Protezli meme dikleştirme fibroadenom çıkartımı.

mawissim

Guru
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
31
3
Merhabalar
9 Ağustosta protezli meme dikleştirme ameliyatı oldum. Dokusu olmayan sarkmış ve kist dolu memelerim vardı. Görüntü öyle kötüydü ki sonrasını hayal dahi edemiyordum. Uzun ve başarılı bir ameliyat oldu. Fakat bana çok ağır geldi. Bugün 12. Gün kramplar sancılar kısıtlı hareketlilik. Ben ki canı tatlı bir insan da değilim. Tüm günüm yatarak geçiyor. 300 cc mentor dual plan kullanıldı. Bugün kontrole gittim. Bantlarım çıkartıldı. Kötü görünüyor yaralarım. Sanki kapanmamışlar kırmızı kırmızılar. Doktor bir problem olmadığını bir kaç yere dikkat etmem gerektiğini söyledi. Çıkartma esnasında bir kaç damla kan geldi. Doktor normal karşıladı ama ben çok huzursuzum. Süreç gerçekten benim psikolojimi bozdu. Neredeyse pişman oldum diyebilirim. Var mı benim gibi zor atlatan. Biraz morale ihtiyacım var 🥹

Hiç moralinizi bozmayın. Herkesin iyileşme süreci farklı. Bende 5. gün yataktan tek başıma zorlanarak kalkabildim. Burada ertesi gün AVM ye gittim, yok düğüne gittim diye yorumlar okumuştum 🤭 acaba bende mi sorun var diye moralim bozulmuştu. Sonra buradan kızlarla yazışınca herkesin iyileşme sürecinin farklı olduğunu, birkaç güne ayaklananların ise çok azınlıkta olduğunu gördüm.
Siz birde kist aldırmışsınız, hepsi bir arada olunca iyileşme süreci sabır istiyor. Doktorum bana 5.günden sonra kollarını zorlamadan kullan ki kasların çalılsın, daha çabuk toparlarsın demişti. Oturduğum yerde bile iyileş etım diye hareket ettiriyordum. Bende protezli dikleştirme yaptırdım. Şuan 5. aydayım, tüm şikayetlerim geri de kaldı

6 saat ameliyatta kaldım. Doktorum resmen sihir yapmış. Mükemmel de bir hekim. Ama sonrasında yaşadıklarım gerçekten bende kaygı bozukluğuna yol açtı. Ayağa kalkmam kısa sürdü 3. Gün çok rahat evin içerisinde dolaşıp kahveler içip uzun oturmalar yapabiliyordum. Ama sürekli değişen şikayetlerim oluyor. Ya kasılmalar ya yanma hissi ya kaşıntı. Korkumdan bantları bile bugün 12. Gün aldırabileim. Bugün de dikiş yerlerimi öyle görünce korktum. Sabahtan beri ağlıyorum. 12 gündür refakatçı ile birlikteyim. Sanırım kist yerleri göğsümde sanki bıçak yaraları var. En ufak hareketimde geçmeyen derin ağrılar hissediyorum. Umarım bir an evvel geçer bu süreç. Gerçekten yıllardır istiyordum ama hala ohh çok güzeller diyemedim. Şuan için hala pişmanlık evresindeyim 🥹

Benim de ayağa kalkmada sorun yoktu ama tek kalkmak çok zordu, 5 gün eşim sırtımdan iterek kaldırdı. Baktım yatınca kalkamıyorum, gündüzleri sürekli otururdum😂 ne günlerdi, şimdi anı gibi yazıyorum. Zamanla hepsi geçiyor, sonra yaşanılanlar da unutuluyor. Harika memeler yanımıza kar kalıyor 😍

Ne güzel atlatmışsınız bu süreçleri. Bugün 17. Günüm. Dikişlerim hala kıpkırmızı henüz kapanmadılar. Bu sebeple hala minimum hareket ediyorum. Lavaboya gidiyorum ve uzanıyorum. Sosyal hayatım kalmadı. 5 yaşında bir oğlum var onunla da ilgilenemiyorum. Doktorum dikişlerimde açılma ihtimali görüyor ve açılırsa altında silikon var 2. Bir ameliyat gerekebilir diyor. Çok moralim bozuk. Ne yapsam da bu dikişler iyileşiverse bilmiyorum.

Protez kas altına mı kondu?
Doktorunuz takviye edici bir şeyler önerdi mi? Krem ya da bağışıklık destekleyici bir şey? İnşallah tez zamanda toparlarsınız. Ben ilik sulu çorba içmiştim ameliyat sonrası (doku onarımı kolay olsun diye) Bir de c vitamini kullandım.

Protez dual plan olarak konumlandırıldı. Sadece 3 tane krem verdi. Beslenme konusuna dikkat etmem gerektiğini söyledi. Vitamin bu süreçte bana önermedi kanama yapabilir diye. Sakatat grubu tüketmeyi ben de düşündüm ama psikolojik olabilir mide bulantılarım var. Doğru düzgün beslenemiyorum. Zaten midesi hassas biriydim ameliyat sonrası istifra ettim. Sonrasında da 4 gün su ve çubuk kraker harici bir şey yiyemedim. Ameliyattan beri ince ince mide bulantılarım var. Ben bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum ama. Çünkü gerçekten çok zorlanıyorum. Bir daha eskisi gibi olamayacağımı düşünmeye başladım.

iki mememde de protezden 2 yıl sonra fibroadenom oluştu ama görüştüğüm her doktor bunun silikonlarla ilgisi olmadığını söyledi. silikonu olmayan kadınlarda da zaten çok sık olduğunu söylediler

Evet hemen hemen her kadında var. Çok yaygın ve çok korkulacak bir durum değil aslında. Benim meme yapım kistik memeydi. Tek göğsümden sadece 8 parça çıkarttılar. Onlar alınmadan bu ameliyatı olmam imkansızdı. Ve o kadr fazlası da doktorlar tarafından alınmalı gözüyle bakılıyordu. Aradan çıkmış oldu.

Bende kist yoktu, dikleştirme de olmadı ama 300 cc dual plan protezlerim var. Herkesin iyileşme süreci farklı.
Kas altı olduğu için öyle oldu bitti bir süreç değil. Ne yazık ki rahatsız edici ve ağrılı.

Evet kas altı implant ameliyatları bir tık daha zorlu bir süreç getiriyor beraberinde. Benim hem dikleştirme hem kist hem de dual plan. Fiziksel kısmı yine de geçebiliyorum ama mental olarak çok etkilendim bu süreçten.

X