merhaba, bazı büyük hastanelerde yapılıyor ama benim bulunduğum yerde öyle bir imkanım yoktu. özelde yaptırdım 250 TL'ye.
ağustos eylül gibi prolaktinim 30 çıktı, benim ısrarımla doktor dostinex verdi. kullandım 1'e düştü, sonra ilaç bitti zaman geçti kasım ayında 17 çıktı değerim, doktor da bir daha teste gerek görmedi. zaten 30'da bile ilaç vermeyecekti. neyse ben gebe kalmak için kür kullandım 2 ay şubat-mart. pandemi oldu derken o aralar bende adet gecikmeleri, meme ağrıları filan... dedim bir test yaptırayım. mayısta test yaptırdım. hoooppp 71'e yükselmiş. gerisi işte makroprolaktin testi. o testi de her doktor anlamıyor. benim akrabam tüp bebek doktoru. o önerdi makroprolaktin testini yaptır diye. testi yaptırdığım hastane doktoruna gösterdim "ne testiymiş bu" diyor 30 yıllık doktor
![Woman facepalming :woman_facepalming: 🤦♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f926-2640.png)
en ufak bir yüksekliğe ilaç yazıyor sanırım doktorlar. ben bu testi öğrenince internette bayağı araştırdım. prolaktin yüksekse ilk önce makroprolaktin testi yaptırın yazıyor. istersen sen de araştır.