Psikolojik destek alanlar Veya almış olanlar bakabilir mi

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
72
98
35
Kızlar burda daha önce paylaştığım Konulara yapılan yorumlarda genel olarak psikolojik destek almam söylendi
Bende şu anda destek görüyorum. Sorunum kendimi ifade edememe, çekinme. Özgüven eksikliği. Insanlardan kaçma. Birilerine bağımlı yaşama.. Gibi sıkıntılar. Haftada bir gün gittiğim bir yer var 7 hafta oldu gideli. Ancak ben bu seanslardan bişi anlamıyorum yani hani bi kişisel gelişim kitabı okur gaza gelirsiniz bazı farkındalıklar yaşarsınız bundan sonra şöyle olucam böyle yapıcam dersiniz ya işte bu seanslarda öyle bile olmuyor... Konuşuyoruz gözlerimi kapatıp çocukluğuma iniyoruz sonra o küçük çocukla konuşup her şeyin yolunda olduğunu söylüyorum seans bitiyor bunun bana nasıl faydası olabilir. Bütün psikoloji seansları böyle mi oluyor. Ve Ya gidenler ne şekilde bir görüşme ve fayda görüyor lütfen fikir verin. Yani çabalıyorum maddi açıdan zorlanıyorum giderken ancak bebek bekliyoruz ve onun için pes etmeden gidiyorum iyi olmak istiyorum ancak endişeliyim nasıl bir faydası oluyor anlamıyorum

Hipnoterapiyi oneririm arastirin biraz faydalarini goreceksiniz.
Oyle kafayi koltuga koy cocuga biseyler soyle evdede soylenir.

İlerleme kaydettiğinizi hissetmiyor musunuz? Hiçbir seansta öyle gaza gelinmez. Amaçta bu değil zaten.

Ben de psikoloğa gidiyorum.

Hiç öyle gözünü kapat, çocukluğuna in durumu olmadı.

Aksine geçmişte kalmış, dönüp düzeltemeyiz, izleri neler onu bulup yöntem geliştirelim distürunda psikoloğum.

Ayrıca duygu, düşünce, kaygı, beklenti vs vs günlük aktiviteler için doldurmam gereken kağıtlar veriyor, bazı durumlar için ses kaydı yapmamı istiyor.

Bu dataları değerlendirerek, terapiye yön veriyor

her psikoloğun benimsemiş olduğu farklı bir psikolojik kuramı vardır,dolayısıyla farklı yaklaşımlar söz konusu olur uzmandan uzmana.genel olarak amaç seanslarda danışanın sorunun kaynağını tespit etmek,farkındalık kazandırmak ve tek başına yeterli sosyal,duygusal becerilere sahip olmak.tabii bunları sağlamak bir seansta mümkün değildir.uzun zaman alır ve ülkemiz koşullarında da maliyetli olur

Ben de almistim terapi lisedeyken bilişsel davranışçı terapiydi beni düşüncelerimi değiştirmek icin ve baya da işe yaramisti her seferinde kendime bisey katiyodum dediginizi ilk defa duydum bende aynı sebeple gitmiştim size yararli oldugunu dusunmuyosanis bence degistirin psikiologunuzu ve direk bu konularla ilgilenen psikolog bulun

4 adet psikolog degistirdim bundan yillar once .. yanlis anlasilmasin isini iyi yapmadiklarini kastedmiyorum frekansim tutmadi istedigim , bekledigim verimi alamadim ... sonra nöropsikiyatri (np grup) nevzat tarhanla alakali guzel yazilar okuyup , biraz arastirip oraya gittim... Allahin izniyle oranin psikolog ve psikiyatrlari tamda istedigim gibi sikintilarima care buldular .. bir oneri istersen sana orayi onerebilirim .

ben travmalarım için gitmiştim ama hiç çocukluğa inmedik
belki hepsi birer farklı tekniktir bilemicem
psikoloji okuyanlar bilir bir tek bence

Neresi orası?Nevzat Tarhan mı?Başkaları da mı var?

Kitap önerisi :
HATALI ALANLARIMIZ
İYİ HİSSETMEK
ÖZGÜVEN
Başka kitap önerisi olan?

Bagdat caddesi istanbul

nevzat tarhan disinda psikolog ve psikiyatrlar da var ...
Ben 5 yil once gittim cok memnun kaldim internetten arastirabilirsiniz
Adı ne oranın?
BAĞdat caddesi hangi semtte?

çok gittim
okumada yazmada problem yaşadım sayısal becerilerim yüksek olmasına rağmen
ve sonunda diskleksi olduğu anlaşıldı b p ayırtmek ne kadar zor diyebilirsiniz tavanı vatan okumak bazılarının kavramada çok kolay bulduğu kavramları öğrenememek yada size basit gelen birşeyi bazılarının anlamadığını görmek işte herkes yaşadığını bilir
sizede geçmiş olsun hiç birzaman umutsuz olmayın herşeyin bir çözümü vardır:))))

anladığım kadarıyla özelde terapi alıyorsunuz. öncelikle hangi terapi türünü uyguluyor geçerli bir yöntem mi? klinik psikoloji yüksek lisansı yapmış mı yaptıysa da iyi bir yerde yapmış mı? terapi eğitimi var mı nerden bileceksiniz sertifikaları var mı? kişilik olarak düzgün mü? bu da çok önemli.. yani bilemiyorum ama çocukluktan bahsetmek önemlidir tabiki ama nereye kadar.. bakın bazıları bilerek oyalar para kazanmak için çok dikkatli olun derim..ama yanlış anlamayın ben sizin psikoloğunuz kötüdür demiyorum bunlara dikkat edin..

yaşayarak ve görerek öğrendim bunları söylemeye kendimi sorumlu hissediyorum.. ben gitmeden önce bunları bilmiyordum

Konumu bdv ye açtım ama hemen buraya taşındığı için yazma istediğim kaçtı. bdv de ilgili yerlere taşınabilecek o kadar konu var iken neden sürekli benim konularım taşınıyor. dikkatimi çekiyor da bebeğime ne isim koyayım veya hamilelikte yaşanan sıkıntılar gibi konulara ilişkin özel başlıklar var iken bunlar taşınmıyor veya kilo verememekle ilgili bir konu ilgili bölüme taşınmazken benim konum hemen taşınıyor. formun en aktif bölümü bdv bunu herkes biliyor buradaki konular güncelliğini yitiriyor ve gerekli verimi alamıyorum. site yöneticilerine rica ediyorum gerçekten farklı yorumlara ihtiyacım var lütfen konumu tekrar geçici bir süreliğine de olsa bdv ye alır mısınız :S

Hipnoterapiyi oneririm arastirin biraz faydalarini goreceksiniz.
Oyle kafayi koltuga koy cocuga biseyler soyle evdede soylenir.
hipnoterapi dediğiniz hipnoz benzeri bir uygulama sanırım. ancak böyle uygulamalar daha masraflı ve bu alanda gerçekten işin uzmanını bulmak zor ve hem maddi hem manevi çok daha riskli olduğundan şimdilik düşünmüyorum.

İlerleme kaydettiğinizi hissetmiyor musunuz? Hiçbir seansta öyle gaza gelinmez. Amaçta bu değil zaten.
Aslında azda olsa etkisi oluyor ancak çok geriden geliyoruz belki bu yöntem daha kalıcı bir çözüm sağlayacaktır bana bilemiyorum. Ben günlük faaliyetlerimi yerine getirmekte zorlanırken daha çok konuşarak farkındalık yaratmasını ve yönledirilmeye ihtiyaç duyduğum için sanırım böyle hissediyorum. Her şeyin sebebi çocuklukta öğrendiğimiz kalıplarla alakalı evet ancak bu uygulamanın günlük hayatıma etkisinin nasıl olacağı konusunda kaygılarım var yani bir fayda göremezsem boşa vakit kaybı yaşamaktan korkuyorum

Bizde ödevde yok bana en başından zaten bu terapinin iyi bir tarafı var burada sen bir şey yapmayacaksın her şeyi ben yapacağım dedi. Yani uyguladığı seanslardan bahsediyor. Terapiden sonra biraz dayak yemiş gibi oluyorum, yani kötü de olsa bir etkisi oluyor iyi yönü ise çıkışta bir duygu boşalması rahatlama hissediyorum ancak bunun kalıcılığını ve günlük hayatıma etkisi ne oluyor onu anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…