Protez hangi marka? Pürtüklü mü pürüzsüz mü?

counsel

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2008
621
200
Merhaba herkese bugün bi doktorla görüştüm ve mentor ve motiva markalarının pürüzsüz olanlarını kullandığını öğrendim. Forumdan öğrendiğim kadarıyla bir de doluluk oranı varmış onu da sordum motivada %100 mentorda %80miş neden mentorda böyle diye sorduğumda pürtüklü olanların yüzde yüz olduğunu ve kendisi pürüzsüz yüzey tercih ettiği için onda seksenlik olanı kullandığını söyledi. Sizce bu iki markadan hangisini tercih etmeliyim?

Merhaba canım, Mentor'un %80 dolu olanı %100 dolu olana göre daha ucuz olduğundan doktorlar maliyeti düşürmek için %80 dolu olanı kullanıyor. Yoksa pürüzsüz olanın %100'ü de var. Xtra Smooth diye geçiyor. Şu ara ben de araştırıyorum. Şimdi isim verip reklamını yapmayayım ama başka markalar da var. %100 dolu olan ve çok daha uygun fiyatlı. Onlara da bak derim. Burada bakılması gereken şöyle bir durum da var. Ürünün yapışkanlığı ne kadar artarsa (bu koheziv diye geçiyor) o kadar da sert oluyor bir çok markada. Yapışkan olması yırtılma v.s durumunda vücuda akmaması için önemli. Hem yapışkan hem de yumuşak olduğunu iddia eden markalar da var. İyi bir araştırmak lazım.

Merhaba demek öyle bana doktor mentor pürüzsüzde %100lük olmadığını söylemişti yani yanlış bilgi vermiş ya elinde yoktu anlaşması olmadığı için ya da maliyetten kaçındı. Sizin araştırdığınız en iyi marka hangisi pürüzsüzde? Ben güvenilir, yumuşak olsun istiyorum. Allerganın kötü olduğunu duydum sadece.

Canım aslında sen 3 markayı söylemişsin. Bunların yanında benim baktığım Polytech ve Nagor var. Polytech ile ilgili çok detaylı bir bilgiye ulaşamadım. B-lite diye bir ürünü var. Hafif olduğunu iddia ediyor ama gördüğüm kadarıyla fiyatı çok pahalı. Nagor ise yeni çıkardığı silikonların 6. nesil olduğunu söylüyor. Diğer markalar 5. nesilmiş. 6. nesil olunca hem yapışkan hem de yumuşak oluyormuş. Kullananlar konuya katkı sağlasa daha iyi olur aslında. Benimki kullanıcı yorumu değil sonuçta.

Pürüzlü pürüzsüz ile de ilgili, ikisinin de riskleri var. Pürüzlü çok küçük bir oranda da olsa lenfoma riski taşıyormuş. Pürüzsüz kapsül riski taşıyormuş. Kapsül riski daha yüksek olduğundan doktorlar genelde daha düşük riskli olan pürüzlüyü tercih ediyorlar. Ama sonuçta karar senin kararın oluyor.

Teşekkürler araştırdıklarını aktardığın için :) bu arada pürüzsüzün kapsül riskini doktora sorduğumda kas altında kapsül riski olmaz dedi, hiç mi risk ihtimali yok sıfır mı dedim evet sıfır dedi. O zaman kas altı pürüzsüzün de riski var bu da yanlış bilgi?

Okuduklarım kadarıyla kas altında da risk var ama daha az sanırım. Bir değil de bir kaç doktorla görüşmek en iyisi sanırım canım. Ben henüz hiç bir doktorla görüşmedim mesela. Kendimi hazır hissettiğimde gideceğim.

Evet ben de güvenip hemen ameliyat olmayı düşünüyodum önümüzdeki hafta içinde boşluğum da varken ama sonrasında baktım ki doğru dürüst before after resmi yok ve doktorun takipçilerinden bikaç kişiye bilgi almak için soru sorduğumda güvenmiyosan olma ameliyat gibi amatörce bi tepkiyle karşılaştım doktor tarafından(daha doğrusu doktorun hemşiresi söyledi kendini doktor gibi gösteren çok bilinen birisi isim vermiyorum) o yüzden doktor konusu çok önemli bi hale geldi benim için, ilgili güvenebileceğim bi doktor arıyorum, parayı aldıktan sonra sırtını dönücek birini değil.. Senin araştırdığın kadarıyla iyi gelen doktor var mı? Özelden de yazabilirsin.

Daha hiç doktor araştırmaya girmedim canım. Henüz ben olayın teknik ve kendi açımdan psikolojik tarafındayım. Doktorun karşısına geçtiğimde bana söylediği her şeyi anlamak için kendimi teknik olarak hazırlıyorum. Sonra bunu yapmalı mıyım kendimi ikna edeceğim ya da vazgeçeceğim. Sonraki aşamam ise doktor seçimi olacak. Eğer o zaman sen daha olmadıysan senle paylaşırım. Olduysan o zaman ben sana sorarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…