• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloji veya hukuk

Babydustt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
2.116
2.445
333
2 tane abim bilgisayar mühendisliği okudu bende güzel bir yer kazanmak istiyorum babamın ve annemin en büyük isteği budur. Benim aklımda küçüküğümden beri veterinerlik vardı fakat bazı sebeplerden dolayı sayısalı seçemedim ve eşit ağırlığa geçtim babam hukuk dedi ben psikoloji ikiside çok ilgimi çekmeye başladı. Puanlarına bakıyorum 300-500 arası hep yüksekler büyük ihtimal vakıf okuyacağım kıbrıs düştü aklıma. Asıl soruma geleyim psikoloji ve ya hukuk okumuş olan büyüklerim canlarım :16: bana yardımcı olur musunuz ? Artılarını eksilerini yazar mısın ? Eğer yazarsanız size bolca sorum ve duam olacakkk :16::16::16:

bn senin yerinde olsam hukuk okurdum benim enbüyük hayalimdi ama engelli olmamdan dolayı dersaneye gıdemeyeceğim için açıköğretım okumuştum üniversitedeyken ben senin yerinde olsam hukuku okurdum hem gecen dinledim hukuk alanin iş alanları çok genişmiş sadece avukatlık hakimlik deilmiş yani:)

bn senin yerinde olsam hukuk okurdum benim enbüyük hayalimdi ama engelli olmamdan dolayı dersaneye gıdemeyeceğim için açıköğretım okumuştum üniversitedeyken ben senin yerinde olsam hukuku okurdum hem gecen dinledim hukuk alanin iş alanları çok genişmiş sadece avukatlık hakimlik deilmiş yani:)

Teşekkürler cevabınız için ayrıca geçmiş olsun. Bende istiyorum hukuk fakat ezberden korkuyorum biraz avukatlık hayalim bayılıyorum :51:

Psikoloji. Okuyorum eğer ilgin varsa tadından yenmez bölümdür :) Ama terapist olması çok zahmetli. Ben göze aldım. Seni bilemem ama bekleriz aramıza :)

Hukuk okuyorum. Hukuk bolumu tum tm bolumleini kapsar. Yani hukucu ister avukat ister hakim ister savci olur. Adini yazdirir da kura da sira gelirse noter de olur. Bankaya uzman yardimcisi uzman mudur yardimcisi mudur de olur. Bankalarin sinavina girme kosuluna bakin iibf mezunlari hukuk mezunlari girbilir yazar. :) hukukcunun bircok meslegi yapma sansi var hangisini yapacaginizi secemiyorsunuz o kdar cok secenek var ki :)

Hukuk okuyorum. Hukuk bolumu tum tm bolumleini kapsar. Yani hukucu ister avukat ister hakim ister savci olur. Adini yazdirir da kura da sira gelirse noter de olur. Bankaya uzman yardimcisi uzman mudur yardimcisi mudur de olur. Bankalarin sinavina girme kosuluna bakin iibf mezunlari hukuk mezunlari girbilir yazar. :) hukukcunun bircok meslegi yapma sansi var hangisini yapacaginizi secemiyorsunuz o kdar cok secenek var ki :)

Çok pis hasetlendim.:9::9::9: Bu kadarını bilmiyordum.:31:

Maşallah.:nazar:

Ben psikoloji diyenlerdenim.:31:

Çok pis hasetlendim.:9::9::9: Bu kadarını bilmiyordum.:31:

Maşallah.:nazar:

Ben psikoloji diyenlerdenim.:31:

Hukuk oyle bir bolum ki hic beceremedi mi eger acik varsa ogretmen bile olabilirsin. Vali de olabilirsin. Danistaya sayistaya uye olursan ya da anayasa mahkemesine uye olursan bu ulkeyle ilgili cok onemli meseleleri elinde bulundurursun. Hakim ya da savci olursan en yuksek rutbeli memur sen olursun. Kimse sana emir ve talimat veremez. Herkes onunde el pence durur :) Bir bayan olarak haki oldugunu ve sen salona girdiginde herkesin senin onunde ayaga kalktgini dusun :)

Hakimlikte tayin isi olmasa hakim olurdum:) Aile mahkemesinde hakim olmak icin 30 yasi bitirmis ve cocuklu olman gerek :) 30umdan sonra dusunebilirim belki :27:

Psikoloji. Okuyorum eğer ilgin varsa tadından yenmez bölümdür :) Ama terapist olması çok zahmetli. Ben göze aldım. Seni bilemem ama bekleriz aramıza :)

Klinik psikoloji varmış burda bahsettikleri kendi kliniğini mi açmak oluyor yoksa başka birşey mi ? :31:Birde iş açığı çok var mııı ?

Hukuk oyle bir bolum ki hic beceremedi mi eger acik varsa ogretmen bile olabilirsin. Vali de olabilirsin. Danistaya sayistaya uye olursan ya da anayasa mahkemesine uye olursan bu ulkeyle ilgili cok onemli meseleleri elinde bulundurursun. Hakim ya da savci olursan en yuksek rutbeli memur sen olursun. Kimse sana emir ve talimat veremez. Herkes onunde el pence durur :) Bir bayan olarak haki oldugunu ve sen salona girdiginde herkesin senin onunde ayaga kalktgini dusun :)

Ay nasıl özendim şimdi ben ya :16: teşekkürler uzun açıklamanız için dediğim gibi sadece ezber işinde korkuyorum ve birde kıbrıs yakındoğu üniversitesi var aklımda fakat okul basit vs. puanı düşük giriş yapmış derdiyle gerilere atılır mıyım ? İş açığı çok var mı diyecektim ki o kadar seçenek arasında kesin bulurum :9:

Klinik psikoloji varmış burda bahsettikleri kendi kliniğini mi açmak oluyor yoksa başka birşey mi ? :31:Birde iş açığı çok var mııı ?

Ay nasıl özendim şimdi ben ya :16: teşekkürler uzun açıklamanız için dediğim gibi sadece ezber işinde korkuyorum ve birde kıbrıs yakındoğu üniversitesi var aklımda fakat okul basit vs. puanı düşük giriş yapmış derdiyle gerilere atılır mıyım ? İş açığı çok var mı diyecektim ki o kadar seçenek arasında kesin bulurum :9:

Bu ulkenin hakim ve savcilara ihtiyaci var canim. Avukat sayisi cok cunku. Hakim ve savci olmak zor hayat kosullari da zor o yuzden avukatlik tercih ediliyor ozellikle vakifda okuyanlar terci ediyor en de vakifda okuyorum kimse hakim olmaya gelemiyr diyebilirim :) ezber diye br sey yok hukukta canim kalin kalin kitaplar okuyacaksin sadece :) 1200 sayfa filan :P boyle elinden kayip dusunce ayagini sisiriyo filan :P Hukuk zevkli de zor vesselam :)

Bu arada kzenim senin dedigin uniden mezun hukuk burosunda calisti mezun olur olmaz (not ortalamasi iyiydi) 2.5 milyar aliyordu valla gunumuzde kim o kadar para alir mezu olur olmaz? Hakim savci olmak istersen akademiye gidiyorsun 2 yil ve aylik 2.600 aliyrsun :) kuzenim savciyla evlendi ohhh hayat onlara guzel :27: avukat olanlar kpss girip devlete de yerlesebiluyor

Ben hukukçuyum, avukatlık yapıyorum.. Hukuku istemeden okumuş biri olarak söyleyebilirim ki, istemezseniz bölümü bitirmek zor..
Ayrıca herkesin düşündüğü gibi hukuk ezber değildir!!! Kesinlikle hiçbirşeyi ezberlemezsiniz, hiçbir hoca da sizden bunu istemez sınavda. Hukukun temeli mantıktır. Öğrendiğiniz ilgili maddeyi konuya uyarlayabilmektir.. Kaldı ki ezbere dayanmadığı için de birçok sınavda ilgili Kanun serbesttir, yararlanabilirsiniz.. Ama mantığını bilmedikten sonra kanun maddesi de hiçbir işinize yaramaz ne yazık ki :40:

Okurken istemeden okudum, ancak avukatlığı, insanları savunmayı, özellikle de mağdurlara yardımcı olmayı seviyorum, işimde mutluyum.. :39:

Psikoloji mezunuyum. Bölümümü çok severek okudum fakat özelde de devlette de iş biraz sıkıntılı. Meslek yasamız yok, dolayısıyla çalışırken sana hiç görevin olmayan işler yaptırılma olasılığı fazlasıyla yüksek. Zaten yine yasa olmadığı için neredeyse mezun olunca psikolog diye de anılmayacağız. Sadece klinik psikoloğun tanımı var. Onun için de yüksek lisans yapman gerekiyor. Terapistlik hiç kolay bir şey değil, her psikoloji mezununun da yapacağı bir şey değil. Bir kere klinik psikoloji yüksek lisansı yapmazsanız kendi yerinizi açamazsınız. Özel hastanelerde sadece lisanstan çıkıp iş bulabilirsiniz ama asla terapistlik yapmamalısınız. Kendinize uyan bir kuramın zorlu eğitimini hakkıyla alıp öyle terapi yapmalısınız yoksa hastaların, özellikle ağır olanların hayatlarıyla oynama ihtimaliniz var. Bu aralar mesleğimizle çok oynanıyor o yüzden fazla dertliyim bu konuda, bu kadar olumsuz konuşmam bu yüzden. Her şey yüksek lisansta bitiyor. İstediğiniz alanda yüksek yaparsanız çok verimli, doyum sağlayan işler yaparsınız.

Ayrıca gerçekten de meslek alanları çok geniştir.. Geniş meslek alanları haricinde iyi bir hukukçunun ufku da zaten geniştir :1:

Bahsi geçen tüm meslekleri yapabilirsiniz.. KPSS ile atanabilinecek yerlerin %90 ına atanabilirsiniz.. Memur zihniyeti kapsamında en yüksek memurluğu hakedebilirsiniz..

Ama avukatlık gibi serbest meslek de yapabilirsiniz.. Seçenek çok.. 4. sınıfta şekillenir zaten.. O zamana kadar final-büt lerden düşünmeye pek vaktiniz olmayacak nasılsa :1:

Avukat olup kendi isinin patronu olabilirsin. Bizim burada avukatlar hakimlere ya hakim bey o tarihte dava verme tatile gidecegin filan diyor yani :) davayi istedigin taie al istedigin zaman ise git istedigin zaman gel pasa gonlun bilir resmen :27: evde de calisabilirsin isini evde yaparsin :)

Bu ulkenin hakim ve savcilara ihtiyaci var canim. Avukat sayisi cok cunku. Hakim ve savci olmak zor hayat kosullari da zor o yuzden avukatlik tercih ediliyor ozellikle vakifda okuyanlar terci ediyor en de vakifda okuyorum kimse hakim olmaya gelemiyr diyebilirim :) ezber diye br sey yok hukukta canim kalin kalin kitaplar okuyacaksin sadece :) 1200 sayfa filan :P boyle elinden kayip dusunce ayagini sisiriyo filan :P Hukuk zevkli de zor vesselam :)

Cevap vermeniz beni o kadar mutlu ediyor ki inanamazsınız resmen düşünce boşluğundaydım:16:
Babamın avukatlarıyla görüştüm burunları 5 karış ne dedikleri anlaşılmıyordu :45:
Benimde aklımda avukatlık vardı tam olarak önermiyor musunuz ?
Şükür okumakta iyiyimdir
:9:

Cevap vermeniz beni o kadar mutlu ediyor ki inanamazsınız resmen düşünce boşluğundaydım:16:
Babamın avukatlarıyla görüştüm burunları 5 karış ne dedikleri anlaşılmıyordu :45:
Şükür okumakta iyiyimdir

Avukatligin hakimlgin ve savci olmanin eksileri ve artilari var sen kendi karakterine gore karar vereceksin son senende belli olur 4. Sinifta yani o zaman kadar cok karar degistirirsin. Neden avukatlik? Hakim savci olursan 4 senede bir tayinin cikar ve koyde ilcede filan yasamak zorunda kalirsin yillarca ozel okul mezunu birinin bunu kaldirmasi beklenemez sana acikca soyleyim. Ama hakim ve savci olmak da bi fors sahibi olmak yani en yukarda olmak. Ozellikle bayan olarak saygi gorecegin bir makam :-) avukat olursan serbest calisirsin sabit bi sehirde yasarsin. Sen once hukuk okuyup okumamaya karar ver avukat ya da hakim savci olmaya daha sonra karar verirsin. Hukuk zordur insani cileden cikarir :27: Cok okuyup cok arastirmazsan bi insanin hayatini karartabilirsin. Ceza hukukculari vicdan azabindan cok yasamiyo derler :P Ama Hukuk zevkilidir daha 1. Sinif ogrencisiyken taksici sana "ya bizim bi davamiz vardi..." diye anlatmaa baslayip sorular sorar :) Herkes sana bir seyler sorar. Hayatla ic icedir. Sana bir muvekkil geldiginde bir psikolog gibi dertlerini dinlersin :) Bosanacaksa eger "zaten bana koltuk takimi bile almamislardi" diye anlatmaya baslar :-)

Şükür okumakta iyiyimdir

Avukattan avukata da fark var her meslekte olduğu gibi.. Başkasının yanında sigortalı olarak avukatlık yaparsan uzayıp kısalmaz, memur zihniyetinde aylık sabit maaşla işine devam edersin.. Ancak kendi büronu açtıktan sonra algılayabiliyorsun işinin güzelliğini.. Ben 2 yıl başkasının yanında çalıştım, 4 aydır Allaha şükür kendi büromdayım.. Henüz öyle aman aman işler gelmiyor elbette ama beni idare edecek kadar (ve hatta sigortalıyken aldığım maaşla yarışır derecede) kazanıyorum.. Ve günden güne de artar.. Eğer maddi kaygıların varsa hiç düşünme.. Birçok meslekten daha iyi kazanıyorsun..
Ama dediğim gibi sevmeden yapamazsın ne yazık ki.. Öyle olaylarla karşılaşıyorsun ki.. Her günün ayrı bir hikaye.. Ama o cübbeyi giydiğin an sen olmuyorsun zaten.. Orada Avukat kimliğin devreye giriyor ve bambaşka birşeye dönüşüyorsun işte :34:

Bu arada psikolog olmak istiyorsan istiyorsan avukat olman kafi :27: Bisanmak isteyen kadin sana dertlerini anlatacak, zaten hemen bosayim seni tamam diyemezsin yine de ortada kurtarilacak bi evlilik var mi ona bakarsin tavsiyeler verirsin :-) Uyusturucudan hapse girmis adama tavsiyeler verirsin adam etmeye calisirsin. Ondan br daha kullanmayacagima dair soz alir onu bir ise sokarsin. Hayatla ic icesin yani. Ama kisiligine de bagli merhamet sahibiysen olur bunlar :-) ha bir de hic okumamis adam gelir sana hesap sorar :-) sen yanlis yapmissin der :-) bir de baska avukatlara danisip senin acgini bulmaya calisir :-)

evet klinik psikolojide yüksek lisans yapınca açabiliyorsun yerini ancak belirgin bir yasası da yok psikologluğun ancak klinik psikolog olursan adamdan sayıyor devlet. açık çok fazla hele ki eğitim alanında bu yüzden daha çok pdr tercih ediyorlar direkt atama olsun, garanti iş olsun diye ancak insanlarla uğraşmayı severim, anlamak isterim, hoşgörülü ve sabırlıyım, farklı şeyler görmeyi severim dersen psikoloji seçmeni tavsiye ederim. sevene çok zevkli bölümdür. dersler eziyet gibi gelmez en azından. yapmak zorundaymışsın hissi vermez. bir sürü de alt dalı var endüstri, klinik, psikometri, psikofizyoloji vs gibi. ama tavsiyem gönül koyduysan kolay olmadığını bil yüksek lisansını eline almaya çabala. ben daha ileri gidip doktorasını da istiyorum tabi şimdi atıp tutmak kolay bakalım ne olacak zaman içinde :1: süpervizyon eğitimini de aldın mı oh miss :)) bir de sürekli orda burda seminerler, kurslar açılıyor gündemi takip etmek lazım. mesela parayı veriyorsun kuruma belli konularda uzmanlaşmak için eğitimler alıyorsun. dinamik olmalısın yani ama gidip bir hastahanede oturayım istiyorsan bunlara katlanmana gerek yok, kpssden geçerli puanı aldın mı gidersin anlattıklarım daha çok danışma yapmak isteyenler içindi inşallah gönlünden geçen olur güzelim :34:

Son düzenleme:
Back