merhabalar, 13 aydır yaygın kaygı bozukluğu ve depresyon şikayetleriyle terapiye gidiyorum yaklaşık 30-35 seans olmuştur. EMDR ve bilişsel terapi alıyorum, başlangıç aşamasına göre iyiyim ama hala kaygımın tetiklendiği durumlar oluyor. aslında psikologumla güzel bir iletişim kurdum ama süreç çok yavaş ilerliyor, 10 günde 1 gidiyorum (50dk seans). psikologumun yoğunluğundan randevu bulmakta da zorlanıyorum, belki 1,5 ay kadar önceden randevu alıyorum o derece yoğun. sürecin yavaş gitmesi, hala tetikleniyor olmam, sürecin hala devam edecek olması(çalışmamız gereken bikaç konu da var) vb psikologumla devam etme motivasyonumu düşürüyor. Yaşadığım yerde bir başka EMDR eğitimli uzman olduğunu öğrendim ve haftada 2 seans bile yaptığını, seans süresinin 90ar dakika olduğunu duydum. Acaba diyorum onunla mı devam etsem? Yeni bir psikolog sürece yeniden başlamak gibi olacak, o konuda düşündürüyor. sonuçta 13 aydır maddi manevi bi emek verdim ama psikologumla da devam edersem belki 1 yıl daha uzayacak. artık tamamen iyileşmek ve kaygılarımdan tetiklenmemek istiyorum , çözümsüz bir derdim var ve ben çözemeyeceğim gibi hissediyorum çok kararsız kaldım, fikir verebilecek bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı