• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PSİKOZ korkusu

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaslar merhaba psikoz korkum var internetten bir yazi okudum psikoza giren birisi ölüleri görüyormus sonra ben de korktum psikoza girip görürsem ölmüş dedemi diye.Sonra böyle gözde ışık parlamalari olur ya ya onlari benzetirsem diye korktum ondan sonra böyle kendi kafamda dedemin yüzünü hayal ediyorum sonra ışık parlamalarina bakiyorum sanki benzetiyor gibi oluyorum orda oyle bisey olmadigini bildigim halde:( psikoza girmiş olabilir miyim

Bence psikologa git canım. Psikoz değil ama başka psikolojik sorunun olabilir

Gidiyorum canim zaten kaygı bozuklugu dedi

Tamam o yüzden böyle şeylere takılıyorsun demek ki. Kendine şöyle telkin ver dedem artık bu dünyada değil ve benim onu görmem imkansız. Bu sadece bir sanrı veya belki de halüsinasyon.
Son olarak bu tarz şeyleri dusunemeyecek kadar meşgul tut kendini. Sanat müzik sporla ilgilenen hobiler edin.

Tamam o yüzden böyle şeylere takılıyorsun demek ki. Kendine şöyle telkin ver dedem artık bu dünyada değil ve benim onu görmem imkansız. Bu sadece bir sanrı veya belki de halüsinasyon.
Son olarak bu tarz şeyleri dusunemeyecek kadar meşgul tut kendini. Sanat müzik sporla ilgilenen hobiler edin.
Ben zaten gördüğümü düşünmüyorum halüsinasyon görmekten korkuyorum :( halüsinasyon olarak görür müyüm diye bekliyorum

Merhaba tip 1 bipolar bozukluğum var uzunca zamandırda tedavi alıyorum aklım çok yoğun olduğunda bendede aynı durum olur beynimdeki sesleri susturamam. bu durumu bende stres tetikler çok şükür uzun zamandır yaşamıyorum uyku düzenin ve beslenme düzenin nasıl bunlara dikkat ediyor musun ? birde ilaçtan bahsetmişsin şuan ilaçları düzenli alıyor musun ?

Alın bedende o kadar.
Ben üniversitede etkilendim ya çok kötü günlerdi
Erkek arkadaşımın bir arkadaşı vardı çok tuhaf biriydı ya korkutuyordu beni zihin kontrolü filan bununla ilgilendiğini söylüyordu bana normal gelmiyordu ya onun gibi olursam diye dusunuyodum ya doğruysa ya bana zarar verirse filan diye düşündum
Erkek arkadaşım benı terketmisti iliski için uygun degilmiymis neyse işte
o günde önemli bir sınavım vardi birden böyle bir korku bir kalp çarpıntısı ardından içimde bir ses nasıl ürkunc ama kötü şeyler olacak şeklinde yine bu zihin kontrolü ile ilgili
zaten oldum olası korkardım bu tarz şeylerden etkilenirdim birinin psikoz olmasindan
Dedim ben bittim hayatım bitti çıldırdım.
Psikiyatri doktorum bana yaygın anksiyete teşhisi koydu ama bu öyle bisi ki her benzer bisi yaşadığımda doktora koşasım geliyor ya bende başka bisi varsa diye
Hatta bı kez daha gittim başka bi doktora yine aynı teşhis geri dondum

Şuan da bunları düşündüğünüz için böyle şeyleri canlandırıyorsunuz. Psikoz demek öyle kolay olmaz siz bunu kendinize bir sıkıntı haline getirdiğiniz için böyle oluyor. Ayrıca şöyle de bir bilgim var belki işinize yarar. Şizofreni gibi psikoz grubunda bir bozukluğu olan birisi bende sorun var mı diye düşünmez. Farklı işlere odaklanmaya çalışıp kendinize bir hobi edinmenizde fayda var. Eğer düzelmez ise o zaman bir uzman desteği alabilirsiniz. Geçmiş olsun...

Back