Psikoloji okumak istiyorum !!

Nero_srk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
3
1
27
Merhaba arkadaşlar . Lise son sınıf ogrencisiyim. Belki karar vermek için çok geç kaldım sınava çok az bi zaman kaldı ama ben hala hangi bölümü istedigimi bilmiyorum. Gönlümden geçen psikoloji ama her sitede farklı yorumlar okuyorum. Bazı yorumlar beni korkutuyor. Siz psikoloji bölümü hakkında ne dusunuyorsunuz??

çok güzel bir bölüm ama iyi bir yere gelebilmek için yüksek lisans şart. o yüzden aynı tıp gibi 6 seneyi gözden çıkarmak zorundasın. ona göre kararını ver :)

Baskalarinin ne dedigine degil
Kendi icinden geçene bak
Önemli olan senin ne istedigin o bolumu okuyacak olan sensin

Atanma sorunu var amaa haberin Olsun canım. İkinci sınıfa geçtim kıbrısta bir vakıf üniversitesindeyim.

Yüksek lisans ücretleri çok yüksek psikolojinin. ama avantaj olarak psikoloji okuyup çok fazla alanda çalışılabilir. Formasyon alıp öğretmenlik yapılır, şirketlerde çalışılabilir, akademisyen olunabilir, klinik alana yönelinebilir.
Psikoloji okumak çok zevkli. Ama ileride iyi paralar kazanmak zor, çok emek istiyor. Bir de eğitimleri çok pahalı. Terapi eğitimi yüksek lisans eğitimi bunlar ciddi bir ekonomik güç istiyor.

Bir psikoloji öğrencisinin sözleri bunlar.

Bende psikoloji öğrencisiyim kaçıncı senen?

başkalarının dediğine baksaydın öylece oturur kalırdık evde. başkalarını takip etme, sen kendi yolunu çiz imkansızı başar onlar seni takip etsin. ennn önemli şey yaptığın şeyi sevmektir. ne para ne pul.. severek yapmıyorsan mutsuz yaşarsın. kişiliğini, huylarını, ilgilerini ölç tart. insanları gözlemlemeyi, onları dinlemeyi, anlamayı, yardım etmeyi seviyorsan, ikna yeteneğim var, sıcakkanlıyım diyorsan, gerisini boşver. insan hayallerini yaşamalı.

ne gibi kötü şeyler diyorlar ki? zor mu diyorlar e kusura bakma başarı merdivenleri yata yata çıkılmıyor. pahalı mı? eğitim tabi ki maddi imkan isteyecek. tıp mühendislik gibi bölümlerin kitap ücretleri de pahalı. ondan zaten kaçış yok. ben öğretmenlik okudum, para olarak çok zorlamadı istiyorsan onu seçebilirsin :) iş imkanı dersen, zaten ilerde branşlara ayrılıyor psikoloji. ister hastane ister okul ister cezaevi istediğin yerde çalış. hatta akademik kariyer yap git yurtdışına oh mis :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…