• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu diş telleriyle yardım edin lütfen

canyarim58 porselen breketın gücü yetmez boşlukları kapatamaz gibi şeyler birazda doktorunun kolaya kaçmasından dolayı söylediği şeyler olabilir dikkatli ol?? ben doktoruma gittiğimde demiştim ki siz hangisini uygun görursenın metal persellen ben onu takacagım dedmıştım bu arada benımde 2 azı dişim ççekldi yanı boşluklarım var kapatılacak.doktorun bana dedıgı ikisiylede aynı sonuçu aynı zamanda alabılırm dedı saecde benım acımdan porselen zor olur yani doktor çalışırken agız içnde daha titiz ve dikkatli davranması gerekıyormuş.çoğu doktorda iş güçünü azaltmak ugruna gelen hastalarına yok porselenle aynı sonuç olmaz metal taktır falan dıyorlar.canım ben 6 ortodontiste gittim 6 si da bana her ikisiyle aynı sonuçu alabileceklerini söylediler.bence sende tek doktorlar kalma birkaç doktor daha bul görüş hem belki tedavi zamanı acısından da farklı söyleyeceklerdir?

canım bence bunu sıkıntı yapma.Benim o kadar kötü görünüyordu ki dişlerim küçükken arkadaşlarım dalga geçerdi eve gelip aglardım.Ergenlik dönemim tellerle geçti yaklaşık 5 sene kadar o kadar değişik şeyler takıldı ki ağzıma ben takmak istemeyince doktorum ilerde gülüşün çok güzel olacak filan diye teselli ederdi.
neyseee şimdi 23 yaşındayımm ve dişlerimi gülüşümü gerçekten herkes begeniyor iyiki yaptırmışım eminim sende öyle diyeceksinnn =)

ayrıcaa yaptırmasan bile derlerki dişlerinin arası açık olan zengin olurmuş :64:

ben 32 ysındayım.. yeni taktırdım bende..
sürekli gülüşümden rahatsız olmktansa 1-2 sene sabredip takarım diy düşündüm bende.
kesinlikle seffaf braketleri tavsiye ederim. 20 kişilik bi otamda bulundum kimse anlamadı

ben 32 ysındayım.. yeni taktırdım bende..
sürekli gülüşümden rahatsız olmktansa 1-2 sene sabredip takarım diy düşündüm bende.
kesinlikle seffaf braketleri tavsiye ederim. 20 kişilik bi otamda bulundum kimse anlamadı

Esera ben de 30 yaşındayım ve dişlerimde üst çenedeki ön dişlerde açıklık var hem de çok fazla. dolayısıyla ben de diş teli kullanması gerekenlerdenim. Bi doktorla görüştüm bana yaklaşık 1 yılda sorunun çözüleceğini söyledi. Fiyat olarak da 2500 lira istedi. Merak ettim sizin sorununuz nedir, ne kadara mal oldu size? Bir de çok dikkatli olmak gerekiyormuş diş teli takınca yiyip içerken falan işte. Sizin hayat akışınızı sıkıntıya sokan bişey oldu mu?

Merhaba cnm bende biraz önce orotdont. dan geldim.. maalesef benim dişimede tel takılamıo takılsa bile ön çizgiyi düzeltemem dedi doktor..Tek yol kaplamaymış..:59: Diş teline rağzı olmuştum ben nede olsa insanın kendi dişi.. Bence hiç üzülme bir ömürlük kullanıosun kendi dişini..Kaplama ne kadar dayanıklı olucakki.. :59:

merhaba cnm bende biraz önce orotdont. Dan geldim.. Maalesef benim dişimede tel takılamıo takılsa bile ön çizgiyi düzeltemem dedi doktor..tek yol kaplamaymış..:59: Diş teline rağzı olmuştum ben nede olsa insanın kendi dişi.. Bence hiç üzülme bir ömürlük kullanıosun kendi dişini..kaplama ne kadar dayanıklı olucakki.. :59:

cnm başka doktorlara da danış. Bence en en en en en en en en en son tedavi kaplama olmalı. O kadar sorunları düzeltiyorlar ortodontiyle harika sonuçlar çıkıyor sana neden öyle dedi ?? :44::53:

insan hiç diş teli taktırıcam diye üzülür mü bence sevin çünkü dişlerinde problem olup bu duruma çok üzülen psikolojisi bozulan ama tedavi masraflı olduğu için tel taktıramayan insanlar var bende tel kullandım iki yıl dr ilk gittiğimde üç yıl kalacak demişti bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum üç yıl deyince resmen:53: şoka:53: girdim ama dedimki ömür boyu bu dişlerle yaşayacağıma üç yıl tel takarım daha iyi iyiki de taktırmışım şimdi o kadar güzel dişlerim var ki hem bir süre sonra öyle bir alışıyorsun ki tele sanki ağzında yokmuş gibi geliyor ayrıca kimse sana bunun telleri var ne kadar çirkin falan da demez ilkokula gitmiyorsun ya canım sen böyle alaylar ancak ilkokul çocuklarının yaptığı birşey

bende 24 yaşındayım 1 yıldır tellerimvar ve artık varlıklarını bile unuttum. bende üniden mezun oldum işe başladıktan sonra taktım takma kafana 1-2 sene çekeceksin sonra güzel gülüşlerini düşün motive ol. benimde köpekdişimin yanındaki dişler çekildi 4 tane onların kapanmasını bekliyorum:34:

ben de 19 yasmda falan taktrtmıştım..ilk takıldğnda tuhaf duruyo ama dişler düzeldikçe çok güzel oluyo bence..ben seviyodum tellerimi yaa:77: bi de renkli taktryodum arada pembe falan:27: 1.5yıl kaldı dişimde daha da kalsasorun olmazdı...sırf değişiklik olsun diye dişleri düzgün olduğu halde taktıran birini tanıyorun..fazla para insana neler yaptryo:27:

bn üni 1de takcaktım.. sonra takmadım naparım ünide falan.. ozman bursumla yapcaktım.. başbakanlık.. olmadı..

sonra üni2de yaptırdım.. 1bçk yıl taktım ben.. ilk başlar tuaf gelio.. hani bn gülemezdim bile.. sonra alışıyosun.. hatta bana telli turna diyorlardı:) yani etrafınakiler ıggg telli demiyor..
rahat ol bnce.. bnm gittiğim yerdede 24 25 yaşındaki insanlarda geliyordu.. karşındaki odun olmasa bigün zaten o tellerin çıkcagını bilir.. bırak seni öyle begnsinler..
hani saçma olcak belki ama şöyle düşün.. tellerden sonra ebedi mutluluk oluyor:) gülümseyebiliyosun.. utanmıosun rahatsız göze güzel geliyosun..
bence daha fazla geçiktirme.. mutlaka taktır. ve şundan çok eminim.. şuan ertelesen 1 2 yıl sonra bunun muhabbeti yine açılacaktır:)

merhaba üst ve allt ön dişlerimin arasında belirgin bir aralık var buda kötü bir alıskanlık nedeniyle olmus parmak emme :59:
bu alıskanlıgımı bıraksamda dişlerimde kötü bir görüntüye sebep oldu kücükken yapılacak tedaviyi ertelettim şimdi aklıma geldi 2 hafta önce detaylı arastırdım ortodontiste gittim. bana 20lik dişlerimi cektirip cenemde bosluk saglayıp tel takılarak düzelebilcegini söyledi.
20lik dişlerimi çektirdim .dolgularımıda yaptırdım. hala hazır degilim.. söyle bir sorun varki doktorum tedavi süresine 2.5 yıl dedi , ve bu beni cok üzüyor. üniversiteyi bitirdim tam işe girecegim sırada 21 yasında diş teli taktırmak cok zoruma gidiyor ve bu 2.5 yıl kalacak sanırım. şimdiye kadar cok güzel gözükmüyorlardı ama teller konusunda cok sıkıntılıyımm...
:50:kimse beni begenmeyecek bu yastan sonra cok zoruma gidiyor ben bile alısamamısken birisi elestirdiginde direk aglamaya baslarım. özgüveninmi şimdiden yitirdim ama biliyorumki tedaviden sonra cok güzel olacagım...işte 2.5 yıl kalması cook fazla bir süre ben ne yapacam yaaa. lütfen bu sorunları yasayan arkadaslar bana yardımcı olun:58:

merhaba arkadaşım ilk mesajı okuyarark cevap veriyorum
bnde asla tel taktırmam diyenlerdendim
geldim 21 yaşına ve bi öğrendimki şefaf tel diye bişey varmış.bnmde çene kapanışımda bozukluk vardı seninkinin tam tersi gibi bi durum.alt çenem önde benimde.vee tam 1yıl oldu inan ağzımdaki varlıklarını unuttum kaldı 6ayım
eğer imkanın varsa ve hala taktırmadıysan şeffaf teli ararştır derim,gerçekten yakından bakılmadığı sürece anlaşılmıyor

cnm bende 2.5 yıl taktım 18 yasıma kadar.ilk başlarda cok zor oluyor ama kımse benı begenmeyecek fılan dıye düşünme öyle bişey yok bence teller o kadar da kötü değil üzme kendını mutlaka tak 2.5 sene sonra iyki takmışım dıyeceksın..

o süre o kadar çabuk geçiyor ki sen bile anlamıyorsun üstelik tellerini seversen ayrılırken hüzünleneceksin bile ben tellerimi çok sevmiştim gerçekten :1:

Back