Gelinlik Modelleri pronovias gomera

handish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
261
5
118

kızlar pronoviasın bu modeline bayıldım sade ve zarif çok şatafatlı olsun istemiyorum diktirmeyi düşünüyorumm sizce nasıl :26:

Dikimi bu kadar kaliteli olursa sade ama şık beğendim ben:) Gelinler biraz daha şık olayım derken rüküş olabiliyorlar .Sadelik bu yüzden iyi oluyor.

sade, zarif ve çok şık bir gelinlik. ama arkadaşın da dediği gibi, dikimi ve kumaşın kalitesi çok önemli bu görüntüyü yakalayabilmen için.

bende açtığım konudan görebileceğin gibi bayılıyorum bu modele ama ilk hazırlara bakıcam

Bir gelinliği üstünüze ve istediklerinize göre sıfırdan diktirip kiralama seçeneğiniz var, satılık fiyatından 200-300 lira aşağıda olur vu yöntemle. Ne için kiralamak istiyorsunuz, bütçe kısıtı mı yer sorunu mu

Kiralama istegim hem butce acisindan hem de onu saklama derdi.
Forumlardan ve internetten takip ettigim kadari ile ve etrafimdaki arkadaslarimdan gordugum kadari ile gelinligi saklamakta ayri bir meziyet.
Ben evlendigimde kirada oturacagim icin, her tasindigimda (en azindan ev sahibi olana kadar) onu da surukleyecegim.. Ki tasinmaktan nefret eden birisi olarak.
Boyle dusundum ama bakalim kismet tabii ki, daha evlenmeme var (eylul gibi kismetse) o zamana kadar fiyatlar acisindan baktik fazla bir fark yok belki alinabilirde.
Simdiden bilgi sahibi olmak istedim ki, bakmaya gittigim zaman daha bilincli hareket edeyim, her zaman insan ilk yaptiklarinda deneyimsiz oldugu icin. deneyimi olan birine danismak gibi yok :)

Son düzenleme:
Bence dikilmiş ama hiç giyilmemiş gelinlikleri deneyip ona göre karar verseniz derim neden derseniz örneğin pronovias modeli bir arkadaş diktirmişdi ama birebir maalesef aynı olmadı içine hiç sinmemişdi. Siz pronovias'dan bu modeli beğenmişsiniz çok güzel fakat onun kullandığı dantel kumaş işleme vs. bunların aynısını yapabilecek mi sizin diktireceğiniz yer. Ya aynısı olmazsa ozaman hayal kırıklığı yaşamayacak mısınız? Pronovias'ın outlet mağazaları oduğunu duydum isterseniz oralarıda araştırın belki de sizin istediğiniz modelin aynısı yani orjinalini bulacaksınız ve içinize sine sine de giyeceksiniz. Ama yine de siz bilirsiniz yardımcı olmak adına fikrimi paylaştım sizinle.

hatta seçtiğim dantelide ekleyeyim fikir olsun bu motifi (dedikleri gibi görüntüyü yakalamak için sıklaştırılacakmış)

buda etek ucunda ve duvak kenarında kullanılacak kısmı

şu dantel işine bu kadar takılmayın illa fransız olacak diye bir şey mi var türk danteli kötü olacak diye bir kural yok türk olup da daha şık duran gelinlikleri de çok gördüm araştırırken takıntılı olmayın

Bir kumaş türünü doğru kullanmaya uğraşmak takıntı değil. Ayrıca bu danteller Türk danteli değil. Dantel bile değil. Brode. Türk üretimi olduğundan da şüpheliyim. Fransız danteli derken de illa fransız üretimi olması gerektiğinden de bahsetmiyoruz, yeter ki gerçekten dantel olsun, yani ince ve desenliyle dokunmuş bir kumaş olsun, tül üstüne işleme olmasın. çünkü arada gerçekten fark oluyor, tabi bilmem hiç ikisini yanyana karşılaştırma şansınız oldu mu...Ayrıca neden kızlar beğendiği bir modelle %99 benzerlik şansları varken %70le yetinsinler ki? Çin-Kore üretimleriyle aynı fiyatta olabilirken hem de...

şimdi benim seçtiğim dantel gomeradaki dantele benziyormu benzemiyormu tereddütte kaldım bu yorumla :44: ben biraz fransız dantelinden hoşlanmadığım için bu tarzada gitmiş olabilirim ama dağılımını aynı şekilde yaparlarsa olur dimi? olur mu ?

daha önce paylaştığım linkteki resimler ve açıklamalar yeterli olmadı sanırım. anlaştınız diye moralinizi bozmamak adına söylemedim ancak madem sordunuz, gelinlikçinizin size kullanacağı kumaş orijinal gomera modelindekiyle aynı tür değil. sadece desen farkından bahsetmiyoruz, dokuma tekniği olarak tamamen farklı bir kumaş. yüzeysel bir bakışta benzer duracaktır tabi ki ancak çok büyük bir benzerlik yakalayamazsınız bu kumaşla.

ilginç, boncuklu dantel kullanmış, çok nadiren yapar pronovias. bu arada, dantelin altına saten kalıp üstünde dalya kullanmışlar, görünüşü etkileyecek önemli bir ayrıntı...

Pronovias Wedding Dresses [Gomera] at BestBridalPrices.com

minenes sayende tülden kumaştan anlar oldum dün yaklaşık 3 saat bu dantellere, kumaşlara baktım. gelinlik mağazasındakilerle bunları konuştum. adamlar baya şaşırdı bundan anladığım için fakat hala dantele karar veremedim, bugün gidip yeni gelen modellere bakacaz. inşallah güzel ve ekonomik -artık nasıl olacaksa - bir dantel buluruz.

bu arada düşündüğüm dantel bunun gibi boncuklu olacak ama kordoneli tarzda düşünüyorum (yanlış söylemedim inşallah) fakat burda kordoneli dantelde desenlerin etrafına beyaz iplikler yerine gümüş simli gib hafif parlak iplikler geçmiş. danteldeki işlemelerin etrafını bu gümüş sim gibi iplikler sarıyor. yakından bakınca belli oluyor, uzaktan sadece hafif ışıltı katıyor. uzak doğudan geliyormuş bunlar ve fiyatları da yüksek... ama belli bir kalitede durması için mecburen bunu yaptıracam sanırım.

inşallah hepimiz gönlümüze göre güzel gelinliklere sahip oluruz =)

teşekkür ederim minenescim bu büyük görselde daha net belli oluyor danteli yoo morelim bozulmadı aksine rahatladım çünkü yakından gomeranın danteli o kadarda hoşuma gitmedi şimdi, benim seçtiğim belki dantel değil brode yada benzeri birşey ama daha hoş duruyor (bana göre) , bu püsküllü fransız dantellerinden pek hazetmiyorum her ne kadar kaliteli,pahalı,işçilikli vb olsalarda bana babanemin masa örtülerini anımsatıyor birde dantelden ziyade modelin dikim kalitesi asıl büyük rol oynayan bence tek kaygım ondan yana şimdi umarım deneme modellerindeki gibi titiz bir işçilik çıkartırlar

o zaman sorun yok Ben de bu modeldeki danteli çok sevmedim, zaten dantel üstüne serpme işleme hiç yakışmıyor bence. hayırlısı olsun senin için, umarım güzel dikerler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…