• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik destek alanlar Veya almış olanlar bakabilir mi

her psikoloğun benimsemiş olduğu farklı bir psikolojik kuramı vardır,dolayısıyla farklı yaklaşımlar söz konusu olur uzmandan uzmana.genel olarak amaç seanslarda danışanın sorunun kaynağını tespit etmek,farkındalık kazandırmak ve tek başına yeterli sosyal,duygusal becerilere sahip olmak.tabii bunları sağlamak bir seansta mümkün değildir.uzun zaman alır ve ülkemiz koşullarında da maliyetli olur
Doğru söylüyorsunuz zaman ve maliyet isteyen bir konu bu yüzden bu yaşıma kadar hep erteledim. Şimdi maddi açıdan zorlasa da düzenli gitmeye çalışıyorum ancak böyle bir terapi şekli beklemiyordum. Belli bir yol aldıktan sonra sikolog değiştirmek çok daha zor hem zaman hem para kaybı maalesef ne yapmalıyım bilemedim.

Ben de almistim terapi lisedeyken bilişsel davranışçı terapiydi beni düşüncelerimi değiştirmek icin ve baya da işe yaramisti her seferinde kendime bisey katiyodum dediginizi ilk defa duydum bende aynı sebeple gitmiştim size yararli oldugunu dusunmuyosanis bence degistirin psikiologunuzu ve direk bu konularla ilgilenen psikolog bulun
Siz aldığınız terapi yöntemi nasıldı ne gibi bir uygulama yapılıyordu. Bu yolda düzen tutturmak ne kadar zor insan kime kızacağını bilemiyor. Piyasada o kadar çok ihtiyaç var iken iyi uzman bulmak çok zor.

4 adet psikolog degistirdim bundan yillar once .. yanlis anlasilmasin isini iyi yapmadiklarini kastedmiyorum frekansim tutmadi istedigim , bekledigim verimi alamadim ... sonra nöropsikiyatri (np grup) nevzat tarhanla alakali guzel yazilar okuyup , biraz arastirip oraya gittim... Allahin izniyle oranin psikolog ve psikiyatrlari tamda istedigim gibi sikintilarima care buldular .. bir oneri istersen sana orayi onerebilirim .
4 adet psikolog degistirdim bundan yillar once .. yanlis anlasilmasin isini iyi yapmadiklarini kastedmiyorum frekansim tutmadi istedigim , bekledigim verimi alamadim ... sonra nöropsikiyatri (np grup) nevzat tarhanla alakali guzel yazilar okuyup , biraz arastirip oraya gittim... Allahin izniyle oranin psikolog ve psikiyatrlari tamda istedigim gibi sikintilarima care buldular .. bir oneri istersen sana orayi onerebilirim .
Teşekkür ederim öneriniz için yalnız ben İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum netten baktığım kadarıyla Nevzat Tarhan ın yeri Anadolu yakasında kalıyor oraya gidemem her hafta, düzenli bir şekilde gitmem lazım. Hem piyasada isim yapmış kişilere gitmek seans ücretleri açısından benim için çok zorlayıcı olur. Size ne gibi bir terapi yöntemi uygulandı ve ne kadar süre terapi aldınız. Hayatınızda uzun süreli bir olumlu etki oldu mu ?

Kitap önerisi :
HATALI ALANLARIMIZ
İYİ HİSSETMEK
ÖZGÜVEN
Başka kitap önerisi olan?
Teşekkür ederim öneriler için birde Hayatı Yeniden Keşfedin diye bir kitap var bende bunu öneririm. Netteki tavsiyeler üzerine başladım henüz okumayı bitirmedim.

yaşayarak ve görerek öğrendim bunları söylemeye kendimi sorumlu hissediyorum.. ben gitmeden önce bunları bilmiyordum
Benim korkumda bu yönde neden bu kadar geriden geliyoruz ne kadar uzun vadeli bir işmiş bu diyorum tamam uzun vadeli bir yöntem olması da kabulüm ancak böyle devam ettikçe bir faydasını görememekten korkuyorum. gittiğim kişi için nette çok olumlu yorumlar var bende tavsiye ediyorum sitesinden buldum gittim. Ancak belkide umduğumu bulamadım beklentimi mi çok yukarıda tutuyorum acaba diyorum. Geçen hafta gitmedim sırf bu karışıklığım yüzünden şu anda başka bir yer arayışı içerisindeyim ancak yeni bir yere başlamak benim için en başta emek kaybı sonuçta kolay değil insanın kendisini birisine açması... başa sarması :( çok çaresiz hissediyorum, Rabbim yardım etsin inşallah

Aslında azda olsa etkisi oluyor ancak çok geriden geliyoruz belki bu yöntem daha kalıcı bir çözüm sağlayacaktır bana bilemiyorum. Ben günlük faaliyetlerimi yerine getirmekte zorlanırken daha çok konuşarak farkındalık yaratmasını ve yönledirilmeye ihtiyaç duyduğum için sanırım böyle hissediyorum. Her şeyin sebebi çocuklukta öğrendiğimiz kalıplarla alakalı evet ancak bu uygulamanın günlük hayatıma etkisinin nasıl olacağı konusunda kaygılarım var yani bir fayda göremezsem boşa vakit kaybı yaşamaktan korkuyorum

İşini bilen hiçbir psikolog "şunu yapın, bunu yapın" diye size öneri sunmaz. Siz günlük hayattaki uygulamalarınızı en iyi şekilde yönetebilmeniz için psikologdan destek alıyorsunuz. Bu da onun sizin yaptığınız yanlışları çocukluk kalıbına inerek size göstermesiyle mümkün olabilir. Kaygılarınızı psikologa iletin. Tutumu nasıl bilemiyorum ama iyi bir psikologsa ileride mutlaka faydasını görürsünüz. İnternette iyi yorumlar var mı hakkında?

İşini bilen hiçbir psikolog "şunu yapın, bunu yapın" diye size öneri sunmaz. Siz günlük hayattaki uygulamalarınızı en iyi şekilde yönetebilmeniz için psikologdan destek alıyorsunuz. Bu da onun sizin yaptığınız yanlışları çocukluk kalıbına inerek size göstermesiyle mümkün olabilir. Kaygılarınızı psikologa iletin. Tutumu nasıl bilemiyorum ama iyi bir psikologsa ileride mutlaka faydasını görürsünüz. İnternette iyi yorumlar var mı hakkında?
Evet netteki yorumlar üzerine tercih ettim. Kaygılarımı kendisine ilettim bana bir insanın seni değiştireceğine fazla inanıyorsun. Senin dışında kimse bunu yapamaz dedi. Birde terapilerin zamanla etkisi olacağını söyledi ben kendimi zorladım bir adım attım psikologa giderek ancak Devamı gelmiyor ilerleyemiyorrrr böyle olunca dahada kötü hissediyorum. Sizin gittiğiniz bir yer oldu mu. Oldu ise nasıl bir yol izledi seanslarda.

hipnoterapi dediğiniz hipnoz benzeri bir uygulama sanırım. ancak böyle uygulamalar daha masraflı ve bu alanda gerçekten işin uzmanını bulmak zor ve hem maddi hem manevi çok daha riskli olduğundan şimdilik düşünmüyorum.
Hipnoz zaten ama herhangi bir manevi zarari yok oyle filmlerde izlenilen beynine hukum verdim git suc isle durumlari yok yani beyin siz istemediginiz hicbirseyi yapmaz.

Maddi olarak birsey diyemem ama cogu psikologla ayni ucrete cikiyor.

Evet netteki yorumlar üzerine tercih ettim. Kaygılarımı kendisine ilettim bana bir insanın seni değiştireceğine fazla inanıyorsun. Senin dışında kimse bunu yapamaz dedi. Birde terapilerin zamanla etkisi olacağını söyledi ben kendimi zorladım bir adım attım psikologa giderek ancak Devamı gelmiyor ilerleyemiyorrrr böyle olunca dahada kötü hissediyorum. Sizin gittiğiniz bir yer oldu mu. Oldu ise nasıl bir yol izledi seanslarda.

Psikologunuz doğru söylemiş. İşini doğru yapıyor. Aynı yolu izledi.

sizin psikologunuz hangi yöntemi uyguluyor bilmiyorum ama bence bilişsel davranışçı iyi bir yöntem sizin
Psikologunuz doğru söylemiş. İşini doğru yapıyor. Aynı yolu izledi.
sizin psikologunuz hangi yöntemi uyguluyor bilmiyorum ama bilişsel davranışçı iyi bir yöntem gideli kaç ay oldu,,fayda görüp görmediğinizi günlük hayatınızın gidişatından zaten anlarsınız ama bunu en iyi bilen sizsiniz..çocukluğu konuşmak ne zamana kadar gerekli? ne oluyor yani konuştukça? anlıyorum anlık rahatlama oluyor.. ayrıca internetteki tavsiyelere sakın inanmayın önemli olan sizin ne hissettiğiniz ve davranışlarınızda bir değişiklik olup olmadığı etrafınızda güvendiğiniz insanlara da sorabilirsiniz belki bende bir değişim var mı? diye...ama bu kadar sormanız bende memnun olmadığınız izlenimi uyandırıyor...dediğim gibi iyi bir insan değilse sizi oyalar da oyalar.. hele zaten bilgi sahibi değilse ona yapacak birşey de yok.. eğer faydası yoksa yakın zamanda bırakmak en iyisidir..

Bizde ödevde yok bana en başından zaten bu terapinin iyi bir tarafı var burada sen bir şey yapmayacaksın her şeyi ben yapacağım dedi. Yani uyguladığı seanslardan bahsediyor. Terapiden sonra biraz dayak yemiş gibi oluyorum, yani kötü de olsa bir etkisi oluyor iyi yönü ise çıkışta bir duygu boşalması rahatlama hissediyorum ancak bunun kalıcılığını ve günlük hayatıma etkisi ne oluyor onu anlayamadım.

az önce yanlış kişiye alıntı yaptım

Konumu bdv ye açtım ama hemen buraya taşındığı için yazma istediğim kaçtı. bdv de ilgili yerlere taşınabilecek o kadar konu var iken neden sürekli benim konularım taşınıyor. dikkatimi çekiyor da bebeğime ne isim koyayım veya hamilelikte yaşanan sıkıntılar gibi konulara ilişkin özel başlıklar var iken bunlar taşınmıyor veya kilo verememekle ilgili bir konu ilgili bölüme taşınmazken benim konum hemen taşınıyor. formun en aktif bölümü bdv bunu herkes biliyor buradaki konular güncelliğini yitiriyor ve gerekli verimi alamıyorum. site yöneticilerine rica ediyorum gerçekten farklı yorumlara ihtiyacım var lütfen konumu tekrar geçici bir süreliğine de olsa bdv ye alır mısınız :S
çok haklısınız saçma sapan konular bdv de. psikolojik destek ve tavsıye onerısı en onemlı konu! ama gidip hiçbir başlığa uymayanlara taşınıyor benımkı nı de tŞIDILAR.

mutlaka faydası oluyor terapilerin, sizi dışarıya yönlendiriyorlar, oyüzden bırakmayın bence terapileri, ben de deneyimliyorum şu sıralar ve gerçekten faydası var

nerede bu hangi şehirde

Back