Prolaktini yüksek olup hamile kalanlar veya kalmaya çalışanlar

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
27
Çok merak ediyorum lütfen bilgisi olan paylaşsın
benim gibi prolaktini yüksek olan var mı aranızda?
bunun için ne tedavi gördünüz?
stresle çok alakalı olduğunu duydum, stresten uzaklaşınca değer düşer mi?
benim prolaktin 95 çıktı çok kötü hissediyorum kendimi lütfen yardım edin :KK43:

ayrıca ben kahvaltı yaptıktan bir saat sonra tok karnına gitmiştim
bu da etkilemiş olabilir mi
kimsenin fikri yok mu ya
hiç mi yok böyle sorunlar yaşayanlar

ayrıca ben kahvaltı yaptıktan bir saat sonra tok karnına gitmiştim
bu da etkilemiş olabilir mi
kimsenin fikri yok mu ya
hiç mi yok böyle sorunlar yaşayanlar

ilaç kullandın mı peki ?benimde adetin 3.günü gittiğimde 13.30 çıkmıştı ve adetin 21.günü progesteron ve prolaktin ölçüldü ozamanda 66.22 çıktı ve doktor bana dostinex verdi.adet olunca kullanmaya başladım ama 8 haptan sadece 6 tanesini kullandım bu sefer 1.42ye düşmüş.bende senin gibi tok gitmiştim ve 11 12 gibi ölçtürmştüm.oysaki en uygun saat sabah 9 10 gibi olmalıymış.ölçüleceği günün öncesi ilişki olmamalıymış ve göğüs uçları kurcalanmamalıymış.göğüs uçlarını süt geliyormu diye kontrol etmek bir süre sonra süt kanallarını açıyormuş.ayrıca yüksek çıkması yumurtlamayı engelleyip adeti geciktirebiliyormuş ve adet kanı az gelebiliyormuş.benim öğrendiklerim bunlar.umarım en kısa sürede düşer.

Çok merak ediyorum lütfen bilgisi olan paylaşsın
benim gibi prolaktini yüksek olan var mı aranızda?
bunun için ne tedavi gördünüz?
stresle çok alakalı olduğunu duydum, stresten uzaklaşınca değer düşer mi?
benim prolaktin 95 çıktı çok kötü hissediyorum kendimi lütfen yardım edin :KK43:

SLM ARKADAŞLAR BEN PROLAKTİNİ YÜKSEK OLUP BİTKİ ÇAYI TEDAVİSİYLE ÖNCELİKLE ALLAHIN İZNİYLE 2.5 AYLIK HAMİLEYİM ŞUAN. RABBİM BÜTÜN EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE EN ERKEN ZAMANDA HAYIRLI SAĞLIKLI NASİP ETSİN EVLADINI ,BANA DA HAYIRLI SAĞLIKLI ŞEKİLDE KUCAĞIMA ALABİLMEYİ...ben bir yılı geçkin hamile kalamıyordum bu sürenin 7. ayına kadar olur olur düşüncesiyle doktora gitmedim neyse doktora gittiğimde doktor prolaktin değerimin 51 olduğunu söyledi bana norprolak adında bir ilaç verdi 2 ay kullandım tekrar değerimi ölçtürünce prolaktinimin 76 ya yükseldiğini gördüm mr testi yaptırdım temiz çıktı doktor bu sefer yine o ilacı verdi ama kullanmadım çünkü güvenim kalmamıştı 2 ay hiç birşey yapmadım sonra bir kür kullanmaya başladım iki ay gibi kullandım değerimi ölçtürdüm 30 a inmişti, geri kalan aylarda böyle bir kural yok ama adetimin ilk gününden yumurtlama günüme kadar kullandım hamile kalırsam bir etkisi olmasın diye değerimi tekrar ölçtrdüğümde 25 ti ve hamile kaldığım ay bir kaç gün kullandım artık kürü midem almamaya başladı bıraktım yediklerime de dikkat ediyordum mesela kuru üzüm, havuç,dere otu yemeyin, bunlar yükseltiyormuş ibrahim saraçoğlunun sitesinde yazıyor.bu arada arkadaşlar siz daha erken sonuca varabilirsiniz benim stresim başka nedenlerden de çok fazlaydı bu yüzden 4 ay uğraşmak zorunda kaldım siz napın edin stresi yok edin.kullandığım kür ahmet marankinin hormon dengeleyici kürüydü malzemeleri:
bir tutam aslan pençesi,
bir tutam hayıt tohumu,
bir tutam civan perçemi,
bir tutam çoban çantası,
bir tutam adaçayı,
ve 1 litre sudan oluşuyor bunları önce sıkı bir süzgeçte yıkayın sonra bir kapta 5 dk kısık ateşte kaynatın,kaynadıktan sonra 5 dk demlensin sonra bir kapa süzün öğünlere bölerek aç karına içebilirsiniz her gün taze yapın tadı kötü ama sonucu için değer.Ayrıca duanızı hiç bir zaman eksik etmeyin stresten uzak durun çocuk olayını düşünüp çaresizlik düşüncesine kapılmayın ben hep o şekilde üzüyordum kendimi ta ki hamile kaldığım aya kadar, o ay özel bir çaba sarf etmemiştim çocuk için prolaktin değerim 25 ti o ay başında sevdiğim bir insan bende misafirdi ondan dolayı mutluydum stresim yoktu ve hamile kalabileceğim aklımın ucundan geçmemişti hatta göğüslerimde hassasiyet hissedince korkup göğüs doktoruna randevu almıştım:) anlıyacağınız arkadaşlar Allah ol deyince oluyor stres en büyük düşman yapabileceğinizi yapın ve kafanızdan atın bu düşünceyi başka şeylerle uğraşın ben hep internetten bu konuları araştırırdım bakardım kafam sepet gibi olurdu o ay hiç bakmadım ve kafam çok rahattı çok zor olduğunu yaşayan biri olarak biliyorum ama sizde böyle yapmaya çalışın gezin dolaşın eve kapanmayın.en çabuk vakitte sevinçli haberlerinizi almak dileğiyle...

X