• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatristin uyarısı

Ne mezunu bu arkadaş ya uzaktan mı okudu pandemide? Dehb li çocuğu ben kuzenimde gördüm bizzat, bunun alakası yok
Direkt psikiyatrist. Uzmanlığının son senesi yanlış bilmiyorsam.Bence de alakası yok ama onun kastettiği şey ne anlamadım hala
Kız çocukları genelde çok konuşkan oluyor bence hiç bir sorun yok hatta super demekki zeki bir çocuk başka belirtileri varmı mesala başka çocuklarla iletişim kurabiliyor mi oyun oynayabiliyorum yada yerinde duruyormu eğer bunlar da bir sorun yoksa gerek yok boşuna kuruntu yapmayın
Ya annem diyor ki, sizde öyleydiniz 6 aylıkken baba dede demeye başlayıp 1 yaşında konuştunuz. Gerçekten erkek kardeşim benden 12 yaş küçük hatırlıyorum 3 aylıkken dişi çıktı 8 aylıkken yürüdü, erken konuştu. Hani zeki diyemem ama demek ki gelişimimiz hızlı ilerliyor. Kızım çok iyi iletişim kurar, kuzenleri var 4 5 yaşlarında onlarla kendisi oyun kurup oyuna dahil eder, oyunu o yönlendirir. Haklısınız bence de anormal bir durum yok

Zaten sürekli çocuk gelişimlerinde cocuklara şüpheyle bakılması ailelerin tedirgin edilmesi hiç hoşuma gitmiyor cocuk 2 3 yaşına gelene kadar bir sürü şüpe ve kaygıyla yaşıyor bir kaç davranıştan cıkarılan sonuçlar ve kıyaslama hele hele bu zamanda herseyin cok üzerine gidiliyor gerek yok insanların tespit ve teşisleri kendine saklasın arkadas eş dost akraba hele hiç olumsuz yorum yapmaya hakkı yok
Doğru diyorsunuz ben şimdiye kadar annem dahil söyleyen hiçkimseyi sallamadım. Ama uzman söyleyince bi tık kafam karıştı.
Gitmeniz gerekse çelişkide kalmazsınız inanın.
Benim oğlum dehbli, idare edemediğimiz noktada gittik, daha hafif seyretse gitmezdik.
Var mı yok mu diye düşünmeye gerek bile yok, bir gün ihtiyaç hissedersiniz gidersiniz ama şu an her şey yolunda.
haklısınız. Ki ben psikolojik danışmanım, yani şimdiye kadar onlarca dehb öğrenci yönlendirdim psikiyatriste. Az çok ayırt ediliyor dediğiniz gibi sorun olsa direkt aile anlıyor anormalliği

Direkt psikiyatrist. Uzmanlığının son senesi yanlış bilmiyorsam.Bence de alakası yok ama onun kastettiği şey ne anlamadım hala

Ya annem diyor ki, sizde öyleydiniz 6 aylıkken baba dede demeye başlayıp 1 yaşında konuştunuz. Gerçekten erkek kardeşim benden 12 yaş küçük hatırlıyorum 3 aylıkken dişi çıktı 8 aylıkken yürüdü, erken konuştu. Hani zeki diyemem ama demek ki gelişimimiz hızlı ilerliyor. Kızım çok iyi iletişim kurar, kuzenleri var 4 5 yaşlarında onlarla kendisi oyun kurup oyuna dahil eder, oyunu o yönlendirir. Haklısınız bence de anormal bir durum yok
Canınızı sıkmayın bile çocuğunuz gayet sağlıklı benimde üç yaşına girecek oğlum var bazen bir kelime söylüyor bana şok oluyorum olabiliyor gelişimi çok iyi masallah

bence o diyene söyleyin kendi gitsin psikiyatriye ..çocuk normal şimdiki çocuklar daha zeki daha algıları açık çağın çocukları bunlar ..benim oğlumda 13 aylıkken 10 kadar sayıyor ve bütün renkleri biliyordu hatta 10 dan fazla hayvanın sesini çıkarabiliyordu ben hiç onun farklı olduğunu düşünmedim bazı çocuklar daha geç konuşur bazıları erkenden konuşabilir
başka başka sorunlar olduğunda zaten çocuk kendini belli eder

ayni ozelliklerle oglumuz dehb ? seklinde takip ediliyor.bizi de psikiyatrist arkadasimiz uyarmisti cocuk psikiyatri onayladi .uzmanlik alani bu olan bir kisi soylediyse ciddiye almak lazim diye dusunuyorum
dehb nin cok farkli duzeyleri var cunku bize normal gelen uzmanina farkli gelen davranislar olabiliyor

Merhabalar, 25 aylık kızım var. kızım 1 yaşına girdiğinde konuşmaya başlamıştı. 18 aylıkken akıcı ve 4-5 kelimeleri cümlelerle konuşuyordu. 12 aylıkken gittiğimiz evde gördüğü ve yaşadığı olayı 18 aylıkken gittiğimizde hatırlayıp bana sormuştu. Hafızası şaşırtıcı derecede iyi. Dün psikiyatrist bir arkadaşla otururken kızımın şarkı söylediğini farketti. Aaa ezberlemiş dedi, bende neredeyse çoğu çocuk şarkısını ezbere bildiğini, hatta yabancı dilde şarkıları da birkaç defa dinledikten sonra ezberlediğini söyledim. Zaten kızım sonra diğerlerini de söyleyince, arkadaşım çocuk psikiyatristine götür bu çok normal bir durum değil, bir sorun olabilir dedi. Nasıl bir sorun dedim, dehb gibi birçok sorun olabilir değerlendirilmesi lazım seni korkutmayayım dedi. Çok işkillendim. Şimdiye kadar kızıma herhangi bir şey öğretme girişimim hiç olmadı. ne öğrendiyse veya yapıyorsa ya gördüğü için ya da kendi kendine öğrendi. Ne gibi bir sorundan bahsetmiş olabiilir bu arkadaş, gerçekten psikiyatriste götürmeme gerek var mı?
Gelişimin normal şekilde ilerlemesi gerektiği için psikiyatr arkadaşınız için bişey fazla gelmiş olabilir,herşeyin azi da çoğu da zarar biliyorsunuz,bence bir doktora daha götürün içiniz rahat etsin,bazen bizim göremediğimiz normal gelen birşeyi dışarıdan bir göz daha net görebiliyor , yanlış anlamayın da çocuğunuz anlattiginiza göre normal ama dediğim gibi bizim göremediğimiz başkasının gördüğü bir durum olabiliyor

ayni ozelliklerle oglumuz dehb ? seklinde takip ediliyor.bizi de psikiyatrist arkadasimiz uyarmisti cocuk psikiyatri onayladi .uzmanlik alani bu olan bir kisi soylediyse ciddiye almak lazim diye dusunuyorum
dehb nin cok farkli duzeyleri var cunku bize normal gelen uzmanina farkli gelen davranislar olabiliyor
Tanıyı ne zaman aldı? ve hangi tanı kriterlerini karşılıyor mesela oğlunuz?

Gelişimin normal şekilde ilerlemesi gerektiği için psikiyatr arkadaşınız için bişey fazla gelmiş olabilir,herşeyin azi da çoğu da zarar biliyorsunuz,bence bir doktora daha götürün içiniz rahat etsin,bazen bizim göremediğimiz normal gelen birşeyi dışarıdan bir göz daha net görebiliyor , yanlış anlamayın da çocuğunuz anlattiginiza göre normal ama dediğim gibi bizim göremediğimiz başkasının gördüğü bir durum olabiliyor
Zaten beni işkillendiren bir uzmanın uyarısı oldu. Yoksa çevreden birinin birşeyler demesini ben umursamam

Valla ben de yorumlara katılıyorum şimdiki çocuklar çok zeki, arkadaşınızın bir çocuğu yok sanırım. Artık gelişimlerinin geçmişe göre farklı olduğunu yakından görüp gözlem yapmamış.
Elbette uzman görüşü önemli bir gidin ama bir şey çıkmazz🙈
Bence kızınız çok akıllı dehb falan değil.
Dehb bir öğrencim vardı yani psikologlar ilk görüşte söyledi. Asla oyun kuramıyor kursa bile bağır çağır kavga ile hep onun istediği olacak, kendini bağırarak ifade ediyor, kulaklarını tıkayıp çığlık atıyor, yemek yemeyi reddediyor, yaşıtlarından çok çok geride konuşuyor dil gelişimi inanılmaz düşük. Etkinlik desen hak getire…

Tanıyı ne zaman aldı? ve hangi tanı kriterlerini karşılıyor mesela oğlunuz?
aslinda suan tam tani almadi yasindan dolayi takip ediliyoruz.bizim gorebildigimiz hareketli bir cocuk ama duzen bozucu davranislari yok .cok zeki ama esim de Turkiye dereceli bir insan oldugu icin babasina cekmis demistim .simdilik bir sorunumuz yok ama ilerleyen yaslarda ilac vs olabilir dendi

aslinda suan tam tani almadi yasindan dolayi takip ediliyoruz.bizim gorebildigimiz hareketli bir cocuk ama duzen bozucu davranislari yok .cok zeki ama esim de Turkiye dereceli bir insan oldugu icin babasina cekmis demistim .simdilik bir sorunumuz yok ama ilerleyen yaslarda ilac vs olabilir dendi
demek istediğim sizi psikiyatriste gitmeye yönlendiren davranışları neydi mesela? Benim kızım hiç oturmaz. Gün içinde belki 10 dk ya oturu ya oturmaz. Yemek yerken bile dolaşarak ayakta. Oturup bişey izlemez mesela dolaşır hep hiçbişey yapmasa bile yürür. Zeka konusunda yani zeki mi bilmiyorum ama ezberi hafızası inanılmaz kuvvetli

demek istediğim sizi psikiyatriste gitmeye yönlendiren davranışları neydi mesela? Benim kızım hiç oturmaz. Gün içinde belki 10 dk ya oturu ya oturmaz. Yemek yerken bile dolaşarak ayakta. Oturup bişey izlemez mesela dolaşır hep hiçbişey yapmasa bile yürür. Zeka konusunda yani zeki mi bilmiyorum ama ezberi hafızası inanılmaz kuvvetli
Aslinda biz psikiyatriste gitmeyi dusunmemistik bizi rahatsiz eden pek bir sey yoktu hala yok.arkadasimiz eriskin psikiyatristi o bize soylemisti hareketli oldugu icin .oglum uykuyu pek sevmez,gunduz uykusunu cok erken birakti mesela.oyuncaklarla uzun sure oynamaz bir dolasir gelir devam eder oynamaya gibi seyler var

Back