Prolaktini Yüksek Olup Hamile Kalan Arkadaşlar. Lütfen Bakarmısınız?

rica ederim.
prolaktin seviyesi 400 lü ve üstü kadınlarla da tanıştım ve onların hali daha kötü.
herkese geçmiş olsun. umarım herkes bebişlerine bir anca kavuşur.

rica ederim.
prolaktin seviyesi 400 lü ve üstü kadınlarla da tanıştım ve onların hali daha kötü.
herkese geçmiş olsun. umarım herkes bebişlerine bir anca kavuşur.

amin insallah:Saruboceq:
senin de gögsünde kitle var mi?? yoksa adet düzensizligi ya da süt gelmesi gibi mi belirtileri var??

gögsümde kitle yok. adet düzensizligim yok. pco yok. hiç birşey yoktu. birgun tesadüf mememi sıktım süt cıktı. zaten prolaktin olayından haberdardım. gittim kadın hast. gebe miyim diye önce gebelik testi yaptırdım. sonra dahiliyeye gidip gebe olmadıgım halde böle böle. o da endokrine sevk etti.
sonra işte emar cekildi. beyinde kitle bile olsa ilaçlar eritiyorlar. olmalı burundan basit kolay bir operasyonla cıkartıyorlar.

benimde gögsümde kitle var. gecen sene gögsüme ultrasonla baktilar kötübirsey degil dediler. 5 ay önce de prolaktin oldugunu ögrendim. doktora özellikle sordum bu kitle prolaktinle mi ilgili diye, evet, dedi. ama 4 aydir ilac kullanmama ragmen kitlede bir degisiklik yoktu. simdi de yaklasik 1 haftadir aslan pencesi kürü yapiyorum. insallah o iyi gelir....

ayol gögüsteki kitlen kötü degilse ugraşma :KK70:
6 ay da bir kontrol ettir yeter. prolaktin için dostinex içiyorsan kitleye bir faydası olmaz ki.

doktor prolaktinle ilgisi oldugunu söyledi ama:sm_confused:ben yurtdisinda oldugum icin baska bir isimde kullaniyorum ilaci. '' sözde'' ilaci icince gececekmis ama 4 aydir tik yok:sinifsinif:

umarım gecer ama 4 kısa bir zaman. umarım kısa zaman da gecer o kitle :KK70:
oranla buranla cok oynama :KK70:

bak sitede gebelik kısmında biz ne zaman çift çizgiyi görecez diyenler buraya diye bir topic var oraya gel istersen :KK70: liste yapılmış herkes takipte :KK70: bende oradayım. yaptgımız kürler deneyimler ateş ölçme yöntemleri felan herşeyi paylaşıyoruz:KK70: eglenceli bir topic prolaktin sonucta gebe kalmayı engelemiyor sadece zorlaştırıyor. bu sebeple ben yumurta takibine başlıcam. bu ay kendimce baktım akıntıma felan galiba 2 kere yumurtluyorum ama emin degilim. gynodeli zaten bıraktım dostinexide ne azman kendimi iyi hissedicem o azman tekrar içmeye başlıcam. gynodel bütün bagışlık sistemimi alt üst etti. bütün hastalıklar başıma geldi o ilaç yüzünden. bogazlarım şişti - sistit oldum - alerji oldum depresyona girdim zayıfladım. şimdi kendimi toparlamaya calışyorum :KK70:

özceliksena canim topigi acmisin ama sonralari hic yazmamisin ne durumdasin galiba bebegin olmus senin ölemii ikiz resmi var profilde senin bebeklermii canim hber yazarmsiin yada arkadaslar biliormusunuzz sizlerr???

ben aslan pencesi iciyorum canim, 10 gündür. iyi mi geliyor bilmiyorum ama bugün gögüslerimde sanci basladi ilac kullanmaya baslamadan önceki gib. umarim yine yükselmiyordur:Saruboceq:

ben prolaktinim yükselmeye başlayınca hemen anlıyorum valla.. ateş basmaları başlıyor yanaklarım kırmızı oluyor. sonra aradan bi azman geciyor mememi sıkıyorum süt geliyor :KK70:
ot bitki karışımlarını hiç denemedim. bildigim tek bieşy varsa gynodel veya muadili olan parorlel mi ne o ilaçların inanılmaz kötü oldugu. daha dogrusu bana hiç yaramadılar... dostinex bana iyi geldi. gerci yan etkileri onunda fena ama digerleri gibi bağışıklık sistemimi maff etmemişti...

ben prolaktinim yükselmeye başlayınca hemen anlıyorum valla.. ateş basmaları başlıyor yanaklarım kırmızı oluyor. sonra aradan bi azman geciyor mememi sıkıyorum süt geliyor :KK70:
ot bitki karışımlarını hiç denemedim. bildigim tek bieşy varsa gynodel veya muadili olan parorlel mi ne o ilaçların inanılmaz kötü oldugu. daha dogrusu bana hiç yaramadılar... dostinex bana iyi geldi. gerci yan etkileri onunda fena ama digerleri gibi bağışıklık sistemimi maff etmemişti...

benimde gögüslerim agriyor ve sertlesiyor. o zaman anliyorum ki yükselmis.cünküm normalde ceviz büyüklügünde gögüscüklerimkaydirigubbakcemile3

selam hanımlar ben aşagı yukarı 1 seneden beri bu hormonumun yüksek oldugu anladım. Daha önceden yüksekti büyük ihtimal ile neyse. Deneyimlerimi yazayım çünkü topicde okuduklarım pek saglıklı bilgiler degil. Ayrıca yarı saglıkcı oldum diyebilirim bu konu ile ilgili :d
şimdi ilaçlar gece içilirse iyi. Neden yan etkilerinie uyurken atlatıgımızı söylüyorlar ama gece yatakda dönerken bile bulantıdan uyanıyorsun. Başın dönüyor ve uykusuzluk ayrıca depresyona giriyorsun.
Bu hormon süt hormonudur.
Sebebleri de doktor doktor degişiyor =
ya pco lusundur yükselir yada yüksektir pco'lu olursun.
Ya prolaktin yüksektir adenom (beyinde kitle) oluşur veya adenom vardır hipofizi etkiler ve fazla prolaktin üretir.
Ya hipatalamus hipofize baskı yapar hipofizde prolaktin salgılar.
Guart - pco - adenom - triot bezi - böbrek üstü ve karaciger enzimleri- diğer hormonların düzgünlügü ve stes. En son şık stres.
Beyinde hipofiz denen bezden üretilir ve hamile kaldıgında belli bir azman sonra süt üretmeye başlar. şöle diyeyim = hamilesin dogurucan ve bebegini doyurman için süt lazm diyip üretiyor. Ve üretim oldugu sürece dogursan bile gebe kalmanı zorlaştırıyor. Gebe kalamassın diye bişey yok. Yumurta kalitesini bozar döllenme olmaz düşük yaparsın vs. Yani asla degil ama engelleyici bir unsur.
Ayrıca evet adet 3. Günü sabah iyi bir uyku alındıktan sonra 9.30-10.00 arası kan verirseniz iyi olur. Ama adet günü şart degil. Yüksekse zaten yüksektir.
Hastanelerde yapılan testler normal standart çözelti yöntemleri ile bu degeri bulur ve bize verir. 5 ile 23-25 arası normal sayılır.
Benim ilk kan tahlilimde 97 çıktı. Ve dostinex ile başladım.
Hipofiz emar istendi ve adenom bulunmadı.
Dostinex yan etkileri 2. Kutuda başlıyor. Bilginize :)
6 ay sonunda 5 düştü ve ilacı bırak dedi doktorum. Ayrıca kadın hastalıklarına degil mutlaka bir endokrin dokt. Gitmeniz şart.
Adet düzensizligim hiç yoktu ama gene de bakılması gerekiyor diye kadın hast. Yumurtalarıma vs. Baktı saglam dedi.
Dotinex adet düzensizligi yapmaz. Aksine tam gununde adet olursunuz. Ben 26 günde bir olurum. Arada şaşardı 1-2 gun ama dostinex içerken dk bile şaşmadı.

((((((2 ay gecti ve benim prolaktinim gene 97 ye cıktı.
Sonra tekrar yeni bir endokrin doktoruna gittim ve benden hem normal hemde makroprolaktin testi istedi.
Makroprolaktin testi kanda ki gercek prolaktin seviyenizi ölçüyor ve değişik bir metotla yapılıyor.
Ve macroprolaktin testinden sonra sonucun 88 çıktı. Bu 10 deger fark ciddi bir fark.
örnek = normal teste 35 cıkan deger aslında 25 olabilir. Bu sebeble ilaç kullanmanıza gerek bile olmayabilir)))))))))

.
Sonra bana gynodel verdi. Gynodel dunyanın en kötü ilacı :d yan etkileri cok daha fazla. Bulantı kusma vs... Alerji bagışıklık sisteminiz mafoluyor. Neyse 1,5 ay içtim gynodeli benim prolaktinim yükselmedi. Memeden gelmesi kesildi. Ama alerji yaptıgı için bagışıklık sistemim zayıflamış ve bütün hastalıklar üst üste geldi. Paradol mü ne var ya aynı ilaç. Hiç bir farkı yok. Bu gynodel ve pradol mü neyse onun tek iyi tarafı pco lulara de veriliyor ve 1 haftada vucuttan atılıyor. Gebelik isteyen kadınlar için uygun deniyor.
Dostinex ise yan etkileri 1 ayda gidiyor vucuttan ama diger ikisine göre daha başarılı bir ilaç.
şimdi benim cekilen son emarımda 3,8mm capında bir mikroadenom bulundu. Bu sebeble ilaç yüklemesi yapıldı ve butun yaşam kalitem bozuldu.
Ve en son olarak gynodeli bıraktırdı doktorum ve kendimi iyi hissedit eski gücüm yerine geldigi vakit tekrar dostinexe başlıcam.
Daha sorusu olan varsa lütfen özelden sorsun. Elimden geldigince yardım edeerim. Neden özelden çünkü topicleri unutuyorum nereye ne yazdıgımı :d karıştırmamak için :d
makroprolaktin testini ben istanbulda oturuyorum ve mecidiköyde ahenk labar. Yaptırdım. 90 tl verdim. Kimi yerde aynı test 150 tl ve üzerinde dikkat edin. Boşa para vermeyin.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım.çok geçmiş olsun ne kadar uğraşmışsın bu prolaktinle rabbim yardımcın olsun.....endişelerimden kurtuldum çok şükür..benimde prolaktinim 33 çıkmıştı,dr ilaçla müdahale etmemize gerek yok demişti bende şaşırmıştım niye ilaç vermedi diye.senin yazının parantez içine aldığım yere göre düşünürsek aradaki 10 değer çıkarırsak 23 e düşer buda normal değerde olmuş olur.şimdi biraz olsun rahatladım......

nermin evet sende macroprolatin testi yaptırabilrsin eger degerin gercekten 8-10 deger düşüş gösterirse doktorunun ilaç vermemesi normal demektir.
ahenk labaratuarında doktorunun test için yazılı imzalı bir kagıt versin git yaptır. 3 gun içinde alıyorsun testin sonucu. hatta doktoruna muayene parası bile vermene gerek yok rica et kagıdı yazar verir herhalde :KK70: birde en son yapılan prolaktin testini de götür yanında.
çünkü prolaktin testin yanında degilse hemen prolaktin testi için kan ve para alıyorlar :KK70:

hee :KK70: nermin sen antepdeymişsin :) buradaki labaratuar senin işine yaramaz...

nermin evet sende macroprolatin testi yaptırabilrsin eger degerin gercekten 8-10 deger düşüş gösterirse doktorunun ilaç vermemesi normal demektir.
ahenk labaratuarında doktorunun test için yazılı imzalı bir kagıt versin git yaptır. 3 gun içinde alıyorsun testin sonucu. hatta doktoruna muayene parası bile vermene gerek yok rica et kagıdı yazar verir herhalde :KK70: birde en son yapılan prolaktin testini de götür yanında.
çünkü prolaktin testin yanında degilse hemen prolaktin testi için kan ve para alıyorlar :KK70:

hee :KK70: nermin sen antepdeymişsin :) buradaki labaratuar senin işine yaramaz...

ilgin için çok teşekkürler canım.bu ay yine hormon tahlili yaptıracam gidince bi sorayım bakalım,gerek görürse yaptırırız.inş bu ay normale inmiştirde uğraşmayız.çünkü bende ilk defa bu ay böyle yüksek çıktı.siz ne yaptınız prolaktinin ne durumda,iyisindir inş..evet ben ist.da değilim sonradan farkettin galiba..

:KK70: eet yaa sonradan fark ettim G.antepte oldugunu sempatiksalakcinni
son durumum hakkında bir bilgim yok :KK70: gecen ay kan testi yaptırmadım :) bu ay yaptırcam :KK70:
bakalım ne cıkcak. ama düştügünü sanmıyorum. en fazla 65-70 arası olmuştur.
inş. seninde bu kontrollerinde sevie normal cıkar ve bir daha yükselmez.

:KK70: eet yaa sonradan fark ettim G.antepte oldugunu sempatiksalakcinni
son durumum hakkında bir bilgim yok :KK70: gecen ay kan testi yaptırmadım :) bu ay yaptırcam :KK70:
bakalım ne cıkcak. ama düştügünü sanmıyorum. en fazla 65-70 arası olmuştur.
inş. seninde bu kontrollerinde sevie normal cıkar ve bir daha yükselmez.

teşekkür ederim canım inş yüksek çıkmaz.inş sende biran önce kurtulursun bu hastalıktan..rabbim yardımcımız olsun...

X