• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog ve psikoloji okuyanlar buraya...

Psikoloji okumak cok zor mu çap yapmak istiyorum 2 yılda bitirebilir miyim benim bölümüm hukuk ama psikolog olmak istiyorum okuyanlardan cevap bekliyorujmm

Çok kolay bir bölüm olduğunu söyleyemeyeceğim. Eğitim süresi boyunca gelişim, sosyal, bilişsel, klinik gibi alanlarla ilgili dersler görüyorsunuz. Hepsinde farklı farklı öncüler, kuramlar ve teoriler var. Üstün körü bakmakla, derslere arada sırada gitmekle olacak gibi değil. Hukuk daha da zorlu bir bölüm, 2 senede bitirmek çok mümkün olmayabilir ( mümkünse de kesinlikle kolay olmayacaktır). Ama bence danışman hocanızla ve psikoloji bölümünden öğretim görevlileriyle iletişime geçin. Onlar daha net bir şey söylerler.

Konuya yazılalı cok olmus ama ınsallah cevap yazan cıkar :( arkadaslar ben 4 yıllık malıye lısans ve yuksek lınsans mezunuyum ancak hayalım hep psikoloji okumaktı. suanda bebek beklıyorum ve sonrasında daha once calıstıgım alanlara donmekten se hep hayalım olan psikolojı okumayı dusundum. bıraz arastırdım 4 yıllık diger bolumlerden mezun olanlar yuksek lısans ve doktora yaparak klinik psikolog olabılıyormus dıye duydum ancak psikologlar dernegını aradıgımda yuksek lısansa alınsanız da doktorada sıkıntı cıkıyor en ıyısı sıfırdan psikolojı lısans okumak dedı . fakat trigonometrı, turev vs ben hepsını unuttum 33 yasındayım. sınav ebnım zamanımda tek ayaklıyken sımdı 2 basamaklı. devlet unıversıtelerını tutturamam dıye dusunuyorum ozel unıversıte fıyatları ıse ınanılmaz pahalı, sizce ne yapomalıyım :(

Konuya yazılalı cok olmus ama ınsallah cevap yazan cıkar :( arkadaslar ben 4 yıllık malıye lısans ve yuksek lınsans mezunuyum ancak hayalım hep psikoloji okumaktı. suanda bebek beklıyorum ve sonrasında daha once calıstıgım alanlara donmekten se hep hayalım olan psikolojı okumayı dusundum. bıraz arastırdım 4 yıllık diger bolumlerden mezun olanlar yuksek lısans ve doktora yaparak klinik psikolog olabılıyormus dıye duydum ancak psikologlar dernegını aradıgımda yuksek lısansa alınsanız da doktorada sıkıntı cıkıyor en ıyısı sıfırdan psikolojı lısans okumak dedı . fakat trigonometrı, turev vs ben hepsını unuttum 33 yasındayım. sınav ebnım zamanımda tek ayaklıyken sımdı 2 basamaklı. devlet unıversıtelerını tutturamam dıye dusunuyorum ozel unıversıte fıyatları ıse ınanılmaz pahalı, sizce ne yapomalıyım :(

evet diger bolumlerden basvurabilirsiniz ama bir yil akademik hazirlik okumak zorundasiniz direkt master'a baslayamazsiniz temel bilginiz olmadan. doktora yapmadan psikolog olabilirsiniz. illa doktora da yapmak istiyorsaniz soyle yapabilirsiniz, OSS'ye iyi hazirlanip lisansa girip 4 yil deli gibi calisip super ortalam ile mezun olup direkt doktoraya basvurabilirsiniz. oradan 2 yil kazanmis olursunuz. akademik hazirlik da olmayacak etti 3 yil. bu sekilde sadece 1 yil kaybetmis olacaksiniz lisanstan baslayarak.

evet diger bolumlerden basvurabilirsiniz ama bir yil akademik hazirlik okumak zorundasiniz direkt master'a baslayamazsiniz temel bilginiz olmadan. doktora yapmadan psikolog olabilirsiniz. illa doktora da yapmak istiyorsaniz soyle yapabilirsiniz, OSS'ye iyi hazirlanip lisansa girip 4 yil deli gibi calisip super ortalam ile mezun olup direkt doktoraya basvurabilirsiniz. oradan 2 yil kazanmis olursunuz. akademik hazirlik da olmayacak etti 3 yil. bu sekilde sadece 1 yil kaybetmis olacaksiniz lisanstan baslayarak.

yanıtınız ıcın cok tesekkur ederım, ancak 4 yıllık psikolojı lısansı okumadan 3 yıl ve 1 yılda hazırlık uksek lısnas yaparak doktorasız mezun oldugumda psikolog unvanı alabılıyor muyum emın mısınız acaba?
doktora yapma ısteme amacım ben oyle anladıgım ıcın acıkcası yanı ofis acabılmek ıcın benım sartlarıdma yapmak gerekıyor dıye anladım da ben?

yanıtınız ıcın cok tesekkur ederım, ancak 4 yıllık psikolojı lısansı okumadan 3 yıl ve 1 yılda hazırlık uksek lısnas yaparak doktorasız mezun oldugumda psikolog unvanı alabılıyor muyum emın mısınız acaba?
doktora yapma ısteme amacım ben oyle anladıgım ıcın acıkcası yanı ofis acabılmek ıcın benım sartlarıdma yapmak gerekıyor dıye anladım da ben?

evet master diplomasi ile psikolog unvanini alabiliyorsunuz diye biliyorum, fakat ben yillardir yurtdisinda yasadigim icin su an oradaki sistemi net bilmiyor olabilirim. bunu basvurmak istediginiz okullardan birinin psikoloji bolumune email yolu ile sorabilirsiniz diger turlu ulasacaginiz hicbir bilginin kesinligi olmayacaktir. ben endustriyel psikoloji alanina yoneldim, diger bolumlerden cok kisi vardi benim donemimde; isletme vb. klinik psikoloji alaninin farkli kurallari olabilir. klinik acmak gibi bir fikriniz varsa doktora da yapmalisiniz diye biliyorum. fakat klinik psikoloji masterindan sonra kpss ile hastanelere psikolog olarak atanma sansiniz da olabilir, bu da bir fikir. yalniz daha once de dedigim uzere, ben bu konuya 100% hakim degilim. karar vermeden once mutlaka iyi bir arastirma yapmalisiniz, basvurma ihtimaliniz olan universitelere tek tek ulasip size yol gostermelerini rica edebilirsiniz. simdiden bol sans ve basarilar :)

bu arada ben de psikolog oldugum fakat bir turlu mutlu olamadigim icin kariyer degistirme yoluna gittim. kisa sure once konservatuara yazildim, eylulde ben de okullu oluyorum yani yeniden. opera bolumu okuyacagim. kisacasi hayatta hicbir zaman, hicbir sey icin gec degildir :)

Ben yeditepe psikolojiyi yeni bitirdim. Bir anaokulunda işe başladım. Kendimi bildim bileli bu alanı istedim. Ama derslerinin iyi olması demek bu işte iyi olcağın anlamına gelmez. Sosyal becerilerinin yüksek olması gerekiyor. Birde klinik psikologlukla uzmanlığı olmayan bir psikoloğu karıştırmamak lazım. Sadece lisans mezunu olan bir psikolog asla tanı koyamaz ve tedavi yapamaz. Klinik psikolog olabilmek için 2 yıl daha okuyup masterlı olmak gerekir. Psikolojinin klinik dışında birçok uzmanlık alanı vardır.. Endüstriyel psikoloji, gelişim psikolojisi, adli psikoloji, çevrelsel psikoloji vs.. Klinik psikoloji bnlardan sadece biridir.ama türkiyede psikoloji okumak eşittir terapistlik zannediliyor..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Klinikten yüksek lisans yapamazsın psikoloji lisans mezunu değilseniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benimde hayalim psikoloji okumakti ama olmadi baska bir bölüm okudum. Ahhh ahh acaba yeniden denesem başarabilirmiyim

Bir dönem büyük hayalimdi ama olmadı, sağlık olsun. Güzel bölüm okuyorsunuz kızlar, çok başarılı da olacağınıza eminim :)

Kızlar merhaba ben üniversite okuyorum ama bırakıp psikolojiye geçmeyi düşünüyorum.
Nasıl bir kariyer planlaması önerirsiniz? Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Çok çok istiyorum bu bölümü. İnşallah Allahım nasip eder :)

Back