Ptt kargo teslimatta tc kimlik yada kimlik istiyor mu?

istemiyor hatta sepete koyun diyorum yetiyor:) telefona gelen kodu soylemen yeterli (pasaport gibi onemli evrak degilse)

Yok hediye gelecek normal bi paket. Hediye oldugu icin telefon numaram kayitli degil pttde
tamam da alici telefonu girmedi mi arkadsin? girmiş olmasi lazim. eger girdiyse senin numarani bir kod gelir.
yaa dert etme. postaci adrese geldi mi geldi. daha da dert etmez anasina mi verdim bacisina mi verdim diye. alt kapida zil varsa zili calinca sepet salin - kurtulmus olursunuz kimlik sorma riskinden:)

tamam da alici telefonu girmedi mi arkadsin? girmiş olmasi lazim. eger girdiyse senin numarani bir kod gelir.
yaa dert etme. postaci adrese geldi mi geldi. daha da dert etmez anasina mi verdim bacisina mi verdim diye. alt kapida zil varsa zili calinca sepet salin - kurtulmus olursunuz kimlik sorma riskinden:)
Ay ptt olunca tedirgin oldum kimlik isterler vs diyip durdular gerci simdiye kadar bekci kulubesine atip gittilerde

Numarami yazmamis kendi numarasini yazmis herhalde hediyr diye benim salak arkadasim ondan kod gelemez

Benim kargolar hic ptt ile gelmez ama babaminkiler hep ptt'den gelir, kod ile teslim aldım ben de bugune dek.

Sadece nufus kimlik kartlari icin bayağı kimlik ispati beklentisine girmislerdi, onu da zaten (sanirim) ptt kargo degil direkt ptt posta kismi getiriyor.

Numarami yazmamis kendi numarasini yazmis herhalde hediyr diye benim salak arkadasim ondan kod gelemez
e madem numani yazmayacak kadar hediye niye verdiği saniye sana söyledi dunden beri konulae açıyorsun?
madem o kadar hediye cenesini tutsaymis da stres olmasaydin görünce supriz olsaydi.
valla gicik oldum arkadasina.
ptt memurunun da umrunda bile değildir kimlik vs sormaz. ayni adrese geldiyse kim sa evde ona verir paketten kurtulmak icin.
ha gelmedigi halde "geldik evde yoktunuz" diye paketin postaneye donerse o zamaan kimlik istiyorlar. kimligin yoksa ya da baskasi aldiysa imzali dilekce ve ek kimlik fotografinla mail atiyorsun dedikleri adrese. su kisi alacak diye. yine verjyorlar. o duruma gelirsen beni etiketle ben sana ozelden kendi mailimi gostereyim aynisini yazarsin

Benim kargolar hic ptt ile gelmez ama babaminkiler hep ptt'den gelir, kod ile teslim aldım ben de bugune dek.

Sadece nufus kimlik kartlari icin bayağı kimlik ispati beklentisine girmislerdi, onu da zaten (sanirim) ptt kargo degil direkt ptt posta kismi

Dumduz hediye ya bu . Onemli evrak degil. Telefon numarami yazmamis iste hediye diye akilli arkadasim. Kimligimde koyde cok guzel zamanlama oldu . Ama kimlik hic sormadilar simdiye kadar ya hep bekci kulubesine birakip gittiler

e madem numani yazmayacak kadar hediye niye verdiği saniye sana söyledi dunden beri konulae açıyorsun?
madem o kadar hediye cenesini tutsaymis da stres olmasaydin görünce supriz olsaydi.
valla gicik oldum arkadasina.
ptt memurunun da umrunda bile değildir kimlik vs sormaz. ayni adrese geldiyse kim sa evde ona verir paketten kurtulmak icin.
ha gelmedigi halde "geldik evde yoktunuz" diye paketin postaneye donerse o zamaan kimlik istiyorlar. kimligin yoksa ya da baskasi aldiysa kimlik fotografinla mail atiyorsun dedikleri adrese. su kisi alacak diye. yine verjyorlar
Ay sorma telasa soktu benide. Hediye aldim ama numarani yazmadim evde ol o tarihlerde diyor bide. Neyse soylemesi iyi oldu

Bana kurye abi sepet saldırıyodu. Bi kere aşağıdan 5 kat yukarı TC SÖYLE diye bağırdı deli misin der gibi bakmıştım da neyse deyip gitmişti

X