• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolog/psikiyatriye gidip düzelen var mı?

Ben universite döneminde gitmiştim , bir cemaatin evinde kaliyordum çok zorlu zamanlar gecirmistim. Sonra devlet hastanesinde hem psikiyatra hem psikologa gittim , 8 ay kadar . Gayet de iyiydi. Çok şükür iyi gelmisti bana. Ama bence eğer büyük problemler yoksa insan kendi kendine de yenebilir.

Benim arkadaşım da seans başı 200 tl mi ne veriyormuş ben de ona kızoyorum . O parayla ne gezilir depresyon ne kalmaz :)

200 tl de çokmus ya. Eğer büyük bir sorunu yoksa o parayla gitsin alışveriş yapsın yemek yesin gezsin istanbuldaysa bir deniz kenarına gitsin hiic bir şey kalmaz :)

ilac kullanmadim belki durumum o kadar ciiddi degildi bilmiyorum ama kafamin ici cok yorgun ve bezgindi
ciddi depresyondaydim ve travmami atlatamamistim
pskiologum ozel bi tedavi uyguladi ondan kulanmadim belki de
travmalar icin uygulaniyor dusunurseniz arastirin ismi emdr terapinin
ilaç kullandınız mı peki

merhabalar ben senelerdir randevu alıyorum sonra iptal edip vazgeçiyorum
yani gitmeye üşeniyorum derdimi içimdekileri anlatamıyorum
keşke söyle bir baksa anlayıverse derdimi ama olmuyor

kaç kere gitmeye nıyetlendım yapamıyorum
daha önce bir kere gittim bir kaç sene oluyor doktor benı basından savdı , kapıdan gırer girmez alaycı alaycı '' kaynanan mı , eşin mi '' dedi ve bende hemen cıktım
derdimi anlatamıyorum dinime bağlı bi insanım dualarla düzelmeye çalışıyorum ama olmuyor işin içinden çıkamıyorum

gidip düzelen var mı ?

Ankarada iseniz Mesut Kayalı yı öneririm süper bir dr ablam ve yiğenim önce Allah sonra onun sayesinde hayata döndü devlet hastanesine ilk götürmüştük ağır ilaçlar verdi denekmiş ablam gibi annemde korktu yok böyle olmayacak bu dr u arastırdık bulduk Allah ondan razı olsun müthiş bir dr inanın ki birebir yaşadım ablamı soracak olursanız şu anda yeniden hayata döndü bir buçuk senedir cok şükğr

ilac kullanmadim belki durumum o kadar ciiddi degildi bilmiyorum ama kafamin ici cok yorgun ve bezgindi
ciddi depresyondaydim ve travmami atlatamamistim
pskiologum ozel bi tedavi uyguladi ondan kulanmadim belki de
travmalar icin uygulaniyor dusunurseniz arastirin ismi emdr terapinin
heh işte bendeki resmen travma diyebilirim
geçmişte bir şey var ve ordan cıkamıyorum atlatamıyorum

Ankarada iseniz Mesut Kayalı yı öneririm süper bir dr ablam ve yiğenim önce Allah sonra onun sayesinde hayata döndü devlet hastanesine ilk götürmüştük ağır ilaçlar verdi denekmiş ablam gibi annemde korktu yok böyle olmayacak bu dr u arastırdık bulduk Allah ondan razı olsun müthiş bir dr inanın ki birebir yaşadım ablamı soracak olursanız şu anda yeniden hayata döndü bir buçuk senedir cok şükğr
sagolun ama ankarada degılım

100 lira ile başlamıştım,şu ara 120 liraya çıktı. En az 1 saat kalıyorum psikiyatristle birlikte,seansı uzatma hakkım var durumuma göre. Para durumunda şöyle bir güzellik var,ayda bir gidiyorum doktora,bir ay ücret verirken diğer ay ücretsiz gidiyorum,yani tek seans 60 liraya gelmiş oluyor. Kontrollerim zaten ücretsiz oluyor

merhabalar ben senelerdir randevu alıyorum sonra iptal edip vazgeçiyorum
yani gitmeye üşeniyorum derdimi içimdekileri anlatamıyorum
keşke söyle bir baksa anlayıverse derdimi ama olmuyor

kaç kere gitmeye nıyetlendım yapamıyorum
daha önce bir kere gittim bir kaç sene oluyor doktor benı basından savdı , kapıdan gırer girmez alaycı alaycı '' kaynanan mı , eşin mi '' dedi ve bende hemen cıktım
derdimi anlatamıyorum dinime bağlı bi insanım dualarla düzelmeye çalışıyorum ama olmuyor işin içinden çıkamıyorum

gidip düzelen var mı ?

Psikoterapi alabilirsiniz ama şunu soylim mümkün olduğunca ilaç kullanma.hiçbiri seni iyileştirmek için değil günü kurtarıyor ve beyin yapina verdiği hasarı söylemeye bile gerek yok.(Tabi cok kritik olan kisilerin etrafina olum sacan intihar eden vs kisilerin acil degisim icin ihtayaclari olabilir.)Muhtemelen yoğun düşünceler arasında boguldugun bi donemdesin ya geçmişte olan olaylar ofkeler ya gelecekteki hayaller kaygilar. Bir çok probleme tek ilaç niyetine şunu söyleyebilirim.Şuanda şimdiki zamanda hiç sıkıntı yok farkında misin eğer şuan bi felaket gerceklesmediyse.Herkes hayatına devam ediyo sen yasiyosun nefes alabiliyosun en önemlisi.yanı demek istedigim seni üzen şey şimdiki saniye değil.Ozaman düşüncelerimizi ehillestirmemiz gerekiyo.hepsi bu.bunun içinde yöntemler var dusuncelerini senden ayriymis gibi izlemen sessiz bi köşede sakince rahat nefesler alarak sanki düşünen senden apayrı onu izleyen huzurlu bi insan gibi.burda kısaca söz ettim.ilgilenmek istersen bu yazıya bak bu kişiyi takip et.ozaman belki psikologada gerek kalmaz sen sana yetersiz.tek ihtiyacın olan düşüncelerine dışardan bakabilecek başka bi göz işte oda sensin.
https://holyharmony.wordpress.com/2010/03/08/osho-farkindalikgecmisi-yakan-ates/

Çok şükür anksıyete ve depresyonu atlattım cok zordu.. Ben psikolog kübra gazez ile atlattım amerıkan hastanesındeydı şimdi klinikte..

Back