Pskiyatri ilaç kullanıyorum fakat gebelik düşünüyorum yardım lütfen ??

beyzanuruslu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
20
1
26
Merhaba hanımlar nerden basliyacagimi tam olarak bilmiyorum ama içimi rahatlatmam lazim lütfen bana yardımcı olun ben 4 sene raxera ve redepra kulladim sonra 2 ci gebelik düşündüğüm için ilaclarimi bıraktım doktor kontrolünde ama 1 ay zor dayandim doktoruma tekrar gittim ve 2 aylık tekrar ilaç kullanmamı söyledi fakat artık istemiyorum kullanmak ama kullanmadigimdada çok kötü oluyorum heyecan ve korku var sadece kullanmadığım zaman fakat doktorun bana yazdığı paxera 20 kullanmıyorum istemedigim için şuanda sadece redepra 15 ama onuda çeyrek olarak gün aşırı kullanıyorum doktoruma sordum direk bana gebelik yok dimi diye sordu sonra bana geri dönmedi watsap üzerinden konuşmuştuk şuan kafama göre kullanıyorum yani ama sadece redepra çeyrek olarak içiyorum gayet iyiyim lütfen aranızda böyle sorun olup gebelikte kullandığınız ilaç var mı ??

Ben varım ️ gebeyim aynı zamanda psikiyatri ilacı kullanıyorum
Yaa şuan çok sevindim Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah kaçıncı haftada başladınız ve hangi ilacı kullanıyorsunuz bide bebisinizde sağlık sorunu felan yok dimi ?? Ben çok korkuyorum ya

paxil remeron kullandım gebeliğimde zor zamanlarımda ativan yesıl recete bıle kullandm bi sorun olmadı cok skur kızım 31 aylık

paxil remeron kullandım gebeliğimde zor zamanlarımda ativan yesıl recete bıle kullandm bi sorun olmadı cok skur kızım 31 aylık
Ya çok sevindim Allah bağışlasın ya ben 2 doktora gittim özel hastaneye bide beni çok korkutuyorlar işte kullanamazsin hamile kalma felan diye napicam bilmiyorum açıkçası şuan sadece redepra çeyrek olarak kullanıyorum gebelik çok istiyorum zaten siz kaçıncı haftada başladınız peki

Amin inşallah çok teşekkür ederim.
Benim durumum şöyle; 6 yıldır ara ara bırakmakla beraber ilaç kullanıyorum. Gebeliği öğrenince bırakmıştım. 5. Ayımda hastalığım tekrarlanınca tekrar başladım. Lustral 50 mg şu an kullanıyorum. Daha önce de bunu kullanıyordum zaten. Çok şükür bir sıkıntı görülmedi bebekte. Detaylı ultrason da yapıldı,her şey yolunda dedi doktor. Tabi ki doktorlar daha iyi bilir ama kullanan çok kişi var. Annenin sağlığı çok önemli, o stres sıkıntıyla hamilelik daha zor geçiyor. Hormonların etkisi çok fazla. Ben de kullanmaya devam ediyorum.

Redeprayla hamile kalan var mı peki?? Veya hamilelik sırasında bu ilacı kullanan var mı acaba doktorum bana ilk 3 ay icemezsin dedi çok korkutuyorlar ya bebeğine bişey olur felan diye

Redeprayla hamile kalan var mı peki?? Veya hamilelik sırasında bu ilacı kullanan var mı acaba doktorum bana ilk 3 ay icemezsin dedi çok korkutuyorlar ya bebeğine bişey olur felan diye
Evet ilk 3 ay kullandırmıyorlar bebeğin beyin gelişimi için vs. Ama korkma ilacın etkisini vücudundan atması zaten 3 ay. Dayanırım diyorsan hamileliği dene bence. Korkma başkalarının sözlerinden senin sağlığın çok önemli

İlk 3 ay dayanırım herhalde Allah yardım eder bir şekilde ama bebeğe bişey olcak diye korkuyorum açıkçası ama gebeliğimi sırf kızım için istiyoruz çok kardeş istiyor çünkü napicam bilmiyorum kafam çok karışık

Onlar Allaha emanet sen içini ferahlatmaya çalış. Burada kullanıp bebekleri sağlıklı olanlar var. Onlarla konuş istersen belki içini rahatlatır konuşmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…