• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Prolaktin Yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tebrik ederim.Bebişinizi saglıkla kucagınıza aldınızmı?yada kaç haftalık hamilesiniz.benimde prolaktin yüksek
Sağlıkla doğdu çok şükür 1 yaşında oldu bile :) hamilelikte prolaktinle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra da batırmadım bir daha . Sizin kaç ilaç kullanıyor musunuz?

Sağlıkla doğdu çok şükür 1 yaşında oldu bile :) hamilelikte prolaktinle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra da batırmadım bir daha . Sizin kaç ilaç kullanıyor musunuz?
Canım çok sevındım senın adına.Benim prolaktınım 56’dan ilaç kullanarak 45’edüşmüştü.Gebe kaldım bebişin kalbi durdu malesef.Ama hamılelıgın 9. Haftasında prolaktınım 106 olmustu.Bazı doktorlar prolaktin yüksekliğinin bebekte düşüğe neden olabileceğini söylüyor bende korkuyorum.Kürtaj sonrası prolaktınım 97 malesef.Hipofiz bezimde mikroadenom varmıs ondan kaynaklı prolaktın yüksek.Şimdi tekrar dostınex baslıcaz.Siz bebeği öğrenir öğrenmez ilacı bıraktınız dimi?

Canım çok sevındım senın adına.Benim prolaktınım 56’dan ilaç kullanarak 45’edüşmüştü.Gebe kaldım bebişin kalbi durdu malesef.Ama hamılelıgın 9. Haftasında prolaktınım 106 olmustu.Bazı doktorlar prolaktin yüksekliğinin bebekte düşüğe neden olabileceğini söylüyor bende korkuyorum.Kürtaj sonrası prolaktınım 97 malesef.Hipofiz bezimde mikroadenom varmıs ondan kaynaklı prolaktın yüksek.Şimdi tekrar dostınex baslıcaz.Siz bebeği öğrenir öğrenmez ilacı bıraktınız dimi?
Evet ılaci kullanırken hamile kalmıştım benim de 54 falandı sanırım . Öğrendiğimde bıraktım. Doktor devam ettirmemisti. Malesef yüksekliği engel olabiliyo . Ama tedavisi var çok şükür. Rabbim nasip etsin inşallah size de . Internette de çok okumuştum dostinex kullanırken çok hamile kalanlar var . Rabbim şifa versin inşallah. Stres yapmayın o bile yukseltiyo

Evet ılaci kullanırken hamile kalmıştım benim de 54 falandı sanırım . Öğrendiğimde bıraktım. Doktor devam ettirmemisti. Malesef yüksekliği engel olabiliyo . Ama tedavisi var çok şükür. Rabbim nasip etsin inşallah size de . Internette de çok okumuştum dostinex kullanırken çok hamile kalanlar var . Rabbim şifa versin inşallah. Stres yapmayın o bile yukseltiyo
Cok tesekur ederim inş allah banada sağlıkla kucagıma alabılcegım bir bebiş nasip eder🙏🏻Sizinde miniğinizi allah size bağışlasın sağlıkla büyüsün inş🙏🏻

Merhaba. 2 yıllık evliyim, baştan beri hiç korunmadık, hiçbir şekilde bir gebelik olmadı. Şubattan beri prolaktin düşmüyor benimde. Bu ay tekrar dostinex ve klomen verdi Dr. Daha önce de dostinex kullandığımda hormonum daha da yükselmişti. O yüzden sabırla bekliyorum bakalım 🤭

Merhaba arkadaşlar. öncelikle ben 2 senedir korunmuyorum ve hamile kalamıyorum. doktora gittim, yumurta takibi yaptırdım, klomen kullandım, gonal f iğne vuruldum, rahim filmi çektirdim. doktorum yumurtaların çok olduğu için büyüyüp çatlayamıyor demişti ama benim o doktor çok içime sinmedi şahsen. rahim filminden sonra da daha yapacağım bir şey yok, yaşın genç oluruna bırak dedi. her neyse daha sonra oluruna bıraktım, olursa olur olmazsa olmaz dedim. adetlerim de çok düzenli değil. nisan ayında regl gecikmesi olunca hormon testlerime baktılar, prolaktinim 35 çıktı, ilaç vermedi bir hafta sonra yine gel dedi. bir hafta sonra 55 çıktı ilaç başlandı. mayısta gel bakalım dedi, mayısta da baya düşmüştü düşüklüğü problem değilmiş, aynı zamanda iki ay cyclo kullandım reglim düzene girsin diye. ilaç bitti sonraki regl döngümde yine regl olmadım 11 gün geçti. bugün gittim prolaktinim yine 40a çıkmış. yine dostinex verdi.

prolaktin sıkıntısı olanlara soruyorum, bu hep ilaç kullanınca düşüp bırakınca artacak mı:63:ve benim ne yapmam gerek?
bu şekilde hamilelikte oluşmuyor. bu ayda kullanıp, bir dahaki ay tekrar tedavi için bulduğum başka doktora gideceğim.
prolaktini yüksek, regl düzensizliği olup hamile kalan var mı?
Mrb bu prolaktin seviye yüksekliği sut hormonu bozukluğundan dolayı yüksek çıkıyor beyinde oluşan bi tür kitle(tümör) ve çeşitleri var bunun bn bu hastalığa 1u yaşımda yakalandım göğsümden sut gelmesi üzerine kadın doğuma gittim test sonucunda prolaktin 470e çıkmış normal seviyesi 25 ve bn adet görmüyordum 3 4 ayda bi oluyordum sonra hepten kesilmişti taki doktora gidene kadar dediğiniz gbi dostinex kullanmaya başladım sut gelmesi kesildi adetleri düzene girdi 20 yaşında evlendim 5 doktora gittim şehir şehir gezdim ameliyat olup kurtulmak istedim ömür boyu ilaç kullanmak olmaz tabi oda doktorlar pek sıcak bakmadı ilaçla küçülür kaybolur ddj ama 7 senedir var bnde 20 yaşımda evlendim çocuğun olmaz dediler endokrin takibimj yapıyordu 116 seviyesindeydi prolaktin bn hamile kaldım 1 ay sonra çok şükür oğlumu kucağıma aldım suan 3 yaşında ama bn 3 senedir adet görmüyorum doktorada gitmedim tekrar kontrol için adet düzenleyici aldim içtim oldum sonra ilaç içmediğim taktirde adet görmedim suan yine aynı şekilde sut gelmeye devam ediyor çocuğu bile sütten kesemedim adet göremediğim için simdi tarlusal aldim onu kullanıcam ikinci çocuğu istiyorum ama doktorlar imkansız diyor yani demem oki doktorların dediği değil allahin dediği okur sıkma canını sen bi nöroloji ye görün sorununu söyle onlar gerekli testleri yaparlar hipofiz mr işte

Mrb bu prolaktin seviye yüksekliği sut hormonu bozukluğundan dolayı yüksek çıkıyor beyinde oluşan bi tür kitle(tümör) ve çeşitleri var bunun bn bu hastalığa 1u yaşımda yakalandım göğsümden sut gelmesi üzerine kadın doğuma gittim test sonucunda prolaktin 470e çıkmış normal seviyesi 25 ve bn adet görmüyordum 3 4 ayda bi oluyordum sonra hepten kesilmişti taki doktora gidene kadar dediğiniz gbi dostinex kullanmaya başladım sut gelmesi kesildi adetleri düzene girdi 20 yaşında evlendim 5 doktora gittim şehir şehir gezdim ameliyat olup kurtulmak istedim ömür boyu ilaç kullanmak olmaz tabi oda doktorlar pek sıcak bakmadı ilaçla küçülür kaybolur ddj ama 7 senedir var bnde 20 yaşımda evlendim çocuğun olmaz dediler endokrin takibimj yapıyordu 116 seviyesindeydi prolaktin bn hamile kaldım 1 ay sonra çok şükür oğlumu kucağıma aldım suan 3 yaşında ama bn 3 senedir adet görmüyorum doktorada gitmedim tekrar kontrol için adet düzenleyici aldim içtim oldum sonra ilaç içmediğim taktirde adet görmedim suan yine aynı şekilde sut gelmeye devam ediyor çocuğu bile sütten kesemedim adet göremediğim için simdi tarlusal aldim onu kullanıcam ikinci çocuğu istiyorum ama doktorlar imkansız diyor yani demem oki doktorların dediği değil allahin dediği okur sıkma canını sen bi nöroloji ye görün sorununu söyle onlar gerekli testleri yaparlar hipofiz mr işte
konuyu yazdıktan sonra ilaçla regl oldum. 3 ay olmamıştım. doktor şu anlık prolaktinimin mr çektirecek kadar yüksek olmadığını söylüyor. bir dahaki ay tekrar gideceğim, çok teşekkür ederim. prolaktini yüksekken hamile kalanı da burada gördüm, umut oldu. inşallah sizde ikinci çocuğunuzu kucağınıza alırsınız

konuyu yazdıktan sonra ilaçla regl oldum. 3 ay olmamıştım. doktor şu anlık prolaktinimin mr çektirecek kadar yüksek olmadığını söylüyor. bir dahaki ay tekrar gideceğim, çok teşekkür ederim. prolaktini yüksekken hamile kalanı da burada gördüm, umut oldu. inşallah sizde ikinci çocuğunuzu kucağınıza alırsınız
Ins canm tabiki taktir ilahi yüce Rabbım hersey onun ol demesiyle olur siz içinizi ferah tutun

4 bucuk senedir evliyiz hic korunmadik adetim düzenli 25 gunde bir oluyorum 4 gün sürüyor. Ankara sehir hastanesinde yumurta takibi yapılıyordu. Eşimin test verilmesi istendi onda da varikosel çıktı 2 sene önce ameliyat oldu hersey normal bindi. 1 sene önce aşılamaya hamile kaldim ama bebeğin kalp atışları duyulmadı bos gebelikten kurtaj oldum. O hastaneyi bırakıp Üniversite hastanesine başladık prof. Eşime fenodad verdi bana da hormon testi yapıldı prolaktin 25 çıktı endokrine git dedi gittim 17 çıktı hamile kalmana engel değil dedi. Sonra prof 6 ay deneyin olmazsa tekrar gelin dedi. 6 ay içinde annem kanserden vefat etti 63 yaşındaydı psikolojim pek yerinde değildi hic düşünmedim çocuk falan .. neyse işte 6 ay geçti bugün adet 3. Gunu kani verdim eşim sperm testi verdi eve geldim e-nabizdan sonuçlara bi baktım prolaktin fırlamış 77.3 olmuş nasil olmuş hic anlamadım bir belirtisi falan olmadı yani neyse yarın profa görünecegiz bakalim ne diyecek tekrar aşılama istiyordum bu ay ama malesef sonuç istediğim gibi çıkmayınca süreç uzayacak gibi.. Hakkımızda hayırlısı olsun..

Benim prolaktin 54 tü. Ilacla çabuk düşen bisey. Adet düzensizliği yapmıştı bende de . Hatta tarlusal kullanmıştım öyle regl olmuştum. 1 buçuk ay falan dostinex kullandım. Kullanırken hamile kaldım.
Cok sevindim adına 🥰bebeği sağ salim kucağına aldın insallah, benim doktorum dostinex kullanırken kesinlikle hamile kalmamam gerektiğini soulemiştide??

Benim önceleri PROLAKTİN normalken sonradan yaptirdigim testte 159 çıkmıştı direk dostinex kullandim hafta da 1 defa 2 hafta kullandıp kontrole gidince dire 18 e düşmüştü üstünden 2 defa test verdim normal çıktı sonucum ne düşmüş ne yükselmiş . Sıkıntı stres çok etkiliyormus bu hormonu
Bir şey soracağım benim de prolaktinim çok yüksek 109 çıktı. Siz sürekli test vermişsiniz bunun için regl beklemeye gerek yok mu acaba?

Bir şey soracağım benim de prolaktinim çok yüksek 109 çıktı. Siz sürekli test vermişsiniz bunun için regl beklemeye gerek yok mu acaba?
Regl bekle bence 2 ve 3gun test ver ben iki defa test verdim öncesi ve ilaçtan sonrası

Evet dostinex kullanıyorum 6 ay kullanıcam 2 bebek kaybettim nedeni bilinmiyor ama, gelişiyor karnımda kalp olusuyor duyuyoruz kalp atışlarını sonra kaybediyoruz 😔
Kaç cikiyo canım çok mu yüksek ? Rabbim hayırlısıyla nasip ede insallah

Back
X