herkese merhaba burası yeri değil ama belki yardımcı olabilirsiniz,
Babamın psa sonuçları 13,9 çıktı normalde 1-4 aradı çıkmadı gerekiyor sanırım internet den öyle okudum yaşı 78.
Urolog Mr gönderdi ama ben çok endışeliyim prostat kanserinden korkuyorum çok daha i sene önce annemin kanser olduğunu öğrendikbazen iltihap veya prostat büyümesinde de değer yükselebiliyormuş umarım kötü birşey çıkmaz.anlayan biri varsa lütfen yazabilirmisiniz
herkese merhaba burası yeri değil ama belki yardımcı olabilirsiniz,
Babamın psa sonuçları 13,9 çıktı normalde 1-4 aradı çıkmadı gerekiyor sanırım internet den öyle okudum yaşı 78.
Urolog Mr gönderdi ama ben çok endışeliyim prostat kanserinden korkuyorum çok daha i sene önce annemin kanser olduğunu öğrendikbazen iltihap veya prostat büyümesinde de değer yükselebiliyormuş umarım kötü birşey çıkmaz.anlayan biri varsa lütfen yazabilirmisiniz
Cok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin inşallah. 8 ay önce canim babami prostat kanserinden kaybettim. 68 yaşında.
Sizim degeriniz cok yüksek degil. Insallah kötü bir sey degildir. Prostat kanserinde erken teshis hayat kurtariyor. Bizim öyle olmadi malesef. Kanser teshis edildiginde psa 100 lerdeydi. Mesaneye metastaz yapmisti.
2021 mayista Prostat ve mesane alindi. 2024 mayısta ebediyete yolculadik. Rabbim bize 3 yil hediye etti. Cok güzel ve yasam kalitesi de iyi gecti. 2024 subat ta durumu kötülesmeye başlabaşladi.
Eger prostat kanseri teshisi koyulursa (Insallah olmaz )prostat tan kurtulun. Sonra gerekiyorsa kemoterapi uygulansin.
Rabbim bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin inşallah .
Acil şifalar diliyorum
Test nerede yapıldı?
Babamda da benzer bir durum oldu. Aile hekimliğinin aldığı kanda psa 14 küsür gelmişti tabi üzüldük ve korktuk. Aile hekimi şehir hastahanesine yönlendirdi orası testleri tekrar yaptı ve aynı psa testi 6-7 civarında geldi. Ve 3-4 gün sonra. Yaşla birlikte bu değerin biraz artması normalmiş. Çok şükür birşeyi yok. Umarım sizinki de yanlış sonuçtur
Test nerede yapıldı?
Babamda da benzer bir durum oldu. Aile hekimliğinin aldığı kanda psa 14 küsür gelmişti tabi üzüldük ve korktuk. Aile hekimi şehir hastahanesine yönlendirdi orası testleri tekrar yaptı ve aynı psa testi 6-7 civarında geldi. Ve 3-4 gün sonra. Yaşla birlikte bu değerin biraz artması normalmiş. Çok şükür birşeyi yok. Umarım sizinki de yanlış
Cok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin inşallah. 8 ay önce canim babami prostat kanserinden kaybettim. 68 yaşında.
Sizim degeriniz cok yüksek degil. Insallah kötü bir sey degildir. Prostat kanserinde erken teshis hayat kurtariyor. Bizim öyle olmadi malesef. Kanser teshis edildiginde psa 100 lerdeydi. Mesaneye metastaz yapmisti.
2021 mayista Prostat ve mesane alindi. 2024 mayısta ebediyete yolculadik. Rabbim bize 3 yil hediye etti. Cok güzel ve yasam kalitesi de iyi gecti. 2024 subat ta durumu kötülesmeye başlabaşladi.
Eger prostat kanseri teshisi koyulursa (Insallah olmaz )prostat tan kurtulun. Sonra gerekiyorsa kemoterapi uygulansin.
Rabbim bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin inşallah .
Acil şifalar diliyorum
Öncelikle başınız sağolsun Allah sabırlar versin mekanı cennet olsun inş babanızın
Değer normalde 4 falan çıkması lazım sanırım 13,9 çokmu fazla ne öden yüksek çıkar bilmiyorum hiç ama içim hiç rahat değil 3 hafta sonra Mr çekilecek ama nasıl geçecek zaman bilmiyorum
Öncelikle başınız sağolsun Allah sabırlar versin mekanı cennet olsun inş babanızın
Değer normalde 4 falan çıkması lazım sanırım 13,9 çokmu fazla ne öden yüksek çıkar bilmiyorum hiç ama içim hiç rahat değil 3 hafta sonra Mr çekilecek ama nasıl geçecek zaman bilmiyorum
Sagolun. Degeri cok iyi degil, ama cok kötü de degil.
Birsey demek icin gerçekten PetCT cekilmesi lazim. Daha sonra mutlaka mesaneye de bakilmasi lazim. Prostat kanseri ilk mesaneye metastaz yapiyor.
Ama 13,9 degerde cok kötü birsey oldugunu sanmiyorum inşallah.
Ama mutlaka kontrolleri yapilsin.
Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama iyi bir uroloji bulun lütfen.