"Psikologluk" sizce prestijli bir meslek mi?

esmenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
184
0
116
Bursa

"Psikologluk" sizce prestijli bir meslek mi?Size neler düşündürüyor?Yoksa sıradan bir meslek olarak mı görüyorsunuz?

"Gerçekten" görüşlerinizi almak istiyorum.Benim için önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

bence artık değil ... şimdi herkes psikolog olmuş...
bizim ailede ben psikolog gibi hissediyorum kendimi derdi olan rahatlamak isteyen bana gelir

Tabiki prestijli bi meslek. Psikolog olmak kolay mı? kaç sene okuması var iyi bir psikolog olabilmek için. Bi arkadaş herkes bana gelir konuşmak için demiş bu öyle bir şey mi :)

ikinci bölüm matematiğini yapamadığım için gidemediğim bölüm :) hoş okuduğum bölümü de seviyorum ama bnce psikolog olmak şahane bir meslek ve dert dinleyen herkes psikolog diye bir şey yok. bunun bilimsel temelleri var ve insanların bilinçaltlarına inerek sorunu yüzeysel değil kökten çözmek önemli :) örneğin kendine güveni olmayan bir insanın güvensizlik nedeni 0-2 yaş aralığında yaşadıklarıdan kaynaklanabilir sıradan bir insan bunu anlayamaz

Aynen katılıyorum canım. Bilimsel bişi sonuçta. Sabır gerektiren ayrıca. Senin dertleştiğin insanla psikoloğun konuştuğu şey 1 mi? Bende bu bölümü istiyorum ama büyük ihtimalle olmıycak. Hadi hayırlısı

ben 10 puanla kaçırmıştım :) hayırlısı olsun kaçıncı sınıfsın lys ye girdin mi?

olmaz mı herkesin zaten bi psikolog yada psikiyatrisi ihtiyacı var

halk olarak hiç normal değiliz

psikolokluk yerıne pdr seçsen daha fazla iş imkanın olur!!!..

.

Son düzenleme:
Psikologlar psikiyatrislerin yanında çalışabilecek,kendilerine muayene açamayacak deniliyodu
Hala var mı böyle bişey ?
Düşünmek lazım herşeyi
Şahsi görüşüm çokta prestiji yok gözümde

Son düzenleme:
Prestijli bir meslek elbette..
Ancak psikolog olarak tanıdığım bir kaç kişi kişilik problemleri olan,halüsinasyonlar gören kişilerdi..:44: Mesela tekir kedisi olan bir psikolog tanıdığım ısrarla kedisinin eflatun renk olduğunu iddia ediyordu... Ancak mesleğinde başarılı olduğunu duyuyordum...Terzi kendi söküğünü dikemez misali tabi.....

demek ki her işin bi zararı var hastaları iyileştireceğine psikologu hasta etmişler

Prestijli mi? cevabi kisisine göre degisir.
Ama kisiligi bu meslegi yapmaya müsait olmayan, insanlar sevmeyen, cözüm odakli olmayan,
bencil olan insanlarin yapmamasi gereken bir meslek.
Türkiyede maalesef, ben bu meslek icin uygun muyum, severek yapabilir miyim?
sorusu yerine, hangi meslek havali hangisi daha cok parali diye bakiliyor.
( Tabi bunda mevcut sinav sistemimizin, sosyo-ekonomik sartlarinda katkisi yok degil. )
Dolayisiyla insanlari sevmeyen psikolog, hayvanlari sevmeye veteriner oluyor.

Prestij mi istiyorsunuz o halde cerrah olun

Psikologlar psikiyatrislerin yanında çalışabilecek,kendilerine muayene açamayacak deniliyodu
Hala var mı böyle bişey ?
Düşünmek lazım herşeyi
Şahsi görüşüm çokta prestiji yok gözümde

benim bildiğim kadarıyla çalışma şartları düzenlendi muayene açabildikleri gibi hastanelerde falan da çalışabiliyorlar artık yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılmıştı

tanıdıgım iki psikolog var onlarında bir psikologa ihtiyacı var psikaytr daha iyi bence cunku ilac yazma yetkileri var psikolog dinliyor ki bazılarının hic faydası dokunmuyor herhangi birine bile anlatsam daha faydalı oluyor

+ alanında kendini geliştirirsen çok güzel paralar kazanılan bir meslek saati 200 tl olan psikologlar var büyük şehirlerde..

Benim tanıdığım psikologların da psikiyatriste ihtiyaçları var ....

Insanliga direk hizmet eden, ve profesyonel bir is oldugu icin prestijli. Ha, ben ilgi duymuyorum; o yuzden bana gore ahim sahim birsey degil o ayri.

Ben bu sorunun senin icin neden cok onemli oldugunu merak ettim, merakimi mazur gor. Bizim bu meslegi prestijli gorup gormememiz neden bu kadar onemli olabilir ki? Sen bu isi yapmak istiyorsan, yaparsin. Sadece prestiji var, havasi var diye meslek secip de gercekten istemediginiz bir meslegi yapmayin bence. Baska bir sebebi varsa bilemem tabii.

Psikolog, psikiyatrist, pdr, klinik psikolog, terapisyen, ayrı ayrı anlamlarını bilmiyorum. Sizin düşündüğünüz hangisine uyuyor bilmiyorum ama,

Psikologtan ziyade tercih edilen psikolog psikoloğa prestij kazandırır.

Sıradan meslek değil sıradan psikolog olmamayı istemekten geçer bu.

Disardan duyuldugunda evet oyle prestijli bir meslek..ayni doktorluk avukatlik savcilik gibi..halbuki butun mesleklerin kendine gore dezavantajlarida var..disardan gozuktugu gibi ya da filmlerde izledigimiz gibi seyler degil. Mesela doktorlukta nobetler vs oluyor herkes istemez bu sekilde birseyi meslek hayatinda. Avukatlarin savcilarin bir suru dusmani oluyor…psikologlarinda psikolojileri bozuluyor zamanla diye biliyorum. Tabiiki hepsi icin gecerli degil, ama 1001 turlu dertle ugrasiyorsun..ugrasiyorsun derken dinliyorsun ona gore tavsiye veriyorsun yeri geldiginde..egerki hic birseyi kafaya takmadan aksaminda hayatina devam edebiliyorsan yapabilirsin boyle birseyi..ama benim gibi izledigi filmi bile 3 gun dusunen biri icin tavsiye edilecek bir meslek degil kesinlikle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…