- Konu Sahibi incognito35
-
Allah şifa versin. Neye karşı obsesif?
Yani bu bir takıntı hastalığı. Sizin ne için tedavi görüyorsunuz?
Genelde terapiye kadar olan süreç zorlu olur , doğru doktoru mu bulamadın acaba yada kendini tam ifade edemiyor musun ?Kendimi ihmal etmiyorum eskisi gibi ama çok zor bir süreç bu terapi süreci(
Takıntı hastalığı değil.. kişiliğim buymuş benim. Öfkemi kontrol edemiyorum diye gitmiştim birdaha da bırakmadım.. ama çok zor geçiyor terapilerkendimle yüzleşmek.. ailemle yüzleşmek, değişmek, alışkanlıklarımdan vazgeçmek bana çok zor geliyor
Kaç yaşındasın? Daha çok bipolar (duygu durum bozukluğu) gibi geldi hastalığın. Kesin tanı obsesif mi?
Kendine zaman ver. Doktorların elinde de sihirli değnek yok. Önce sen çabala. Pes edecekken bu durumda devam etmek istemediğini telkin et kendine. Sevdiklerini incittiğini düşün.
İnsan kaybetmek kolaydır ama sonra çok yalnız kalabilirsin.
Geçmişte yaşadıklarının travması sanırım bunlar. Terapiyle zamanla düzelecek sabırlı ol. Dua oku sürekli içinden..
Genelde terapiye kadar olan süreç zorlu olur , doğru doktoru mu bulamadın acaba yada kendini tam ifade edemiyor musun ?
Seni mutlu eden hicbirsey yok mu şu koca dünyada ? Neyi nasıl yapmak istiyorsan öyle yap ..bulunduğun çevreyi değiştir ..yeni arkadaşlıklar edin ..sana iyi gelmeyen insanları hayatından çıkar ve en önemlisi rest çekmeyi öğren ..
Takıntı hastalığı değil.. kişiliğim buymuş benim. Öfkemi kontrol edemiyorum diye gitmiştim birdaha da bırakmadım.. ama çok zor geçiyor terapilerkendimle yüzleşmek.. ailemle yüzleşmek, değişmek, alışkanlıklarımdan vazgeçmek bana çok zor geliyor
Önce kendine inanmakla başla işe. .Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama maalesef uygulamada bir problemim var.. öğrendiklerimi uygulamayı başaramadım henüz
Bahsettiğiniz şey okb gibi değil sanki
Ttsb gibi gelsi
Ptsb? Ama bir travma yaşamış olması gerek bunun için. Konu sahibininde okb yok zaten obsesif kompulsif kişiliğe sahip. Kişiliğinin yapısı gereği duygularıyla yüzleşmekten ve bunları başkalarına açmaktan rahatsız olduğu için terapi seansları zor geliyordur.
Düşünmek istemediğimiz şeyleri beynimizin ısrarla o şeyi düşünmek istemesi kendini alıkoyamaması ve insanın kendine, beynine kızması...Ptsb? Ama bir travma yaşamış olması gerek bunun için. Konu sahibininde okb yok zaten obsesif kompulsif kişiliğe sahip. Kişiliğinin yapısı gereği duygularıyla yüzleşmekten ve bunları başkalarına açmaktan rahatsız olduğu için terapi seansları zor geliyordur.
Ailem terapiye gitmemi desteklemiyor maalesefUygulamada aile desteği olmuyor mu
Aynen çok güzel ifade etmişsiniz. Duygularımla yüzleşmek ve onları başkalarına açmaktan rahatsız oluyorum. Dışardan bakılınca çok kunt bir yapın var diyorlarPtsb? Ama bir travma yaşamış olması gerek bunun için. Konu sahibininde okb yok zaten obsesif kompulsif kişiliğe sahip. Kişiliğinin yapısı gereği duygularıyla yüzleşmekten ve bunları başkalarına açmaktan rahatsız olduğu için terapi seansları zor geliyordur.
Düşünmek istemediğimiz şeyleri beynimizin ısrarla o şeyi düşünmek istemesi kendini alıkoyamaması ve insanın kendine, beynine kızması...
Tanımı nedir acaba duydunuz mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?