• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

prolaktinoma

honeybabe

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
233
90
323
39
Hocam Merhaba,

Bende yumurtlama tembelliği, ve prolaktinoma var. Belki de yumurtlama tembelliğinin nedeni prolaktinomadır bilemiyorum. Çünkü 2 yıldır gittiğim doktorum benden hiç test istemedi bu problemimi belirtmiş olmama rağmen. En son 2011 yılında ilaç kullanarak 80 den 26 ya düşürmüştüm. O zamandan bu yana birdaha hiç bakılmadı. Bu ay tüp bebek tedavisine başlayacaktık. Klomen tedavisinde yumurta oluşmasına rağmen ovitrelle ile dahi çatlamıyordu. Tüp bebek doktorum prolaktin testi istedi. Sonuç 102 çıktı maalesef. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Önce prolaktini düşürmek için ilaç mı kullanacağım yoksa eş zamanlı olarak tüp bebek tedavisine de başlayabilir miyim?

Hocam Merhaba,

Bende yumurtlama tembelliği, ve prolaktinoma var. Belki de yumurtlama tembelliğinin nedeni prolaktinomadır bilemiyorum. Çünkü 2 yıldır gittiğim doktorum benden hiç test istemedi bu problemimi belirtmiş olmama rağmen. En son 2011 yılında ilaç kullanarak 80 den 26 ya düşürmüştüm. O zamandan bu yana birdaha hiç bakılmadı. Bu ay tüp bebek tedavisine başlayacaktık. Klomen tedavisinde yumurta oluşmasına rağmen ovitrelle ile dahi çatlamıyordu. Tüp bebek doktorum prolaktin testi istedi. Sonuç 102 çıktı maalesef. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Önce prolaktini düşürmek için ilaç mı kullanacağım yoksa eş zamanlı olarak tüp bebek tedavisine de başlayabilir miyim?
Merhabalar : prolaktin: beynin ön hipofiz denilen bölgesinden salınan süt hormonu olarak bilinen hormondur. Prolaktin düzeyinin 100 ün üzerinde oluşu durumunda beyin magnetık rezonans göruntüleme yapılarak adenom ( iyi huylu yapı) varlıgı arastırılmalı ve makroadenom ise(büyüklüğü 5mm üzerinde ise) ameliyatlık bir durum olup olmadığı acıklıga kavusturulmalıdır. Şu anki durumunuzda prolaktin düzeyinizin 102 çıkması tüp bebeğe engel olmamakla birlikte prolaktin değerini düşürmek için ilaç tedavısı başlanarak aynı zamanlı tüp bebek tedaviniz planlanabilir. Bol şans dilerim.

Back