Psikoloğa ne söylesem

Nilu12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
3.789
49
53
Selam hanımlar!dediğiniz üzere kızımı psikoloğa yazdım.ben onu gökte ararken yerde kendi geldi beni buldu.Nasıl buldu?demek oğlum yeni eve taşınınca kreşini de değiştirdi .ilk kızımı okula götürüyorum sonra da oğlanı kreşe.her sabah bu yolun ortasında durur ağlar,bağırır,yürümez insanlar da bize bakır.çok sinirleniyorum .ağlıyor çıldırtıyor beni bağırıyorum ona sakince göz ağartıyorum daha fazla ağlıyor.kızım da bunun yüzünden olmasa da bunun da katkısı var ve okulda kahvaltıya geç kalıyor.kreşte bir öğretmen çocuğu nevroloğa götürmemi istedi.ben de eve geldim doktoruna yzdım bana psikoloğa yönlenmemi önerdi.ücretsiz .bir de ilaç yazdı .oğlumu yazdım psikoloğa.bu sabah da ağlıyor neden yaz değil şimdi(doğum günü yazda)belki de az uyuduğu için böyle sinirli oluyor sabahlrı(gece 12’ de uyur sabah 7:20 de kaldırıyorum)oğlumun derdi belli de kızım için psikoloğa ne söylesem?geçen konudan biliyorsunuz.

Bu geçen konum.kızımla ilgili buraya yazdım

bence mutlaka sorunlu bir aile oldugunuzu ve bu aya kadar 2 cocuk kari koca ayni odada oldugunuzu söyle. sakın atlama çünkü bu bilgi cok onemli. psikolog bu sekilde degerlendirme yapar, ona göre ilgilenir kizinizla
ve cok sevindim psikologa gidecek olmaniza. umarim etkili iyi bir psikologdur iyi gelir çocuklara

Hangi sebeple geldiğimi sorarsa ne cevap vereyim

Çocukların yanında girdikleri cinsel ilişkilerden, o evde dönen dayaktan şiddetten küfürden her şeyden bahsetse keşke ama yok yemez devlet bırakır mı çocukları bunların eline bir deşifre olsalar

Hangi sebeple geldiğimi sorarsa ne cevap vereyim
ogretmeninin size söylediği seyleri soyleyin. utangac oldugunu falan. kalabalik kavga gürültü bir ailede buyuduler, bunun etkisi olabilir mi diyin, doğduğundan beri esimle cocuklarla tek odada yattik sorun olabilir mi diyin, yeni eve ciktik artik hayatimiza sakinlik geldi - çocuklarımın psikolojsiini duzeltmek icin neler yapabilirim diyin. zaten sizinle degil cocukla ilgilenecektir - devaminda o sizi yonlendirir.
sakin korkma, gerilme. psikologlar gerilecek yerler degiller. ben de giderdim gecen senelerde. maddiyatimi duzelteyim yine gidecegim. bence cok guzel bir seu terapi gormek

Kaç yaşında oğlunuz ve kızınız? Doğum günü yaz aylarında olduğu için "neden yaz değil" diye ağlıyorsa bir haftasonu kendisine pasta alın ya da cafede pasta ısmarlayın küçük bir hediye alın. Bak doğum günün gibi şu anda da eğleniyoruz değil mi deyin. Birlikte bu tarz aktiviteler yapıyor musunuz bilmiyorum ama büyük ihtimalle doğum gününde ona verilen ilgi hoşuna gidiyor.

Ben kendim de gitmeyi çok isterim.ama benim için her halde ücretli olur.YouTubeden izliyorum psikolojik videolari

Evet bana diyor namazda dua et Allah’a yaz olsun.doğum günlerinde pasta yaparım sevdiği karakterlerden o yüzden istiyor .o an me söylesem bilemiyorum.neden yaz değil ne zaman yaz olacak sorduğunda haziranda 8 ve 6

Evet bana diyor namazda dua et Allah’a yaz olsun.doğum günlerinde pasta yaparım sevdiği karakterlerden o yüzden istiyor .o an me söylesem bilemiyorum.neden yaz değil ne zaman yaz olacak sorduğunda haziranda 8 ve 6
Aslında çocuğunuz açısından üzücü bir durum. Normal zamanlarda yeterince ilgi göstermiyor musunuz ? Pastayı seviyorsa arada bir küçük bir pasta alabilirsiniz ya da kekin üzerine çikolata sosu döküp bile verseniz mutlu olur. Diğer türlü ilgi görmek için doğum günlerini beklemesi onda travma oluşturur malesef

Hem doğum günlerinde kreşte hediye verirler falan o yüzden orada doğum günleri oluyor bu da istiyor

Hem doğum günlerinde kreşte hediye verirler falan o yüzden orada doğum günleri oluyor bu da istiyor
Nilu ille doğum gününü beklemeyin yapın arada bir temalı pasta. Hediye dediğin de paketleyin küçük bir şey. Oğlunuz yürümeyi bırakıp yolun ortasında duruyorsa kızı eşiniz götürsün bir süre. Kreşe geç kalmayla okula geç kalmak aynı şey değil. Kocanız aynı kıvamdaysa, düzgün insan modundaysa konuşun söyleyin. Bir süre o götürsün kızı.

Ben kızımı psikoloğa götürmeden önce kendim bir seans aldım. Durumu, çocuğun huyunu suyunu ve şikayetçi olduğumuz konuları anlattım. Ama benimki 14 yaşındaydı yani ergenlik belası vardı. Mesela bir örnek, devamlı kalın perdeleri kapatıyordu vampir gibi karanlıkta yaşıyordu. Psikolog önce çocuk doktoruna yönlendirdi bazı testler tahliller istedi. Hormonları düzgün çalışıyor mu, vitamin eksikliği var mı adet nedeniyle demir eksikliği var mı bunlara bakıldı. D vitamini ve demir takviyesi yapıldı ve terapiye öyle başladı. Yalnız sadece çocuk terapi almıyor, anne baba olarak size de görev veriyor. 45 dk çocukla 15 dk sizinle konuşuyor. Biz götürelim doktor düzeltsin olmuyor. Bir çocuk için hiç sağlıklı olmayan ortama doğdular büyüdüler. Bunları anlatın önce. Kalabalıkta mahremiyet özel hayat vs bilmeden büyüdü çocuklarınız. Ve en önemlisi utanırım söyleyemem demeyin, hiç bir şeyi gizlemeyin saklamayın.

İlacı yoksa çocugamı yazdı ne için ?

Gece nasıl 12 de uyur normal değil siz odaya beraber gidip yanında masal okuyup uyutmalsınız

Bugun de söylüyordu.Şubat 23 Rusya’da erkeklerin gunu.o güne özel alacağım pasta.ama o benim yaptıklarımdan ister.mikser daha almadım..evet aynen öyle kreşe geç kalmak okulla aynı şey değil.arada oğlum söylüyor neden ilk ablamı götürüyorsun beni götürsene(fazla yol yürüdüğü için)eşe söyledim.dedi ben yarın götüreceğim.saat 4’de uyudu.sabah da öğlen 2’de kalktı.eşime gelince 14 şubatta bırak hediye almayı,bir şey söylemedi bile.ve ona anladım ki bu hala o adam.bu düzelen değil.ama geçen yıl tebrik etti me hikmetse.hayır ben Ruslarla böyle konularda konuşmaya utanmıyorum.bakalım ne olacak kızı psikoloğa,oğlanı Rusça логопед,дефектолог,психолог’a yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…