Atanan kişiler yurtta kalabiliyor mu? Bu konumu hatırlar mısınız, bilmem. Siz de yorum yapmıştınız.
O zaman yani aylar önce atanınca 1+1 bir eve bile çıkamayacağımı düşünüyordum o konuda da anlatmıştım. Çünkü baba şahsiyetsizi her alımda en düşük İstanbul 'un kapattığını biliyordu. Yapacağım farklı il seçiminin aslında ondan kurtulmak için bir hamle olduğunu anlayacaktı. Muhtemelen bir kıyamet kopacaktı, ev tutuyorsun madem ben de geliyorum moduna girecekti. O evden sessiz sedasız kurtulmak için böyle bir yol bulmuştum. Şimdi o adam yok. Altı yedi aydır yüzünü görmedim. Dava açıldı, şahit olarak yazıldım, aleyhine ifade verdim. Şimdi o ev de yok çok sevdiğim şehrim İstanbul 'da yok. Bu konu karşıma çıktığımda buruk bir şekilde tebessüm ediyorum. Aylar önce bugün burada olacağımı aklımdan dahi geçirmezdim.
İnsanlar "Senin normal bir ailen olsaydı sen şimdi tıp bitirmiş olurdun." dediklerinde beni övdüklerini sanıyorlar. Ne kadar üzüldüğümü ve buruk hissettiğimi anlayamazlar. "Sen çok güçlüsün..." diye başlayan cümlelerin bana kendimi ne kadar aptal gibi hissettirdiğini bilemezler. Bu şekilde olmaması gerekiyordu ama oldu. Dediğiniz gibi bazen biz hayatı değil hayat bizi yönetiyor.
Şimdi atanmaya ve istediğim fakültenin kapısından girmeye çok ihtiyacım var. Hayat benden çok şey aldı, bu kadar sabrettim. İnşallah en güzel şekilde bunları bana verebilir.
Bahsettiğiniz bozuklukların mevcut olduğunu ben de düşünüyorum. Sadece bu kitaplara ve kurgulara aşırı bağlanma hali beni korkutuyor.
Her konuma katkı sağladığınız ve beni anladığınız için çok teşekkür ederim.