Yaa yarın bakıcaz artık ne diyecek ?Dostinex ilaç verirse tedavi süresince gebelik oluşması sakıncalı yazıyor prospektüste,
bende gebelik isteyerek gittigimde ögrenmiştim, benim Dr korun dememişti ama gebelik oluşursa hemen bırakırız demişti,
kimi Dr korunun da diyebiliyor..hatta bir kaç ay hormonları takiple kontrol altında da tutabiliyorlar gebeliğe hazırlık için..
Tabi bu forumlarda yazanlara bakarsak ilaç içerken gebe kalıp düşük yapanlarda var doğum yapanlarda..
Yaa yarın bakıcaz artık ne diyecek ?
Peki sende gebelik oldu mu?
Insallah hayirli haberler alırız....Geç
Geçen aydı prl yüksekliği zaten bu ay henüz yumurtlama günlerindeyim umarım olur..
Merhabalar,
Benimde prolaktinim 66 idi. Dostinexe başladım. Haftada bir içiyordum. 4 tane içtim. Doktor bana korun demişti. Prolaktin yüksekken hamile kalınırsa düşüğe neden oluyormuş diye. Ama korunmadım. Tam 4 tane içtim. 5. ciyi içecekken hamile olduğumu öğrendim. Doktor bıraktırdı yani o 5. içmedim. Hamdolsun şükürler olsun. Darısı hayırlısıyla başınıza.
Prospektüste korunun diyor ama doktor bana da korunma , çok hastam var bya şekilde ilk ay hamile kalan dedi.ayrıca burada diğer topiklerde okudum bir sürü kişi bu şekilde hamile kalmış.Benimde prolaktinim 37,4 çıktı doktor adetlerimin bu yüzden geciktigini hamile kalmamı bu hormonun engellediğini söyledi
dostinex kullanıyorum simdi 8 tane var pzt.pers. içiyorm 1 ay sonra gel tekrar test yapıcaz düşüp düşmediğine bakcaz ddi bn bu süre zarfında bebek olusumu riskli diye duydum o yzden korunuyorz hayrlısyla ilacımın bitmesini beklyrm
Prospektüste korunun diyor ama doktor bana da korunma , çok hastam var bya şekilde ilk ay hamile kalan dedi.ayrıca burada diğer topiklerde okudum bir sürü kişi bu şekilde hamile kalmış.
Selam sanırım hamilelikten gelmemis adet masallah :) sey ben 14 subatta kullanmaya basladım değerim 64tü sadece ocak ayında gecikme yaşadım oyüzden gitmistim baska bir belirtim hic olmamıstı hic düzensizlik vs olmadı.ama tiroidim de braz yavas calısıyor o da etkiliyormus. 14 subattan beri prolaktin icin dostinex kullanıyorum 17 subatta hic öncesinde lekelenme yasanmadan eskisi gibi olması gereken gününde adet oldum yani dostinexi 14subatta tam icmistim ve 17 subatta da tam ictim. Sonra tiroid icin de 20 subatta ilaca basladım oyüzden dostnx yarım doza düstü. İkisi ve aslan pencesi devam ettim adet dönemi ve bittikten sonra. Smdi adetime 4 gün var ve akıntım var bugün biraz koyu geldi rengi diğer günler beyazdı. Acaba yine mi prolaktin yükseldi?Arkadaslar ben bir ay dostinex kullandim 6 gun geciktim acaba hala düşmedi mi? Ne yapsam ?
Selam sanırım hamilelikten gelmemis adet masallah :) sey ben 14 subatta kullanmaya basladım değerim 64tü sadece ocak ayında gecikme yaşadım oyüzden gitmistim baska bir belirtim hic olmamıstı hic düzensizlik vs olmadı.ama tiroidim de braz yavas calısıyor o da etkiliyormus. 14 subattan beri prolaktin icin dostinex kullanıyorum 17 subatta hic öncesinde lekelenme yasanmadan eskisi gibi olması gereken gününde adet oldum yani dostinexi 14subatta tam icmistim ve 17 subatta da tam ictim. Sonra tiroid icin de 20 subatta ilaca basladım oyüzden dostnx yarım doza düstü. İkisi ve aslan pencesi devam ettim adet dönemi ve bittikten sonra. Smdi adetime 4 gün var ve akıntım var bugün biraz koyu geldi rengi diğer günler beyazdı. Acaba yine mi prolaktin yükseldi?
Yaşadığım sıkıntıların bire bir aynısı heyecanla okudum yazınızı iyi ki yazmışsınız bana da umut oldunuz. Siz şimdi bebiişinize kavuştunuz inşallah diye düşünüyorum inşallah darısı biz bekleyenlere olsunarkadaslar herkese merhaba ; kendi hamılelık hıkayemı yazıcam sızlere belkı cok uzun bır surec degıl belkı ama sizlere yardımcı olabılcegım yada fıkır verebılcegım durumlar olabılır. 23 yasındayım 11 aylık evlıyım 2 aydır da bebıs ıstıyorduk ; hazıran ayında ılk denemeye basladık 27 hazıran da adet oldum adetlerim 28 gunde bir olur ve hıc sasmaz ve adetımın 3.gunu herkes gıbı saglıklı bır gebelık ve bılınclı bır gebelık gecırmek ıstedıgım ıcın adet olduguma uzulmedım acıkcası ; hemen adet olma fırsatını degrerlendırıp adetımın 3.gunu hormon testı ve yumurtalık testı ıcın kadın hastalıkları ve dogum bölümüne gittim. her neyse yumurtalıklara bakıldı vs butun degerlerım guzel cıktı daha sonra hormon testı ıcın kan verdım ; verıdıgm kan sonucunda cıkan degerlerımın bırtanesı toplamda 5 deger var zaten ; her neyse PROLAKTIN hormonu ; bırdıger adıyala sut hormonu (gebe kalmayı zorlastıran yumurta kalıtesını dusuren hormon ) olarak ta bılınen ; halk dılınde ıse stres hormonu denılen dırekt beyınde kı hıpofız bezlerıne baglı hormonumun en ust sınır degerı 26 olması gerekırken bende 45 tı. yalnız bu hormonun en buyuk belırtısı hamıle olmayan veya hatta bekar olan bayanlarda bıle gögüsten beyaz sıvının tabırı caızze sutun gelmesı olarak bılınıyor. tabı bunları uzun arastırmalar snucunda ogrenıyorum doktordan degıl. doktor kagıda baktı ettı hersey guzel ama prolaktını dusurmedıgın surece hamıle kalmayı unut dedı. vayyyy kı ne vayyyy 23 yasında evlılıgımın baharında duydudugum kelıme sanıyeler ıcınde göz kararmasına neden oldu.agı bır ılac tedavısı benı beklıyordu dostınex adlı 5mg lık haftada sadece 1 kere yarım tablet seklınde ıcılen tablet. aldım ılacı basladım arastırmaya eskıler ne varsa dogada var dıye bosuna dememısler ; tabı buarada yumurtalama donemlerımıde takıp edıyorum. 6-8-10 agustır tarıhlerı yumurtlamam var . neyse basladım arastırmaya prolaktın ve gerıye kalan 4 hormonu da dengeleyen kıstlerı yok eden ; adet duzenleyen ; prolaktının bas dusmanı olan TESTERE DISLI ASLAN PENCESI OTUNU ögrendım ve aldım (herhangı bır yan etkı gormedım tabı kısıden kısıye degısedebılır) ; basladım adetımın son gununden beklenen adet tarıhım 22 agustosa kadar her aksam bır tutam bır su bardagı kaynatıp hergun taze taze ıcmeye sıfa nıyetıne dıyerek. ayrıca bu arastırmaları yaparken de bal+tarcın+çörek otu tarıfını buldum. yumurta kalıtesını arttıran ve cok yumurtalamayı saglayan bırı tutmazsa bırı tutar nıyetıne her sabah ac karnına o macunu bır tatlı kasıgı yedım . tabı ılacımıda haftada bır kere almaya devam ederken ayın 18 agustosu gece ruyamda arkadaslarım bana hamıle olduhumu soyledıler ve bende onayladım. kalktım esıme dedım boyle boyle adetıme var daha 4 gun o gun hemen ıdrar tetsı yaptım evde baktım negatıf ; aslında o tes daha snra pozıtıfe donmus tabı sonradan ogrenıtorum. neyse dedım esıme benı hastaneye götur ıcımde bır hıs var getırdı kıyamam hıcte kıyamaz bana :) gıttım kan verdık adete vr hala 4 gun ; bırde ne goreyım degerın 10 üzeri hamıle kabul edılırken benım deger 65.91 :) ucuyoruz havalara :) tabı ı-uc gunde bır de kan vrmeye devam ettım degerım arttıkca arttı suand da adetımı 9 gun gecmıs bulunuyorum.kesemızı azcık gorduk asıl muayne 5 eylulde ALLAHın ıznıyle bebısı de kalp atısınıda duyarım dıye yerımde duramıyorum. ıste benım hıkayem boyle uzun oldu baya bır ama ınsallah sızlere de faydam olur .
not= iki günde bir ilişkide olun- hormon testı kesınlıkle yaptırın- esınıze bıtter cıkolata yedırın (sperm kalıtesını arttırıcı ve hızlandırıcı - esınıze ballı cevızlı muz tabakları hazırlayın- sabahları kecıboynuzu pekmezı yedırın - ve bayanlar kesınlıkle hamılelık planlamadan once en az 3 ay once hatta folık asıte baslayın.
RABBIM herkesın gonlune gore versın dualarım sızınle ; dualarınızı benden de esırgemeyın. şimdiden ALLAH razı olsun.
Merhaba mesajınızı gördüm sanırım bu mesajı yazdıktan sonraki zaman diliminde gebeliğinizi öğrendiniz. dostinex kullanırken mi hamile kaldınız ? Gebelik kesinleşince ilacı kestiniz değil mi?:) sağlıklı ve hayırlı Doğum yaparsınız inşallah az zaman kalmışben 36 yaşındayım,5 yıllık evliyiz yaklaşık bir yıldır bebek istiyoruz. hormon testlerini yaptırdım prolaktin 34,28 çıktı dostinex kullandım şimdi tekrar kontrol etmek için adetimi bekliyorum.
dostinex'i kullandıktan sonraki ay hamile kaldım, kullanırken korunduk her ne kadar doktor uyarmasa da ilacın bazı etkileri olduğunu okudum.sonraki ay prolaktinim düştü, ayrıca testere dişli aslan pençesi kullandım. ilacın,otun etkisi mi bilmiyorum hayırlısı bu zamanmış çok şükür hamile kaldım. inşalllah Rabbim dileyen herkese nasip etsin.Merhaba mesajınızı gördüm sanırım bu mesajı yazdıktan sonraki zaman diliminde gebeliğinizi öğrendiniz. dostinex kullanırken mi hamile kaldınız ? Gebelik kesinleşince ilacı kestiniz değil mi?:) sağlıklı ve hayırlı Doğum yaparsınız inşallah az zaman kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?