Psikiyatri sorunum

damlayicik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
31
7
1
bugün uyku, şiddetli stres ve endişe konusu için psikiyatriye gittim. derdimi anlattım. beni dinledi. özellikle ailemden bahsetmedim ki içeriye annemi çağırınca konusu geçmesin diye. aramızın nasıl olduğunu kendisi sordu ben de iyi olduğunu söyledim. sonra annemi çağırdı. göya anneme söylediği şey annemin aile içerisindeki kurallarına uymam gerektiğiymiş. ama ben aile yaşantımla alakalı hiç bir şey söylemedim. annem genelde bir konuyu evirip çevirip kendi çıkarına döndürür hep. geçen sefer de böyle bir şey söylemişti inanmamıştım. annem böyle davrandığı için asla bir yere varamıyorum ruh sağlığım hep böyle kalıyor hatta daha da kötüleşiyor çünkü tek umudum profesyönel birisinden yardım almak. annem yalan söylüyor gibi hissediyorum. üsteleyince onu yalancılıkla suçladığımı söylüyor. sizce bu mümkün mü ? psikiyatriste ailem hakkında bir sorunu anlatmadığım halde anneme neden bunu söylesin ? çok yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.

öyle bir kelimeyi size söylemesi gerekirdi..haklısın bence..

Bende annene inanmadım. Hiç bir doktor ebeveyne öyle bişey demez. Kızına söyle kurallara uysun denir mi ne saçma. Doktor öyle düşünse aile kurallarına uyman gerek diye sana söylerdi. Anneni götürme canım bidahasında yalnız git.

anksiyete bozukluğu olabiliyor bu gibi durumlar. Bende de vardı tedavi oldum daha iyiyim. Hep korkulu ve kaygılı hissediyordum, herşey yük gibi geliyordu, sinirlerime hakim olamıyor ve çevremdeki insanları üzüyordum, sonra da onları üzdüğüm için üzülüyordum. gelecek korkusu vardı bazı şeyleri tek başıma yapmak istemiyordum, sevdiklerimi kaynetmekten çok korkuyor ve bu yüzden hiç kendimi dğüşünemiyordum. Görüşmelerde doktorum ailemle de görüştü ama onlara daha çok üzerime gelmemeleri konusunda nasihatlar verdi.biraz bazı şeyleri tek başıma yapmam ve tek başıma veya arkadaşlarımla bir tatile gitmem konusunda onları bilgilendirdi.Kurallara uymak evdeki sorunları bastırabilir ama önemli olan onların kaynagını bulup çözmektir bence. Kaygı ve korkularınızın sebebi nedir bunu belirlemek gerekiyor diye düşünüyorum.

Hiçbir gerçek hasta psikiyatr gitmez, hasta edilen gider. Sizin hastalıgınızı tetikleyen başta ailenizin davranışları bence. Annenizi anlatmışsınız o yuzden onu baz alarak konuşmam gerekirse öncelikle asla suçlayıcı konuşmayın ona karşı çünkü yalan söylediği bariz belli bunu kendisi farkında yada değil bilmiyorum ama kesinlikle annenizinde danışmanlığa ihtiyacı var. Sizi tetiklememesi ve daha iyi olmanız açısından bu şart. Doktorunuzla anneniz yokken açık yüreklilikle konuşun bence. Hatta doktorunuz iyi değilse başka uzman psikolog veya psikiyatr arayışına girin. Psikoloji çürük diş gibi bir ailede birkiside bozukluk varsa diğerinede yansıyor. Bende yaşadım biliyorum isterseniz msj yoluyla konuşabilirz istediginiz zaman yazabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…