Psikoloji eğitimi almış durumuma teşhis koyabilecek bir arkadaş var mı???

pismanperi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
328
269
103
Merhaba, daha önceki konularımda burada ki arkadaşlar oldukça yardımcı oldular bana lakin kendimde önüne geçenediğim gereksiz bir vicdan, aşırı takıntı hali ve yüksek oranda kaybetmesi korkusu var. Ben kendimle baş edemiyorum kendime söz geçireniyorum bir yol arıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var

Yasadiginiz sehirde basvurabileceginiz uzman doktor veya psikolog yok mu?

Yasadiginiz sehirde basvurabileceginiz uzman doktor veya psikolog yok mu?
Elbette var aslında bir kaç tanesine de gittim ancak hep aynı şeyler söyleniyor. Burada daha arkadaşça daha samimi dinlenip cevap verildiğini düşünüyorum orada amaç ticari gibi geliyor

Uzman bi psikologla yuz yuze gorusme yapmalisiniz burda durumunuza teshis koymak pek mumkun degil.

Canım psikolojin bozuk olduğunu düşünüyorsun galiba ama bunu burdan insanların yorum yapmasıyla çözemezsin ki...
Psikolojik destek almalısın...

Uzman bi psikologla yuz yuze gorusme yapmalisiniz burda durumunuza teshis koymak pek mumkun degil.
Yaptım görüşmelerimi ancak dediğim gibi burada daha samimi dostane yaklaşımlar yapılıp fikir beyan ediliyor. Aslında ben tıbbi bir teşhisden bahsetmiyorum elbette manevi yardım ve desteğe olan ihtiyacım dolayısı ile o şekilde yazdım

Canım psikolojin bozuk olduğunu düşünüyorsun galiba ama bunu burdan insanların yorum yapmasıyla çözemezsin ki...
Psikolojik destek almalısın...
Yaptım görüşmelerimi ancak dediğim gibi burada daha samimi dostane yaklaşımlar yapılıp fikir beyan ediliyor. Aslında ben tıbbi bir teşhisden bahsetmiyorum elbette manevi yardım ve desteğe olan ihtiyacım dolayısı ile o şekilde yazdım

Elbette var aslında bir kaç tanesine de gittim ancak hep aynı şeyler söyleniyor. Burada daha arkadaşça daha samimi dinlenip cevap verildiğini düşünüyorum orada amaç ticari gibi geliyor

Psikolojik muayenede sizin konusmanizin hizindan tutun iceri girisiniz oturma sekliniz yuz ifadeniz vs gibi hersey aslinda bir ipucudur..
Yuzyuze gorusme yapmadikca internet uzerinden sadece kafanizi karistirirsiniz.
Ayni seyi soyluyorlarsa hakli olma paylarini da dusunun bi bence..

Sıkıntım şu ki kendinizi ve düşünce şeklinizi değiştireceksiniz diyorlar ancak bunu basıl yapacağıma dair bir beyan yok yani var aslında ancak yapamıyorum düşünce şeklimi değiştiremiyorum

Sıkıntım şu ki kendinizi ve düşünce şeklinizi değiştireceksiniz diyorlar ancak bunu basıl yapacağıma dair bir beyan yok yani var aslında ancak yapamıyorum düşünce şeklimi değiştiremiyorum

Psikoloji oyle uzaktan oynayabilecegim yonlendirebilecegim bir durum degil bu konuda uzman da degilim.. yardim etmeye calisirken sizi yanlis yonlendirmek istemem..
Ama su tavsiyeyi verebilirim. Hekiminize acikca anlamadiginiz yerleri sorun.. bunu nasil yapicam diyin ornek isteyin.. samimi ortami olusturmak sizin elinizde.. sormaktan cekinmeyin.. hekimlerin verecegi tedavi disinda bir psikologla da gorusun..

Teşekkür ederim ilginiz için

Nasıl belirtileri var
1. Si tüm olumsuz yönlerine ve olumsuz olaylara rağmen eski eşimden vageçemiyorum. Vazgeçemediğim gibi sanki hala hayatındaymış gibi yaşamaya çalışıyorum.
2. si çok eski olan ancak sevdiğim bir kıyafet/eşya varsa veremiyorum atamıyorum buna bile bağımlılık geliştiriyorum.
Herseyden önemlisi eski eşimi atamıyorum beynimden içimden bu da zaman zaman çok ağır geliyor bana ve hayattan resmen kopuyorum

Neden olur bu peki?Küçüklükte ne yaşamıştır mesela?

Siz yine de birebir yüz yüze görüşeceğiniz bir uzmandan yardım alın, sanıyorum konuyu okuyacak psikolog, psikiyatr arkadaşlarımızda bana katılacaktır, her hastalık gibi psikolojik hastalıklarda uzaktan teşhis edilemez, tanı konulamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…