Merhabalar, 25 aylık kızım var. kızım 1 yaşına girdiğinde konuşmaya başlamıştı. 18 aylıkken akıcı ve 4-5 kelimeleri cümlelerle konuşuyordu. 12 aylıkken gittiğimiz evde gördüğü ve yaşadığı olayı 18 aylıkken gittiğimizde hatırlayıp bana sormuştu. Hafızası şaşırtıcı derecede iyi. Dün psikiyatrist bir arkadaşla otururken kızımın şarkı söylediğini farketti. Aaa ezberlemiş dedi, bende neredeyse çoğu çocuk şarkısını ezbere bildiğini, hatta yabancı dilde şarkıları da birkaç defa dinledikten sonra ezberlediğini söyledim. Zaten kızım sonra diğerlerini de söyleyince, arkadaşım çocuk psikiyatristine götür bu çok normal bir durum değil, bir sorun olabilir dedi. Nasıl bir sorun dedim, dehb gibi birçok sorun olabilir değerlendirilmesi lazım seni korkutmayayım dedi. Çok işkillendim. Şimdiye kadar kızıma herhangi bir şey öğretme girişimim hiç olmadı. ne öğrendiyse veya yapıyorsa ya gördüğü için ya da kendi kendine öğrendi. Ne gibi bir sorundan bahsetmiş olabiilir bu arkadaş, gerçekten psikiyatriste götürmeme gerek var mı?