Gebelik öncesi hormon değerleri

nidahnm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2025
185
17
13
25
Merhaba 4-5 aydır gebelik düşünüyoruz . Tiroid için 50 mg ilaç kullanıyorum .Horman Kan tahlili verdim prolaktinim 50 çıktı fsh 9.75 çıktı doktor hipofiz Emar istedi prolaktin değerim için . Bide bende pcos yoktu yani hiç bir doktor ultrasonda görmedi ama Amh 5,30 çıkınca pcos olabilir dedi ve sonra pcos gibi görünüyor dedi . Benim kafam çok karıştı açıkçası. Diğer ayda hsg çektirebilirsin dedi ne yapmalıyım bilemedim bu hormon değerleri böyle çıkan var mı ?

Benim tek prolaktin yüksekti 44e kadar düştü en son tekrar ilaç kullandım 2 ay sonra da hamile kaldım

Kizlar benimkilerde bu sekilde cok mu kotu ya doktor pcos dedi :(
Hormon değerlerim:
Prolaktin 27.12,
LH 17.12,
FSH 5.48
Estradiol 52.

Kizlar benimkilerde bu sekilde cok mu kotu ya doktor pcos dedi :(
Hormon değerlerim:
Prolaktin 27.12,
LH 17.12,
FSH 5.48
Estradiol 52.
Lh/fsh oranına bakıyorlar pkos için genelde 2-3 ten buyukse oran pcos olabılır denıyor amh 4-5 üstuyse genlde pcos deniyor benımde hormonlarında falan hıcbırsey yok sadece amh 3.9 dan pcossun sen dedı ama infertilite bolumune gittim devlette ozelden daha cok ilgilendi renkli ultrasonla yumurtalarıma baktı gayet iç acıcı konustu bırkac kan ıstedı ondan sonra aşılama yaparız ama biraz kılo versem kendılıgınden hamıle kalıcaksın derı ama ben kılo vereyum dedıkce bende ters tepiyor benım herseyım psıkolojık bunu anladım kafamı rahatlatamıyorum

Lh/fsh oranına bakıyorlar pkos için genelde 2-3 ten buyukse oran pcos olabılır denıyor amh 4-5 üstuyse genlde pcos deniyor benımde hormonlarında falan hıcbırsey yok sadece amh 3.9 dan pcossun sen dedı ama infertilite bolumune gittim devlette ozelden daha cok ilgilendi renkli ultrasonla yumurtalarıma baktı gayet iç acıcı konustu bırkac kan ıstedı ondan sonra aşılama yaparız ama biraz kılo versem kendılıgınden hamıle kalıcaksın derı ama ben kılo vereyum dedıkce bende ters tepiyor benım herseyım psıkolojık bunu anladım kafamı rahatlatamıyorum
Aynen öyle hormonları düzeltemem eşittir kilo vermek

Back
X