Psikologa aktarım yapmak?

minnoossssssssss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
59
19
30
Çok aktarım yapıyorum psikologuma karşı. Keşke onun kızı olsaydım falan diyorum. Kıskanıyorum kızı ile onu. Acaba bunu nasıl aşabilirim? Fakat bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum. Benim elimde de olan bir şey değil. Acaba bir daha gitmesem mi? Bir de bu durumu anlıyor mu bilmiyorum. Hediye falan gönderiyorum, dmden yazıyorum ınstagramdan. Bunları engellemeye çalışmıyor yani bir şey demiyor teşekkür ediyor sadece. Kızdığı da oluyor güzel bir dille. Doğru olan da bu belki de. Engellemeye çalışsa daha cazip gelir. Veya instagramdan engellese. Çok mu saçmalamadım. Belki de daha yapıcı düşünüp onun terapisttim olduğunu, annem olmadığını düşünmem gerekiyor. Size danışmak istedim

Bence buraya yazdıklarınızı kendisine söyleyip bu durumun sizi rahatsız ettiğini ne yapabileceğinizi sorabilirsiniz.
Seansları sonlandırıp sizi başka bir meslektaşına yönlendirebilir
Aaaa yok çok utanırım. Kendimi suçlu hissediyorum zaten. Ne diyeceğim, size karşı duygularım anneme karşı olan duygularım mı? Veya keşke kızın olsaydım mı? Burada bile kimliğimi saklıyorum. Söyleyemem ki Ama anlıyordur da bence. Çünkü ınstagramdan falan yazmak, hediye göndermek. Bunlar aktarım belirtisi gibi sanki zaten. Yani farklı bir sevgi beslediğim belli sonuçta terapist dışında.

Aktarım yapmak ne oluyor?
Psikologuna karşı, annenize veya babanıza olan duygularınızı aktarma. Yani terapistti anne olarak veya baba olarak görme. Öyle hissetme. Aslında herkese karşı yapıyoruz. Mesela geçmişte olan birini, yeni birisine benzetme ona karşı aynı duyguları beslemek gibi. Duygu aktarımı

Ben burada cok da saglikli bir danisan - danisman iliskisi goremedim sanki. Belki yaniliyorumdur, psikologlar daha iyi bilirler elbette. Ama bu hissettiklerinizi ona soylemez ondan bilgi saklarsaniz size faydali olmasini nasil bekleyebilirsiniz?
Eğer aşamayacak bir duruma gelirsem söylerim diye düşünüyorum. Şuan sağlıklı olmadığını ve bunu değiştirmem gerektiğini biliyorum. Bu bakış açısı ve ona karşı hissettiklerim doğru değil. Ve sağlıklı da değil. Bunu değiştirebilirim, ki bu benim elimde. Hani aşamayacağım bir durum değil. Eğer aşamazsam tabi ki de onunla paylaşacağım

sorunlarınız için para ödüyorsunuz psikoloğa yani buraya yazacağınıza ona anlatmanız daha ekonomik olur

Hayatım sen profesyonel bir hizmet alansın terapistinden. Zaten bu karmaşaları çözebilmek için düzenli olarak para ödüyorsun kendisine. Elbette bu durumu da onunla paylaşman gerek. Ne yapacaksın terapistinle olan sorunları çözebilmek için bir terapiste daha mı gideceksin?

Aktarım ve karşı aktarım terapi sürecinde olağandır ancak bunu terapistinizle paylaşmanız gerekir. Neden böyle hissettiğiniz üzerinde konuşmanız ve çalışmanız gerekir.
Hediye kabul etmesi çok normal değil bu arada.

Bana normal geldi. Yani hediye vermek istemen iletişim kurmak istemen. Bunu farklı duyguya yoran sensin. Olağan bir durum. İyi dinleyen anlayan birine karşı genelde minnet duygusu olumlu duygular hissedilir zaten :) ama bu ileri dereceyselki öyle anlamadım ben. Yinede korkulacak bşy göremedim. İçiniz rahat etmiyorsa başka psikologa söyleyin

Sizin aldığınız hediyeyi kabul etmesi yanlış bence siz arkadaşı değilsiniz

Ben çok insani gördüm hissettiklerinizi, kendisiyle paylaştığınizda onun da anlayacağını ve size destek vereceğini düşünüyorum, bence bu da tedavi sürecinde atlanmaması gereken bir husus, sürecin bir parçası, yaşadıklarınizi daha doğru anlayabilmesi ve yön verebilmesi açısından bilmesi önemli olabilir.

28 yaşındaymışsınız; bu tür etkilenme ve hayal kurma için geç bir yaş aslında. Psikoloğunuz ve kızı kaç yaşında ?

Yaşadığınız durumu atalarımız "Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünür" diyerek özetlemişler.

Psikolog tecrübem yok ama böyle hayaller kurmanız normal mi acaba? Gerçeklerden kopuk gibi geldiniz bana

24 yaşındayım. Disleksi ve dehb rahatsızlığım var. Özel gereksinimli bir bireyim. Biraz hayal kurma durumum var ne yazik ki

Psikolog tecrübem yok ama böyle hayaller kurmanız normal mi acaba? Gerçeklerden kopuk gibi geldiniz bana
O kadar da gerçeklerden kopma durumum yok. Hayal kurmalarım var. Disleksi ve dehb ötürü muhtemelen. Özel gereksinimli bir bireyim. Duygusallıkta var sanırım o yüzden de duygusal bağ kurmuş olabilirim. Kıskançlık derecesinde tehlikeli bir biçimde hayal kurmalarım vb yok. Gerçeklerden kopm gibi değil. Biraz da çocukca sanırım :) 24 yaşındayım küçükte değilim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…