• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolog/psikiyatriye gidip düzelen var mı?

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
333
Antalya
merhabalar ben senelerdir randevu alıyorum sonra iptal edip vazgeçiyorum
yani gitmeye üşeniyorum derdimi içimdekileri anlatamıyorum
keşke söyle bir baksa anlayıverse derdimi ama olmuyor

kaç kere gitmeye nıyetlendım yapamıyorum
daha önce bir kere gittim bir kaç sene oluyor doktor benı basından savdı , kapıdan gırer girmez alaycı alaycı '' kaynanan mı , eşin mi '' dedi ve bende hemen cıktım
derdimi anlatamıyorum dinime bağlı bi insanım dualarla düzelmeye çalışıyorum ama olmuyor işin içinden çıkamıyorum

gidip düzelen var mı ?

Sonucta hekimler bizim ruh ve beden sağlığımız icin varlar...doktordan doktora fark var.bir sorununuz varsa iyi bir hekime gidip tedavi olmanızı öneriyorum.önemli olan düzenli ilac kullanmanız.

Sonucta hekimler bizim ruh ve beden sağlığımız icin varlar...doktordan doktora fark var.bir sorununuz varsa iyi bir hekime gidip tedavi olmanızı öneriyorum.önemli olan düzenli ilac kullanmanız.
işte inanın ki senelerden beri randevu alıyorum sonrada ne faydası olacak dıye gıtmıyorum
bı donem gıttım lustral kullandım ama bı fayda gormedım
daha sonra kendılıgımden bıraktım gıtmeyı cunku evden dısarı bıle cıkamayacak kadar bunalımdaydım dısarı cıkıp kımseyı gormek ıstemedım
yanı gıdıp derdımı anlatmaya usenıyorum
ve anlatma yetenegımde yok buradakı konulara bakıyorum mesela mıllet ne guzel yazmıs derdını ıkı kelıma ıle anlatmıs
ben anlatamıyorum ıcımdekılerı

O ilaçları en az 6 ay kullanmanız lazım. Birkaç ayda sonuç göremezsiniz. Sadece ilaçlar da değil. Terapi de yanında şart. Ben 8 ay ilaç kullandım ve faydasını gördüm artık geçmişe değil geleceğe bakıyorum. Tavsiyem araştırın iyi bir hekime gidin.

işte inanın ki senelerden beri randevu alıyorum sonrada ne faydası olacak dıye gıtmıyorum
bı donem gıttım lustral kullandım ama bı fayda gormedım
daha sonra kendılıgımden bıraktım gıtmeyı cunku evden dısarı bıle cıkamayacak kadar bunalımdaydım dısarı cıkıp kımseyı gormek ıstemedım
yanı gıdıp derdımı anlatmaya usenıyorum
ve anlatma yetenegımde yok buradakı konulara bakıyorum mesela mıllet ne guzel yazmıs derdını ıkı kelıma ıle anlatmıs
ben anlatamıyorum ıcımdekılerı
Bu sekilde daha cok yıpratırsınız kendinizi...bir an önce iyi olmak istiyorsanız iyi bir doktora gidin.

O ilaçları en az 6 ay kullanmanız lazım. Birkaç ayda sonuç göremezsiniz. Sadece ilaçlar da değil. Terapi de yanında şart. Ben 8 ay ilaç kullandım ve faydasını gördüm artık geçmişe değil geleceğe bakıyorum. Tavsiyem araştırın iyi bir hekime gidin.
benim de sorunum geçmişimle
söküp atamıyorum geçmişimi silemiyorum içimden
5 sene önce olmuş olayları daha dün olmuş gibi kafamdan atamıyorum

Ekim 2014 ten beri gidiyorum hem terapi hem ilaç tedavisi görüyorum. Okuldan ve aileden bunaldigim bir dönemde gitmiştim,baktım fayda görüyorum başka şeyleri de rahatlıkla konuşuyorum devam ettim ve de ediyorum. Ilaclarimin biri 5 mg biri 0.5 mg,bana iyi gelen daha çok terapi oldu. Devlet hastanesine bir kez gitmiştim hiç memnun kalmadim açıkçası daha çok depresyona sürükledi oradaki doktor. Su an özel doktora gidiyorum,parayı verince zaten bir rahatlama geliyor :p

benim de sorunum geçmişimle
söküp atamıyorum geçmişimi silemiyorum içimden
5 sene önce olmuş olayları daha dün olmuş gibi kafamdan atamıyorum

Size burda kimse yardım edemez. Hayatınızı değiştirip değiştirmemek sizin elinizde. İyi bir hekim ve psikolog araştırın. İlk adımı atarsanız gerisi kolay ama dediğim gibi daha sonra geçip giden yıllarınıza üzülürsünüz.

pekı siz özele mi gittiniz ?
ben devlete gitmek durumundayım
ve eşimden gizli gideceğim

Ekim 2014 ten beri gidiyorum hem terapi hem ilaç tedavisi görüyorum. Okuldan ve aileden bunaldigim bir dönemde gitmiştim,baktım fayda görüyorum başka şeyleri de rahatlıkla konuşuyorum devam ettim ve de ediyorum. Ilaclarimin biri 5 mg biri 0.5 mg,bana iyi gelen daha çok terapi oldu. Devlet hastanesine bir kez gitmiştim hiç memnun kalmadim açıkçası daha çok depresyona sürükledi oradaki doktor. Su an özel doktora gidiyorum,parayı verince zaten bir rahatlama geliyor :p

Ne kadar veriyorsunuz bir seansa sorması ayıp, bir de ne kadar sürüyor tek seans??

pekı siz özele mi gittiniz ?
ben devlete gitmek durumundayım
ve eşimden gizli gideceğim

Benim ki üniversitenin sağlık merkeziydi devlet ama özel gibi ilgileniyorlar. Malesef devlette en fazla ilaç yazarlar ama ilaç en önemli parçası. Psikologa gidebilecek durumunuz yoksa siz kendi kendinizin psikologu olacaksınız. Ben de gitmemiştim ama bu yıl ona başlayacağım. Çok zor değil sizin elinizde.

Ne kadar veriyorsunuz bir seansa sorması ayıp, bir de ne kadar sürüyor tek seans??
100 lira ile başlamıştım,şu ara 120 liraya çıktı. En az 1 saat kalıyorum psikiyatristle birlikte,seansı uzatma hakkım var durumuma göre. Para durumunda şöyle bir güzellik var,ayda bir gidiyorum doktora,bir ay ücret verirken diğer ay ücretsiz gidiyorum,yani tek seans 60 liraya gelmiş oluyor. Kontrollerim zaten ücretsiz oluyor

ben ergenlik donemini cok zorlu gecirdim ailem yuzunden ..
babamdan cok dyak yrdim vs sonra tabi psikolojim alt ust
psikologa gittim duzeldim coksukur
cunku o dayaklar bende travma yaratmisti..
iyilesmek insanin zihminin rahatlamasi super
tek kotu yani simdi en ufak sikintim olsa psikologa gidesim geliyor :))
merhabalar ben senelerdir randevu alıyorum sonra iptal edip vazgeçiyorum
yani gitmeye üşeniyorum derdimi içimdekileri anlatamıyorum
keşke söyle bir baksa anlayıverse derdimi ama olmuyor

kaç kere gitmeye nıyetlendım yapamıyorum
daha önce bir kere gittim bir kaç sene oluyor doktor benı basından savdı , kapıdan gırer girmez alaycı alaycı '' kaynanan mı , eşin mi '' dedi ve bende hemen cıktım
derdimi anlatamıyorum dinime bağlı bi insanım dualarla düzelmeye çalışıyorum ama olmuyor işin içinden çıkamıyorum

gidip düzelen var mı ?

100 lira ile başlamıştım,şu ara 120 liraya çıktı. En az 1 saat kalıyorum psikiyatristle birlikte,seansı uzatma hakkım var durumuma göre. Para durumunda şöyle bir güzellik var,ayda bir gidiyorum doktora,bir ay ücret verirken diğer ay ücretsiz gidiyorum,yani tek seans 60 liraya gelmiş oluyor. Kontrollerim zaten ücretsiz oluyor

Aslında çok çok iyi, ben de istiyorum. Aslında benim çok büyük derdim yok ama hayatı zindan eden kaygılarım var. Keşke iyi bir doktor bulabilsem ama çoğu insanda fayda göremedim diyor, doktorlar bunu paraya dökmüş durumda, yardım etmek yerine ilaç verip duruyorlar.

Aslında çok çok iyi, ben de istiyorum. Aslında benim çok büyük derdim yok ama hayatı zindan eden kaygılarım var. Keşke iyi bir doktor bulabilsem ama çoğu insanda fayda göremedim diyor, doktorlar bunu paraya dökmüş durumda, yardım etmek yerine ilaç verip duruyorlar.
Benim de kaygı ve takıntı problemim var. Takıntılardan kurtuldum gibi bir şey . Kaygılar da inşallah geçecek. Ilac ben kullanmak istediğim için öylesine yazdı doktorum,ki dozlari oldukça düşük :) kullanmak isteme sebebim de,ilaç icince sanki 'evet tamam bugün sorunsuz geçecek superim' diye avutuyorum kendimi :) sevgilim de aynı doktora gidiyor,doktor ikimizi de tanıdığı için daha kolay yorum yapıp yardım edebiliyor ikimize de

ben ergenlik donemini cok zorlu gecirdim ailem yuzunden ..
babamdan cok dyak yrdim vs sonra tabi psikolojim alt ust
psikologa gittim duzeldim coksukur
cunku o dayaklar bende travma yaratmisti..
iyilesmek insanin zihminin rahatlamasi super
tek kotu yani simdi en ufak sikintim olsa psikologa gidesim geliyor :))

ilaç kullandınız mı peki

Para ağırlık yapıyor tabi insan verince rahatlıyor :)

Back