunuyorum ama yapıyor muyum acaba icten ice??? :1shok:

bu aksami da gecirelim yarin duruma gore bakarim yine insallah devam etmez. :Saruboceq:

ya kimse yok mu bu sekilde bir sıkıntı yaşayan bir tek benim başıma mı geldi yaniii ????? :bbo:

bugün de devam ediyor mafoldumben

kimsenin başına gelmemiş herhalde kimse yazmadığına göre.... beni buldu yani böyle birşey de :a015:

canım benim üzme kendini lütfen
doktorla konuştun mu bunda çekinecek birşey yok tatlım
ya aklıma ne geldi
acaba tedaviye başlamadan önce hamilemiydin de
ilaçlar agır geldi haliyle düşük mü yaptın

doktorla konuştum ama son derece rahat bir şekilde önemli birşey değil diyor fakat bir açıklama yapmıyor. gel bakalım da demedi. kontrolüm yarın o zaman bakılacak.

canımı sıkan son derece sıra dışı birşey olması... neden olabileceğini ve sonrasında ne olabileceğini (iyi/kötü) bilsem daha kafam rahat edecek.... belki hakikaten önemli değildir ama pek sık rastlanmadığını da bu foruma kimsenin yazmamasından belli zaten... fisfisfis

hamile olma şansım çok düşüktü denizcim. tek tüp tamamen tıkalı diğeri açık sadece ucunda yapışıklıklar var ama geçen ay kapalı olan taraftan yumurtladım zaten kontrolde görmüştü doktor sanmıyorum pek. adet zamanı doktorum iki kez ultrason bir kez kan tahlili yaptı olsa çıkardı herhalde birşey oradaa

kafama takmıcam diyorum ama aklım hep orada önüne geçmek mümkün değil gibi... yurtdışı sitelerde birkaç kişi okudum böyle kanama yaşayan ilaç dozları düşük geldiği için demiş birine doktoru doz arttırmış ama benim zaten normal dozum 300 kullanıyorum nesi düşük olacak ki bunun...

neyse düşünmemeye çalışmaya devam edeyim ben en iyisi..

Canım benim neyseki yarın kontrolün var
Peki adet kanaması gibi bi devam ediyor?yoksa az az bişey mi geliyor.?

Belki denizin dediği gibi bişeydir.
Kan tahlili yaptı da neye kan tahlili yaptı acaba?Bhcg ye bakıldı mı acaba?

kan tahlilinde neye baktıklarını bilmiyorum bir dahaki gelisimde tahlil sonuclarini bende alabilrim degil mi diye sormustum. o gun telefonda sadece puregona baslayabilecegimi soylediler o kadar.
adet kanaması gibi degil cok sukur. sadece beyaz olması gereken normal gunluk akıntım surekli pembe /acik kirmizi gibi geliyor.

yurtdısındaki forumlarda okudugum kadariyla baskılayıcı kullanım suresi uzadiginda ve uyarici ilac dozu az geldiginde boyle seyler yapabiliyormus. bazilari hafif kanama olsa da tedaviye devam ediyor bazilarininki folikullerde kucukse iptal ediliyormus.

kendim sordum kendim cevapladııım.. kaydirigubbakcemile3

neyse artık cok dusunmeyecegim. yarın ola hayrola yoktur insallah onemli bir sey... onemli olan su yaramaz yumosların buyumesi. buyumedilerse hic iptal edilir herhalde. buyudulerse yola devam....

Ufff yahu neyseki az geliyormuşkaydirigubbakcemile5
ışte dil bilmenin faydaları....Çünkü bende aradım ama malesef bulamadım bişey....
Hadi bakalım yarın ola hayrola

merhaba momi nasıl gidiyor , iyisindir inş , bence doktoruna güvenmen lazım , o demiş zaten bir sorun olmadığını , ki kontroller onun için , gittiğinde muayenede sana doz ayarlamasını yapacak ve herşey normal olucak , sen yetrki rahat ol , sabırlı ol , ve doktora ne için gittiğini unut .
bu tedavinin başarılı olmasını istiyorsan endişelenmeyi bırak canım benim.
inan bana bu yolda 2ci ve ya 3cüye yurumek daha da zor.
pozitif düşünmek , olacak diye düşünmekten başka çaremiz yok ,
benim 2 tedavimde hiçbirşey gözümden kaçmıyordu , hep ben yönetiyordu kendimce , dozlara bile karışıyordum kendime çok stres ve sıkıntı yaptım , herşey normal gidiyor gibiydi bak olmadı ,
Allahın izniyle 3 denemem başladı ve merkeze giderken sanki arkadaşımın ziyaretine gidiyor gibiyim , çok huzurlu ve rahat , doktoruma sorular sormuyorum (önceki gibi )..tüm kalbimle kendisine güvendim
bu benim tecrubem.. ve inan ufak tefek sorunkara önem verirsen bu sen sadece yıpratır - değmiyor
sağlıklı günler dilerim tatlım ,

Son düzenleme:
zemuszemus
arkadaşlar burdan duyurmak istiyorum , elimde kalan puregon = 1500 IU , crinone = 2 kutu , pregnyl , vajifem = 2 kutu var
ihtiyacı olana varsa , lütfen özelden ulaşsın (topikte yazınızı farketmeyebilirim)

Son düzenleme:
tesekkurler fanita. haklısın sanırım. esimde kızıyor surekli bana niye bu kadar dert ediyorsun bosver oluruna bırak diyor ama iste insanın kafası durmuyor ki surekli dusunceler kuruntular vs.....

neyse insallah cok dusunmeyecegim. hayırlısı ile yarın bir gidelim kontrole rahatlarım iyice

neyse arkadaşlar bu topic sanırım burada son buluyor. sitemizdeki tup bebek uzmanımıza sormuştum verdiği yanıt aşağıda... içim biraz daha rahatladı. artık düşünmeyeceğim. bundan sonra tedavinin ileri aşamalarını beklemek lazım.

"
Bu tür lekelenmeler tedavi ile birlikte yumurtalıklarınızın normalden çok daha hızlı çalıştırılması neticesinde ortaya çıkabilen durumdur, ancak kesinlikle endişe edilecek birşey değil, sıklıkla rastladığımız, zararsız bir durum. Tedavinize olumsuz bir etkide bulunmayacaktır. "

bu arada destek olan herkese tesekkur ederim tekrar
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

İğnenin altıncı gununde orlagutrana başladım. Puregondan da 125 ml ile başladık. Altıncı gun akşam iğnelerden on - on beş dakika sonra bir kanamanın olduğunu fark ettim. Dun oldu bu olay. Bu sabah kesilmiş dedim ama bi kaç saat sonra yine kanama oldu.rengi kırmızı. Hafif karın ağrım da var. Merkezi aradım hemşireye sordum normal dedi. Yarın randevum var. Bakalım ne diyecekler.yok mu hiç bunu yaşayan başka? 10 000 de bir oluyormuş o da beni buldu. Onceki iki tedavimde gonal f kullandım. Hiçboylebişey olmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…