• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloji bölümü okuyanlar bir bakar mısınız !

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
Psikoloji bölümü mezunları klinik psikoloji eğitimini de alsa;
hastanelerdeki pozisyonu ne durumda bilen varmı
yani hastanede çalışma imkanı ne kadardır
kpss atanma oranları çokmu?

bu seçenek olmaz ise; öğretmenlik yapabilme şansları varmıdır?

çok sordum kusura bakmayın

Canım ben PDR okuyorum. İlk senem üniversitede(hazırlık)
Benim küçüklükten beri hayalimdi psikoloji.Derken tercih dönemi geldi ve ben psikolojiyi araştırmaya başladım.15 günlük süre zarfında öğrendim ki psikoloji çalışma alanı geniş fakat KPSS'de zor yerleşilen bölüm. (google'a psikoloji kpss atanma puanları yazıp bakarsın)
Sonra Pdr'ye felan baktım. PDR ve Psikolji arasında 2 puan fark vardı zaten. Pdr'nin atanma puanları çok çok düşüktü(kpss)
Ayrıca şöyle düşündüm, adamlar 30 puanla memurluğa alıyorsa demek ki çok ihtiyac var.
Pskolojinin atanma puanları 70 den başlarken Pdr 30'atamış. düşün.
Üstelik Rehberlik öğretmeni olmak daha mantıklı geldi. Maaşıyla,3 aylık tatiliyle(asıl bu cezbetti:D), çalışma saatiyle...
Bi kere sabah 9 akşam 3. Bu arada annem 20 senelik tarih öğretmeni ve 1 yıl önce atanan kuzenimle aynı maaşı alıyor(2.100 civarı)

psikoloji aşamalı bir meslektir.Çalışma hayatın boyunca kendini geliştirmek yeniliklere ayak uydurmak zorundasın..

Psikoloji mezunları öğretmenlik yapamaz bildiğim kadarıyla.
Psikoloji mezunu klinikte çalışabilir.(bir nevi doktor unvanı alır)

Canım ben PDR okuyorum. İlk senem üniversitede(hazırlık)
Benim küçüklükten beri hayalimdi psikoloji.Derken tercih dönemi geldi ve ben psikolojiyi araştırmaya başladım.15 günlük süre zarfında öğrendim ki psikoloji çalışma alanı geniş fakat KPSS'de zor yerleşilen bölüm. (google'a psikoloji kpss atanma puanları yazıp bakarsın)
Sonra Pdr'ye felan baktım. PDR ve Psikolji arasında 2 puan fark vardı zaten. Pdr'nin atanma puanları çok çok düşüktü(kpss)
Ayrıca şöyle düşündüm, adamlar 30 puanla memurluğa alıyorsa demek ki çok ihtiyac var.
Pskolojinin atanma puanları 70 den başlarken Pdr 30'atamış. düşün.
Üstelik Rehberlik öğretmeni olmak daha mantıklı geldi. Maaşıyla,3 aylık tatiliyle(asıl bu cezbetti:D), çalışma saatiyle...
Bi kere sabah 9 akşam 3. Bu arada annem 20 senelik tarih öğretmeni ve 1 yıl önce atanan kuzenimle aynı maaşı alıyor(2.100 civarı)

psikoloji aşamalı bir meslektir.Çalışma hayatın boyunca kendini geliştirmek yeniliklere ayak uydurmak zorundasın..

Psikoloji mezunları öğretmenlik yapamaz bildiğim kadarıyla.
Psikoloji mezunu klinikte çalışabilir.(bir nevi doktor unvanı alır)
yanlış biliyosun bende psikoloji okuyorum. onlara pdr'nin işini bile yapabılıyo. ayrıca 2 puan yok çok daha fazla var. hem kim hastanede çalışmak istemez azcıkta olsa doktor muamelesi görmek istemez. kusura bakmada pdr mezunları okullarda tercih yaptırıyolrlar. ben girmek için çok uğraştım. 2 puan fln değil iyi araştır.:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

Pdr mezunu bir insanın da bu kadar uzak ve bilgisiz olması konuyla ilgili...

Ben bu konuyda daha sonra daha uzun bir yorum yazacağım, kafaya koydum...

Back