Psikoterapi alanlar yardımcı olabilir mi ?

incognito35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
162
26
98
İzmir
arkadaşlar merhaba
Çok kötüyüm ben bu aralar. Nerden yazmaya başlayacağımı da bilmiyorum..
Ben uzun süredir özel bir yerde psikolojik tedavi görüyorum. Dün yine gittim.. her çıktığımda dünyam şaşıyor sanki..
Obsesif kişiliğe sahip olup tedavi olan var mı aranızda ? Nasıl geçiriyorsunuz bu süreci. Ben çok acı çekiyorum. Çok öfkeli hissediyorum.. çok saldırgan oldum. İçimden sürekli ağlamak geliyor .. aynı süreci yaşayan varsa yazabilir mi ?

Merhaba.

süreci yaşamadım ama kendini korku hissinden kurtarmalısın, mutluluklarını ertelememelisin, beyninde oluşan düşünceleri değiştirmeye çalış, umarım yararlı ol

Allah şifa versin. Neye karşı obsesif?
Yani bu bir takıntı hastalığı. Sizin ne için tedavi görüyorsunuz?

Allah şifa versin. Neye karşı obsesif?
Yani bu bir takıntı hastalığı. Sizin ne için tedavi görüyorsunuz?

Takıntı hastalığı değil.. kişiliğim buymuş benim. Öfkemi kontrol edemiyorum diye gitmiştim birdaha da bırakmadım.. ama çok zor geçiyor terapiler kendimle yüzleşmek.. ailemle yüzleşmek, değişmek, alışkanlıklarımdan vazgeçmek bana çok zor geliyor

Kendimi ihmal etmiyorum eskisi gibi ama çok zor bir süreç bu terapi süreci (
Genelde terapiye kadar olan süreç zorlu olur , doğru doktoru mu bulamadın acaba yada kendini tam ifade edemiyor musun ?

Seni mutlu eden hicbirsey yok mu şu koca dünyada ? Neyi nasıl yapmak istiyorsan öyle yap ..bulunduğun çevreyi değiştir ..yeni arkadaşlıklar edin ..sana iyi gelmeyen insanları hayatından çıkar ve en önemlisi rest çekmeyi öğren ..

Kaç yaşındasın? Daha çok bipolar (duygu durum bozukluğu) gibi geldi hastalığın. Kesin tanı obsesif mi?
Kendine zaman ver. Doktorların elinde de sihirli değnek yok. Önce sen çabala. Pes edecekken bu durumda devam etmek istemediğini telkin et kendine. Sevdiklerini incittiğini düşün.
İnsan kaybetmek kolaydır ama sonra çok yalnız kalabilirsin.

Geçmişte yaşadıklarının travması sanırım bunlar. Terapiyle zamanla düzelecek sabırlı ol. Dua oku sürekli içinden..

Teşekkğr ederim .. psikoloğuma sorayım .. obsesif kişilik bozukluğu varmış .. sosyal fobim de var.. birçok şeyim var aslında.. sanırım dediğiniz gibi geçmişin travmaları.. teşekkğr ederim tekrar vakit ayırıp cevap verdiğiniz için

Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama maalesef uygulamada bir problemim var.. öğrendiklerimi uygulamayı başaramadım henüz

Bahsettiğiniz şey okb gibi değil sanki
Ttsb gibi gelsi

Bahsettiğiniz şey okb gibi değil sanki
Ttsb gibi gelsi

Ptsb? Ama bir travma yaşamış olması gerek bunun için. Konu sahibininde okb yok zaten obsesif kompulsif kişiliğe sahip. Kişiliğinin yapısı gereği duygularıyla yüzleşmekten ve bunları başkalarına açmaktan rahatsız olduğu için terapi seansları zor geliyordur.

Ailemle yüzleşmem lazım korkularımla yüzleşmem lazım deyince aklıma geldi öyle mi acaba diye.
Sonradan okudum okb değil kişilk bozukluğu olduğunu.

Düşünmek istemediğimiz şeyleri beynimizin ısrarla o şeyi düşünmek istemesi kendini alıkoyamaması ve insanın kendine, beynine kızması...

Tanımı nedir acaba duydunuz mu?

Aynen çok güzel ifade etmişsiniz. Duygularımla yüzleşmek ve onları başkalarına açmaktan rahatsız oluyorum. Dışardan bakılınca çok kunt bir yapın var diyorlar

Düşünmek istemediğimiz şeyleri beynimizin ısrarla o şeyi düşünmek istemesi kendini alıkoyamaması ve insanın kendine, beynine kızması...

Tanımı nedir acaba duydunuz mu?

Yukarda bahsettiğiniz durum obsesyon ya da Öz Türkçesiyle takıntıdır. Tek başına bu söylediğiniz ne Okb'nin ne okkb'nin ne de ptss'nin tanımı olur. Okb'de de Ptss'de de bambaşka ruhsal rahatsızlıklarda ve hatta aşık olduğunuzda da istemdışı takıntılara kapılınabilinir. Tanı koyabilmek için ise hastalıkların başlıklarındaki kelime köklerini üstün körü tanımlayabiliyor olmak dışında dsm tanı kriterlerini bilmek ve danışanı çok yönlü değerlendirebilmek gerekir.

Konu sahibinin hem terapistinin koyduğu teşhis hem yaptığı açıklamalar -duygusal anlamda künt bir yapısı olduğunun söylenmesi mesela- okkb'ye işaret ediyor. Başkalarını kendinizce sınava çekmeden önce siz okb'yle aralarındaki farkı biliyor musunuz bir ona bakın, ondan sonra konuşalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…