Psikoloğa mı gidilmeli psikiyatriye mi ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.923
6.659
Bir yakınımda köpek fobisi var normal bir korku gibi değil 3 4 metre ötede bile olsa asla yanından geçeniyor yaklaştığını düşündüğünde nefesi daralıyormuş yaklaşsa kesin ölüŕüm nefes alamam diyor öyle ki evden çıkamaz oldu sizce psikolog mu çözüm olur yoksa psikiyatri mi nefeste daralma olduğu için bana psikiyatriye gitmeli gibi geldi ama ne yapmak lazım

Bir yakınımda köpek fobisi var normal bir korku gibi değil 3 4 metre ötede bile olsa asla yanından geçeniyor yaklaştığını düşündüğünde nefesi daralıyormuş yaklaşsa kesin ölüŕüm nefes alamam diyor öyle ki evden çıkamaz oldu sizce psikolog mu çözüm olur yoksa psikiyatri mi nefeste daralma olduğu için bana psikiyatriye gitmeli gibi geldi ama ne yapmak lazım
Fobiler için psikolog daha iyi

Sol'da olan sevimli bı köpek aslında ama benim gözüme görünen sağdaki :KK43: arkadaşınizda aynen böyle görüyordur .şu köpekleri sevenlere özeniyorum bikere bile bı köpek dokunduğumu bilmem

Eklentiler

• Screenshot_2021-09-10-17-29-30-271_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-09-10-17-29-30-271_com.android.chrome.jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_2021-09-10-17-30-27-750_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-09-10-17-30-27-750_com.android.chrome.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 37
Aynisi bende var aklım çıkıyor onları görünce çok fena bı durum . ilaçla çözüm olacağını sanmıyorum. Acaba yavru bı köpek beslesek biz buyutsek bu korkuyu yenermiyiz diye düşünmüyor değilim .ama astımim var
Bu tür fobilerde dediğiniz şeye maruz bırakma deniliyor. Ama bildiğim kadarı ile profesyonel şekilde yapılması lazım. :KK43:

Bende de bunun aşı ve iğne versiyonu var ölsem daha az korkarım ben çok tedavi gördüm ama anladım ki
İnsan kendini korktuğu şeye maruz birakmadikca geçmez .

Bende de bunun aşı ve iğne versiyonu var ölsem daha az korkarım ben çok tedavi gördüm ama anladım ki
İnsan kendini korktuğu şeye maruz birakmadikca geçmez .
Biz istemediğimiz sürece maruz kalmicagiz :) ama siz malesef iğneden kacamicaksiniz 🤭kusura bakmayin birazda ağlanacak halimize gülüyorum

Bir psikoloğa danışmakta fayda var. :) Belki faydası olur belli mi olur. Hayvanlar iyi geliyor insana. 💓
Psikiyatriye göründüm anksiyete bozukluğum var köpeklerde de bahsettim 🤭 yolunu değiştirme dedin kadincaz ne desin . korkumin üzerine gitmeliyim ama o yürek yok .surungelerden bile bukadar korkmuyorum ama gel gör ki bu kopisler beni benden alıyor teşekkür ederim desteğin için 🥰

Biz istemediğimiz sürece maruz kalmicagiz :) ama siz malesef iğneden kacamicaksiniz 🤭kusura bakmayin birazda ağlanacak halimize gülüyorum
Öyle valla işte anne olmak için gün aşırı oksapar vurundum kacamiyoruz hayatın her anında var hayvan daha farklı bir durum ama korkular panik ataklar aynı .

kişi kendisi istemedikçe ki istemeyecektir uğraşmayın. yani kendinizi üzüp yormayın boşa. kaçınmanın, hoplayıp zıplayıp yaşamanın bir yolunu bulur o. hayvan fobisi olanların çok çok azı zamanlarını, paralarını o fobiden kurtulmak için harcar. ancak evini, işini, eşini kaybetme durumu olursa ve ya istedikleri bir şeye, kişiye ulaşmanın tek yolu da o hayvana dayanmak olursa yani gerçekten mecbur kalırsa yardım arar. bu duruma kendi istediği için, paşa gönül kriteriyle bir son vermek isteyen azınlıktansa eğer sizin yakınınız önce psikiyatr görsün. durum göründüğü gibi olmayabilir veya bazen bir fobi sadece bir fobi olmayabilir ama her neyse sonuçta ona bir psikolog önerir doktoru.

Sistematik duyarsızlaştırma diye bir yöntem var. Korkusu olanlarda bu yöntemin kullanıldığını biliyorum. Ama arkadaşınız psikoloğa gitse iyi olur. Onunla konuşurlar. Aynı durumda olan bir arkadaşım psikiyatrına durumu anlatmış, bence deşmeyelim bu konuyu altından daha kötü şeyler çıkabilir yanıtı almış.

Bana psikolog gibi geldi. Psikiyatristler daha ağır travmalar, hastalıklarla mücadele ediyor ve antidepresan yardımıyla bunu düzeltmeye çalışıyor.

X